- Vodafone mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin topik
- DIGI Mobil
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 12 - az izmos 12
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
válasz Touch-ko #209 üzenetére
naaa múltkor te kezdted, nem fogok privizgetni
kérdésem: szerinted az Apple kijelzőgyártó cég? Arm processzorgyártó? munkások hada?
nem, nem, és nem, mindent a távol keletiekkel csináltattak, a Retinát(LG termék), az A5 procit(Samsung termék), és maguk az iphone-ok is szorgalmas kínai kezek közül kerülnek ki
a dizájn és a szoftver ami az Apple érdeme(meg a zseniális marketing), de a Dél Kóreaiak és Kínaiak nélkül nem lenne ilyen hatalmas profitjuk, ha mindezt Amcsiban kéne megcsinálni
[ Szerkesztve ]
-
-
Remus389
veterán
válasz Touch-ko #190 üzenetére
1. nincs nagy innováció, oké a 4S-be került a Siri(ami simán elfutna egy 3GS-en is), meg a jobb hardver, de ugyanazokból az alkatrészekből áll mint az i4, és nehogymár gyorsabb legyen, mert akkor be kéne ismerni hogy az i4 lassú
ez nem nagy dolog másfél év alatt
sokat nem változnak hosszú évekig, a legnagyobb változás az i4 volt a 3GS-hez, a többi az olyan "picit adunk a népnek, úgyis sorban állnak érte mert Joe és Frank ügyes marketingstratéga, úgyis eladja"
Kijelzo már rég van attól jobb, egyébként is egy LG fejlesztés, érdemes lenne az LG-t fényezni(egyébként ők szállítanak az iMac-be is IPS-t, nem Sztívék érdeme, max annyi hogy az egyik legjobbat építik be, nyílván nem fognak az Eizo-tól venni)
Optimalizacio: nincs már itt előnyük a wp7 smúszabb, de szerintem a négymagos csúcsdroidok vagy főzött romos droidok is gyorsabbak, és van lagg iOS-en, én mindig látok mikor jobbra húzom a keresőhöz, vagy a settings menübe is, még a 4S-en is, de 3GS-en vagy touch-on szerintem az is látja aki almaevő(amennyiben megkapják a legújabb szoftot nem működnek éppen laggmentesen...)
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
Technológiai fölény? Miben? a reinta 326 ppi-s, a HOX, "csak" 312ppi
kábé ilyenek maradtak
A marketinget leszámítva az Apple egyben nagyon jó. Az optimalizálásban. Ebben tutira elvernek minden konkurenst, tény. ez sem igaz szerintem, mert az Androiddal nem lehet összehasonlítani
és ott a WP7 amin még laggok sincsenek az iOS-szel ellentétben
-
Remus389
veterán
a 4S-t sem az adta el hogy hű kétmagos procija lett, meg hű 3* olyan erős GPU-ja, inkább a divat, a hype, a marketing adta el
nem lett sokkal gyorsabb a 4S az i4-től
ha nem lenne marketing, meg divat...
egyszer kimegy a divatból a szifon, annyi neki, konyec
egyébként, míg meg nem érkezik az új, hanyatlik a szifon eladás [link]
azt tudjuk a Samu eladások pedig nőnek
ha ez a trend folytatódik meg fogja a Samu előzni az Apple-t(és meg is fogja), igen profitban is, csak idő kérdése
step by step, alapból több mobilt gyárt a Samu mindig is, aztán az okostelefonos eladásban beelőzék, aztán majd profitba előzik meg az a cél...
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
ez duopólium
én azt vetítem előre hogy a Samsung fog előretörni(profitban), hiszen nagy a gyártókapacitásuk és a telóik is egyre inkább megütik a mércét
az Apple pedig hosszútávon stagnálni fog(persze keresik a lóvét ezerrel így is ), csak nem tudom Apple-nél az iphone-ok terén alig van innováció, egyik olyan mint a másik, ezt csak megunják az emberek, sőt ha kimenne a divatból az tenne be az almának(hiszen az alternatívák is szerintem vannak már olyan szinten, wp7, ice cream sandwich, HD kijelző, tengernyi app...stb)
és remélhetően pár milla profitot megérdemelne már a Sony is meg az LG is
a HTC és a Nokiának se ártana kis biztatás
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
jó hát kevesebbet keresnek, még így is
mondjuk régi a Grafikon, szerintem a Samsung azért jött fel ennek alapján(ez a trend): [link]
de az sem egészséges hogy csak a két nagy cég tud nyereséges lenni, komolyan reménykedem hogy valamennyire visszaesik az alma már(nem ellenszenv miatt, csak nem egészséges hogy minden pénz az ő zsebükbe megy, így s gusztustalanul megtömték a zsebeiket), ha az ötös iphone nem üt akkorát(a 4S se ütött szerintem), erre megvan az esély
félteni nem kell őket, messzebb vannak a csődtől mint Makó a Neptunusz bolgyótól, kicsit jó lenne már látni hogy visszaesnek, folyton rekord-nál is rekordabb profitjuk van, szegények nem 14 millárd dolcsit keresnek 3 hónap alatt csak mondjuk 9-et jó lenne, koldusbotra nem jutnak
viszont Sony-nak, HTC-nek, még az LG-nek is kéne egy kis profit, mert jó telókat tudnak ők is, LG pl LG LTE2 nagyon jó
pláne már nincs meg nekik az a technológiai fölény, meg "App" fölény, meg PPI fölény mint pl 2-3 éve, szóval technológiailag beértek hozzájuk(most nem akarok ebből vitát)
Androidon is több mint félmilla app van, van HD kijelző is, meg már nem laggol az ICS olyan feltűnően, mint mondjuk anno a 2.1(ebbe benne van hogy a procik is jobbak lettek)
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
a többi gyártó pl. Samsung csak legfeljebb 10-15 % hasznot realizál egyes termékeken ! szerintem ez nem igaz a felsőkategóriás termékekre, pl a Galaxy S sorozatra, vagy a táblagépeikre, ugyanolyan áron(picit olcsóbban) adják mint a szifon, ráadául 95%-ban Samsung az(kijelző, proci, burkolat, gyártás), míg az Apple Kínai munkásokkal és Dél Kóreai alkatrészekkel dolgozik(kijelző LG, Proci Samu a legfontosabb, talán tényleg Kaliforniában tervezik az igaz, meg a szoftvert ott fejlesztik tovább), tehát a beszállítók is rárakják a profitjukat
honnan ez az info?
tehát felsőkategóriában Samunak is megvan a haszna, még az iphone-on is keresnek hisz beszállítók, nekik is szép profitjuk van
5,16 milliárd USD profit, az Apple-é se biztos hogy magasabb mert tavasz van, nincs karácsony
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
attól rendkívűl messze vannak hogy csődbe menjenek
még 30 évig ha nem adnának el semmit, bőven ellennének a pénzzel(van vagy 150.000.000.000-juk dolcsiban(lehet több is)+szabadalmak+ingatlanok)
persze nyílván ha összeomlik a jelenlegi világrendszer, atomháború vagy világméretű gazdasági összeomlás akkor ez nem áll
max annyi lehet hogy kissé visszaszorulnak max, de ott fognak lenni azért, iphone-t mindig is szeretni fogja egy réteg, mert iphone(még akkor is ha a következő dizájnjuk elcseszett lesz és technikailag is lemaradnak, még akkor is, nekik az lesz a legjobb, miért? mert Apple)
egyébként ez visszafelé sülhet el, mert ugyan betilthatják az USA-ban, de
1. ellenszenvessé tehetik magukat, csökkenhetnek az eladások
2. aki SGS3-at akar és amerikai ember, simán megrendel egyet az Ebay-ről, ha nagyon akar,, vagy hozat egyet ismivel aki külföldre megy[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz suckall88 #92 üzenetére
na tegyük tisztába a dolgokat, a Samsungot Dél Koreában állítják elő, az Apple pedig a kínai termék
az lenne egyébként az igazságos ha az alma se kötne bele hogy mér kerek a gombja, miért nem háromszög, ezen az óvódás szinten túllépne, illetve a Samsung is kicsit jobban eltávolodna dizájnban, mert bár sok saját dizájnjuk van, van néhány ordas dizájnlopás(bár az alma termékek elég egyszerűek, tehát nem nehéz hasonlót csinálni)
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
komoly, de a jó oldalát kell nézni, ha betiltják az Ámérikában, több jut nekünk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Bittorrent topik
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB Green, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, Zöld, 1 Év Apple Garancia
- iphone 14 Pro 256 GB - használt, független, 230 000 HUF
- Honor 200 Pro új, 12/512GB black eladó!
- Apple iPhone 14 256GB - független, 87%, Apple garancia, doboz
- iPhone 16 Pro Max 256 GB Black Titan - Bontatlan - ApCom
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest