Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Roadhammer

tag

válasz Palibá #58 üzenetére

Galaxy S2-m van, azért nem váltottam eddig, mert semmi olyat nem tudott egy újabb telefon, amit ez ne tudna. Értelmetlen extra funkcióktól eltekintve. Ezeket használom: igo, offline térkép, bkv menetrend, duolingo, led világítás, fényképező, képnézegető, zenelejátszó, training timer, dolphin browser, shazam, cib token, facebook messenger, viber, skype, kalkulátor, email. Másra nincs szükségem, de ezekre igen, és ezt ez a telefon is hozza. Az akksim 2011.07.06.-os gyártmány, nem tudnám megmondani, hányszor kapcsolt ki a telefon 0%-ra merülés miatt, amikor különösen sokat használtam a telefont, de még mindig ez a gyári akksi van benne, és semmi baja nincs, nap végéig általában kibírja, bár legtöbbször 3-4 körül már itthon vagyok. Tudok én is a lítium akksik működéséről, az olyan mértékű lemerülést, ami már kifejezetten láros a telefonnak, nem engedi az elektronika. Amíg engedi merülni, addig lehet meríteni. Nem azért veszel telefont, hogy pátyolgassad, hanem azért, hogy használjad. Ő van érted, és nem te vagy érte. A 40%, amit olvastál, az az ideális tárolási töltöttség szintje. Ha hosszabb időreelteszed az akksit, akkor 40-50%-ra töltöd, mert ott a legkevesebb az önkisülés, és a feszültség is 3,7V körül van, ami a legjobb neki hosszútávon. Pl. Laptop akksinál jó,ha tárolásnál 40%-on van, ránézel 2-3 havonta, esetleg rátöltesz. És akkor már jobb, ha tudod, a teljes feltöltés többet árt neki, mert akkor már 4,2-4,3 voltra is felmegy a feszültség, azt sokkal kevésbé szereti. De ezek csak elméleti dolgok. Használni kell, és ha már nem jó, veszel másikat. Nem a legköltségesebb alkatrész, általában az emner gyakrabban cserél telefont, mint akksit kell. Nekem a két és fél éves akksimmal sincs semmi baj.

• Laci.M

senior tag

válasz Palibá #55 üzenetére

Ne keverd össze a sima lipokat amiket RC-dolgokban használnak, vagy a 18650-es akksikban. Ami a telefonokban van akksi azt NEM LEHET TÚLMERÍTENI! Ugyanez vonatkozik a fényképezőgépek, és egyéb elektronikával rendelkező eszközök akksijára. Csúnya is lenne, ha a 40%-ot be kéne tartani, én még okostelefont nem sokat láttam ami kibírná estig 40% fölött (RAZR MAXX és egyéb extra akksisok kivételével).
    Nem adhatnak ki olyat ,milliószámra amúgysem ami hamar megölné magát normál használat mellett. A töltési ciklusuk számának a vége felé gyengül persze a teljesítmény, de ez nem a túlmerítés miatt van.

/Szokott lenni olyan aftermarket ROM, ami engedi a gyári érték alá merülni az akksit, de ezt külön be kell kapcsolni és fel is hívják a veszélyekre a figyelmet. Ezt ne keverjük ide./

• Laci.M

senior tag

válasz Palibá #50 üzenetére

Aha értem... És ezt a hülyeséget honnan szedted? Nem kéne ilyeneket terjeszteni. Ami igaz, hogy a litium akksikat nem szabad lemeríteni, de NEM IS TUDOD!! A telefon előbb kikapcsol, mint bármi baja lenne az akksinak. Sem a túltöltés, sem a kritikus szint alá való merítés nem lehetséges az elektronika miatt.

Amúgy ha párhavonta direkt kikapcsolásig meríted az akksit akkor még pont az, hogy jót is teszel az akksinak az élettartamára vonatkozóan.

• ZooLee

senior tag

válasz Palibá #50 üzenetére

3e forintért már kaphatsz USB-s külső akksit, amivel egy feltöltést megoldhatsz. Ha tényleg nagyfogyasztó vagy, akkor ilyenbe éri meg beruházni, és nem kell kártyát cserélgetni sem, ugyanúgy tudod tovább használni a telefonodat...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés