- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tidus
addikt
Az a DDR3 már kicsit elavult, nem ártana az NV-nek kicsit szemmel tartania a riválist, amúgy mihez képest a legjobb?
-
capulet75
addikt
Imádom amikor valaki a crysist emlegeti példakéni az nvidia erejét demonstrálandó.Az a nyomorult játékot nvidiára optimalizálták.Persze hogy jobban fut rajta.Az ATI-Nvidia párharcról meg csak annyit,nekem hosszú évekig csak nvidia karim volt.Akkor egyszerüen az volt a jobb.Most ár-értékben az Ati a jobb.Ez van.Aki meg márkabuzi az úgysem látja ezt be soha.
-
Zso2
őstag
válasz
FRENK1988 #50 üzenetére
hagyjuk már ezt az elmaradott dolgot, semmt nem vesztett még látványban a 10.1 he3z képest , ha akarnék sem tudnák szebb grafikával játszani az én mostani vga-mon ,mint pl. egy gtx-en.. ez az lemaradottság, nem is az igazából. A nagy marketing f@szságokkal televan a puttonyom már, előre rosszúl vagyok ha a d11 bejön mennyi embert fognak átqni vele: vedd csak az új jó drága vga-kat meg megint ,nem baj hogy most vettél, gyere csak :-)))) Régebben legalább volt idő kihúzni a vga-kal most 3 havonta kitalálnak valamit,hogy dobd el az új vga-d. Hányinger... és úgy is írják meg a gamékat véletlenűl se tudd a mostani gépekkel normálisan futtatni, majd a fél év múlva megjelnőkkel csak..
-
FRENK1988
veterán
Osztom Duree véleményét
Szinte sejtettem hogy ez lesz. Ami már nem füllik a foga az nV-nek az már C kat. Nem a kategória a lényeg hanem milyen élményt ad a játékosnak és ezt milyen technikai vívmányokkal állítja elő.
Aki egy kicsit is gondol a pénzre az előbb gondolkodik és mérlegel (PH!) aki meg eszetlen és a bőre alatt is cash van az meg veszi a sok marketing shit-et
De attól a barátság megmarad -
Nem szeretem az Nvidiát,drága,ár érték aránya nem jó.Rossz úton haladnak.
Maradok az ATI mellett -
Kom-ancs
tag
Érdekes,ha megjelenik egy NV-s hír egyből fikázással kezdődnek a hozzászólások...
-
LackoMester
addikt
ha hozzámvágnák azért elfogadnám...
-
westlake
félisten
ez a kartya mitol tor a csucsra? mar ugy ertem, miert kellett igy elnevezni a hirt?
-
Devid_81
félisten
Jóféle kazán
Jöhetne egy -
Grigorisz
aktív tag
-
tome.jr
addikt
-
FRENK1988
veterán
Jah nem is tudom milyen intro van a játék elején.
Akkor legyen nagy a szája az nV-nak ha tud úgy teljesíteni egy ATi-s H.A.W.X.-en (nemtudom kijött-e már) mint az ATi a Krájziszben
Fura az én HD 2900 XT (ami éppenséggel eladó) megy 1280x1024 2x élsimitás Magas részletességgel. Hány éves Kari. Jah hogy DX10 SM 4.0
-
proci985
MODERÁTOR
jah, a 4850 start...
én márc végén vettem 3870OCt, szintén 40-45 között (annak örömére, hogy 45 alá ment az ára húsvétkor, ott csúszott be 170 alá a huf... eredetileg egy ezressel olcsóbban sima lett volna, de kifogyott a készlet, nekem meg három hónap x800gto+quad kombó után már elegem volt), meg is volt a dilemmám, hogy ha a 88gtt is megkapnám annyiért, akkor jó döntés lesz e az ati zászlóshajó (3870x2 már be volt jelentve, de még nem volt boltban). mellette szólt a HDMI pass (ezt használtam tvvel), a papíron jó hűtés (csere), az alacsonyabb idle fogyasztás, a jobb memóriakezelés és a DX10.1, ellene az általában gyengébb teljesítmény (5-10%, bár OC a kari, szóval 3-5%).
végül a dolog azon dőlt el, hogy az nv kártyák előszeretettel lehagytak kevésbé látszó de számításigényes effekteket pár magas igényű játékban (crysis árnyékok, supreme commander pajzsanimációk). én meg pont azokkal akartam játszani. tényleges maxon, nem pedig a benchben hozni kell még 3 fpst maxon.
a 4850 meg aranyáron startolt máj/juni váltáskor, de a 88gtk árletörésére még ott pár hónapig várni kellett. messze volt még az aug/szeptemberi 30k alatt 4850dualslot dömping.
ne bánd, 19"eshez bőven jó kari, meg még egy ideig az is marad szvsz.
Crysis témához: azt nem felhozni, vegyes limites, 32bit limites, meg talán még a vinyó is bottleneckeli. értsd, q6600@9x333, CPU bench@1280XultraX0/0, egyik magon 100%os terhelés (fizikát számol), vidkari henyél, fps béka feneke alatt; következő pillanatban 5%os CPUterhelés, GPUlimit, FPS leesik, következő pillanatban GPU és CPU is 20% alatt, de az FPS valamiért leesik... játékban pár perc után gyönyörű szép egyenes vonalat húzott a 32biten címezhető maximális memóriánál... nekem meg olyan rossz érzésem volt, hogy azért jobbak a minFPSek NV karival, mert az NV driver kb 30megával kevesebb memóriát eszik, és ez ebben a limitált helyzetben ez a pár mega pont ennyit jelent. bónusz: 15 perc után 32bites OSssel már őrült módjára tekerte a vinyót 4 giga memória mellett (WD raptorral se volt örömteli esemény). na ezért kellett a 64bites exe meg a 64bites OS...
erősebb hardverrel nem tudom mit csinált volna, talán 4-8gb memória és az x64es exe segített volna a bajon. legalábbis a Supreme Commander csinál hasonlót (se cpu se gpu limit, viszont tetűmódon belassul a program, amin fsb és memórajelemelés se segít), viszont az nem largeadressaware alapból.
igazából a fenetudja, néha olyan érzésem volt, hogy ezek 4ghzs kétmagosokkal számoltak a kijövetelkor (fix magon dolgozott a fizika és az ai is, nem volt dinaimkus terhelésirányítás), a grafika számításánál pedig nagyon kellett az nvnek a marketing. ld 1920x1200 alatt megy 30fpst a tri-sli fenonéma az 1.2es patchel.
-
Overlocker
veterán
Ide a szobámba is betörhetne vagy kettő
-
tome.jr
addikt
Hagyjuk a netes szponzorált teszteket. Ha van saját tapasztalatod akkor osszad az észt. Nekem van 4870X2 (kettő is) és GTX 295 is. ATI-val 1920x1200 very high élsimítás nélkül is játszhatatlan a Crysis, az egy darab 295-tel meg akadásmentesen szalad.
Azt hittem már kiment a divatból fikázni nv-t, de tévedtem.
-
bolvar
senior tag
hát fogtam már 4870x2 a kezemben de else tudom képzelni ez mekkora tégla lehet
-
dani3l
őstag
az a 25-30k megvolt 40 is, ráadásul külföldön, itthon akkor még 50 volt. viszont abban igazad van, hogy akkor még 4850 drága volt, lehet, hogy akkor ez volt a legjobb vétel, csak mai szemmel nem vennék már, dehát mindegy. lecserélni nem fogom, mert megfelel ez nekem, csak vicc amit az nvidia csinál mostanában.. Az enyémet május vége/június eleje felé vettem tavaly, nem sokkal utána esett le az ára
igen, mindenki a dx11ért van oda, mint anno a 10ért vagy a 10.1ért, és 10.1ből sem nagyon lett semmi..
-
Zso2
őstag
Nem értem azokat az emberkéket akik a dx11-es játékokról álmodoznak, asmire lesznek szép számmal , addigra még 5x vga csere lesz
-
P00By
nagyúr
Pókember jelmez a dobozban
-
dani3l
őstag
Szerinted aki az ilyen karit megveszi, az tisztában van ezekkel? Megveszi, mert van rá pénze, aztán ha jön egy játék, ami nem megy rajta, vagy nem támogatja a kari, akkor vesze egy újat, mert megteheti.. Aki meg nem milliomos és nem cserélheti hetente a kártyáit, az úgyis megnézi mit vesz. Én is megbántam már, hogy egy éve 8800GT-t vettem, és nem egy Radeont hasonló árban, ma már nem vennék a zöldektől..
-
luw2win
őstag
kettőt kérek
-
olanor
tag
Ha támogatná a DX11-et tartós kis kártya lenne, sokáig nem kellene VGA-t cserélni az biztos. De így nem hiszem hogy siker termék lenne... és akkor még nem is esett szó az áráról.
-
-
szasanyi
félisten
válasz
darkarthur #20 üzenetére
Ez a "böszme" kifejezés sosem tetszett, de mióta Ferink benyomta a köztudatba, kimondottan rühellem. De ha már ezzel a kifejezéssel éltél... ez a kártya nem elég böszme neked?
Mert én akár merről nézem (fizikai mértet, teljesítményt, fogyasztást) igen csak az.
-
darkarthur
senior tag
Valami új NV kari kéne már!
Valami böszme -
subaruwrc
félisten
nah egy ilyen karival lehet. szép és erős , kár hogy nv
azért 2-t megnyúznék na
-
zsolt1129
addikt
A következő kártyám Galaxi lesz
-
capulet75
addikt
Évente lehetne 500k-t költeni gépre h mindig top legyen.Ez is abba való cucc,ergo tök felesleges.A jó játékoknak nem abból ered a sikere hogy 1600x1200-ban maxra húzva milyen szép.
-
Ari18
őstag
válasz
Grigorisz #14 üzenetére
"nem kell ezekhez 24" nem gyári követelmény hozzájuk. "
Nem, de ki az a nem normális aki 1280*1024-hez ilyen vga-t vesz.
Megkérdezném, melyik játékra gondolsz? mert még a sokak által utált Crysis-t is lazán viszik 1680*1050-ben, sőt talán még 1920*1200-ban is. És most mellőzzük a rosszul megírt sz@rokat. -
Ari18
őstag
válasz
juliabrilke #10 üzenetére
Sokaknak hidd el nem kellene, pont azok miatt, amit felsoroltál. Azért sok embernek nincsen még 24" monitorja, hogy értelme is legyen ilyen bika kártyának. Viszont sokan csak lehurrogni járnak ide ez tény.
#11 Kendek
-
Ugyan, ne legyetek ilyen pesszimisták. Linux alapú rendszerek alá teljesen tökéletes ez a kártya, a végtelenségig kitart minden szempontból.
juliabrilke: én egy nagyot any..nék amiatt, hogy ki a ****** rakta má meg oda bele eztetet a rettenetet a gépembe. Minek kellene nekem egy ilyen mégis? Annak kell aki sokat játszik, illetve játszott. Aki sokat játszik a jövőben, annak nem kell ilyen. -
juliabrilke
veterán
Azért a legtöbben összetennétek a kezeteket, ha ilyen lenne a gépetekben.
Persze tudom! Melegszik, sokat fogyaszt bla bla bla!
-
gtamate2
veterán
nem rossz kártya, de mihez kell a tuning?:S szerintem nemnagyon akadnak vele a játékok fullon...
-
Ha ingyen adnák én is elfogadnám.
Aztán adnám is el másnap...
Vagy most úgyis építkezünk, talán a falba téglapótlónak beraknám. Légkondis fal címen. Télen fűt, nyáron is fűt, hopp ez mégsem jó. -
sirály12
őstag
Én azért elfogadnám.
-
na és az Asus féle Matrix edition vagy mé a bél a neve, amin 2db teljes értékű GTX285nek megfelelő GPU csücsül rajta?
-
fatal`
titán
Értelmetlen, elavult architektúrájú, tégla.
-
OC Tégla v72
-
Hiszen ez nagyon jó kártya, ezt az erőt...
Remélem otthon mindenki megemeli ennyire az órajeleit a refmodelleknek. (Már akinek ilyen van ugye.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Google Pixel topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Wuthering Waves
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest