- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
válasz
Tuco Ramirez #102 üzenetére
Igen, így van, és a G850-i5 3550 váltás nálam nagyon komoly javulást hozott, de voltak csaták, ahol még ivy i5-el sem volt az igazi. írtam is, hogy más okból (nem az elégtelen magszám miatt) nem volt jó a Pentium SC2-höz. Azt ne felejtsük el, hogy a 3550 órajele max turbóval egy magon 3,7GHz, ez állt szembe a G850 2,9GHz-ével és akkor arról még nem is beszéltem, hogy C2C is gyorsabb 10-15%-al az ivy (3550) mint a sandy (G850). Tehát ja egy Sandy i3 még SC2-ben is elvérzik egy i5-el szemben, de itt nem a kevés mag, hanem az alacsony freki miatt.
-
joysefke
veterán
válasz
Tuco Ramirez #100 üzenetére
Bár más okból, de az SC2-höz sem elég a G850 (és nyilván a G860 sem) /alacsony az órajelük/. Kegyetlenül szaggatnak a kicsit is nagyobb csaták vele. Az i5 javított a helyzeten, de teljesen nem oldotta meg.
J.
-
joysefke
veterán
válasz
Tuco Ramirez #93 üzenetére
Ez még a multiplayer játékok többségére is áll.
Kivéve a Batllefield 3/4-et, kivéve a FC3 meg Crysis multiját, meg kivéve mindenféle nagyobb étkű MMO-t.
Én azt mondom, ha valaki 30-50E forintért vesz magának VGA-t (ami ugye a Te példád volt), akkor nem ördögtől való a gondolat, hogy ilyesmi multikkal is akar értelmesen játszani.
J.
-
joysefke
veterán
Nézd nekem G850-em volt, melyet lecseréltem egy i3 3550-re, mindkettő mellett ugyanaz a GTX660OC volt. Ég és föld a kettő. G850-el masszív mikrolaggjaim voltak FHD-ban mindenféle újabb játékokkal.
Én kipróbáltam.i3 ereje fhd.ben elég mert ott a vga.t terheli a játék.
Meg a procit...
J.
-
joysefke
veterán
válasz
Tuco Ramirez #91 üzenetére
Egy vékony hardcore réteg kivételével a PC játékosok többsége 30-50k körüli VGA-ban gondolkodik egy új gép vásárlásánál, emellé pedig az esetek többségében bőven jó egy i3-as proci is
Már vagy ötször le lett írva a topikban, hogy ez így nem igaz. Akkor lenne igaz, ha kikötnéd, hogy az illető 30-50E forintból vesz VGA-t ÉS hanyagolja az erőforrásigényesebb multiplayer játékokat, vagypedig nem hanyagolja őket, de megelégszik a zsákmányállat szerepével. Nos ez így számomra nem életszerű.
Nézd meg a linkelt oldalt, mit tud produkálni az i3 egy éhesebb játékban:
http://logout.hu/cikk/fx-8350/bovites.html
A FC3 szekcióban pl látszik, hogy nem is az alacsony FPS-el van baj, hanem, hogy be-beszaggat. (A pentium persze még tragikusabb, de annak mentségére legyen mondva, hogy annyiba is kerül)
J. -
joysefke
veterán
Jó cikk, szép grafikonokkal, dícsérendő az efajta közösségi munka!
bár ahhoz, hogy korrekt konklúziót tudj levonni az "elegendően kihajcsa-e" illetve játszható-e témakörben szvsz a jelenlegi teszteket ki kellene egészíteni (tehát nem helyettesíteni, hanem kigészíteni) egy frame time méréssel is. Itt a logouton már volt 1-2 ilyen teszt, sajnos tipikusan kevesebb játékon végrehajtva.
Véleményem szerint az átlag FPS grafikonok csupán a különböző CPU-k egymáshoz képesti erősorrendjéről számolnak be. A nagyon alacsony értékek természetesen diszkvlifikálni tudnak egy egy rendszert (ergó nem lesz ajánlott), de annak eldöntésére, hogy egy adott játék élvezhető futtatásához elég-e a mondjuk az átlag 40 FPS-t nyomó rendszer nem elég a min meg az átlag FPS mérése, hanem ténylegesen frame time-ot kéne nézni, illetve a frame time-ok százalékos eloszlását.
Mint mondom az átlag FPS grafikonoknak szerintem komoly, de a kérdésben nem elégséges kifejezőereje van, míg a minimum FPS-t egyszerűen nem tudom értelmezni, nem nyújt számomra emészthető információt, általában meg sem nézem, mert érdektelen:
Az átlag FPS grafikon elmondja az erősorrendet, a frame time eloszlás-görbe, pedig kifejezi, hogy az adott konfig az adott játékot adott felbontásban élvezhetően elfuttatja, vagy sem.Mod:
Az irományomat végigolvasva most tudatosult bennem, hogy a "kihajcsa-e" témakörre elapvetően megadtad a választ (mennyit gyorsul a VGA egy gyorsabb procitól), csupán a játszható-e kérdésre nem.J.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Hálózati / IP kamera
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mesterséges intelligencia topik
- EAFC 25
- 24 Hours of Le Mans
- További aktív témák...
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged