Új hozzászólás Aktív témák
-
caprine
senior tag
Egy kis kondenzátor ismertető
) A kondenzátor nem más mint 2 fegyverzet (valamilyen fém lemez) és közte valamilyen szigetelő anyag. A rákapcsolt feszültség hatására a 2 fegyverzet között töltés megoszlás jön létre. A kondenzátor kapacitása a felülettel egyenes arányban növelhető, ezért is henger a formájuk mert mint a cigit összesodorják, így kisebb helyen elfér. Viszont van egy olyan trükk, hogy ha valamilyen savval megmaratják a fém felületet (amitől olyan lesz mint a szivacs) akkor nö a felülete és akár 4x felület nővekedést is elérhetnek vele. Azért folyadék a szigetelő anyag mert a marás miatt nem sík a 2 lemez és elég nehéz hozzá pont illeszkedő bármilyen más anyagot ugyan olyan formára maratni. Ehelyett valami papír szerű anyagot beáztatnak, ezt rakják a lemezek közé és utána préselik össze. A szilárdak gyártás tecnológiáját sajna nem ismerem, arról az óráról lemaradtam
)
Na most a folyékony elektrolites kondiknak az a baja, pláne ha egy hőforrás közelében vannak, hogy előbb-utobb kiszáradnak. Ez csak idő kérdése, egy 60-70 fokos GPU mag mellett meg nem is csoda. Ha kiszárad akkor jobb esetben csak csökken a kapacitása, rosszabb esetben egy frankó rövidzárt csinál.
A szilárd elektrolitosak élettartalma biztos 2-3x a folyadékosnak, ha nem több, viszont az ára is többszöröse annak. Kérdés az, hogy ha egy sima kondival szerelt VGA kibírja a 3-4 évet akkor szükséges-e rá szilárd elektrolitosat tenni, fogja-e valaki 10-12 év mulva használni ezt a VGA-t pláne ilyen technikai fejlődés mellett?????
-
Egzee
őstag
"dehogynem, azt hiszem az ultra durable-ös giga lapokban is van integrált tücsök"
Rosszul hiszed...
Ultra Durrable 2-es alaplapom van, kussol... Nekem a 4850-ek is kussolnak... Egyszer hallottam ciripelést de megszűnt... Én bízom a gigabyte-ban, az más kérdés, hogy a hűtés a nem csűcs lapoknál a mosfetek környékén elégtelen... Volt egy 570-es Nv lapom Giga, ott a mosfetek alatt az alaplap hátoldalán kékből átváltott barnába a lap színe... Én viszont szeretem az UD lapokat, mert ilyen kínozható lapom még nem volt sose... Ütötte már meg szikra meg kapott már pár áramszünetet is, de ez kibírta...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest