- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
jacint78
addikt
Azért lássuk be, ha ész nélkül használja az ember, kvázi szándékosan azt a célt kergetve, hogy megteljen, akkor meg lehe tömin, de mindenki más azért használja a számítógépét, hogy szórakozzon, dolgozzon, stb, nem ül előtte firefox oldalakat nyitogatva és azt várva, hogy mikor telik a meg a ram...
-
jacint78
addikt
Mitől lenne kizárt? Persze ettől még nem leszel a felső tízezer tagja.
, csak azon mázlisták egyike, aki értelmes emberekkel van körülvéve, de jó neked.
Gyakorlatilag 2x olyan drága. Ez nem árfolyam. Azt nem tudom, hogy mi de nem árfolyam.
Nem most drága a ram, akkor volt túl olcsó, mert túltermelés volt, még jin cheng bácsi is ramot gyártott a sufniban, nincs itt semmi mágia, akárcsak a HDD-k esetében, néhány éve volt HDD bőven, fingért-hugyért árulták a HDD-ket, majd a túltermelésből hiány lett, amikor úsztak...
-
jacint78
addikt
Majd felébredtek és rájöttök, hogy kik is képviselik az átlagot, te meg sylver élvezd, hogy egyszerre 60 ablakot nyitsz meg.
-
jacint78
addikt
Csak tudod nekem az nem az "átlagfelhasználó", hanem az "átlag alatti felhasználó"
Megmondom őszintén, nincs ebben semmi kivetnivaló, de sajnos ez az átlag manapság. Arra azért kiváncsi lennék, hogy az a tanárni mgis mit csinál és mennyi szeméttel van tele a gpe, ha nem elég a 2GB.
Tapasztalatom szerint az ilyen júzer gpében a memória bővítés valóüban rövid ideig tart, mert mégtovább tömi a windows-t szeméttel. Ki kell takarítani az updaterek updaterjeit és máris elmegy a gépük akár 2GB-al is. Ha ezt nem teszed meg, lassú marad a gép, és megy tovább a hiszti, töltheted bele a ramokat az idő végezetéig.
.
SylverR
A neked szólt és a rólad szólt nem ugyanaz. Sosem feltételeztem, hogy átlag felhasználó lennél, akik ide írnak nem azok. A lényeg az, hogy a saját szokásaidat és hardver felöli igényeidet ne vetítsd ki mindenkire.
-
jacint78
addikt
Milyen meglepő, hogy átlag alatt az átlagot értettem ugye, nyílván mindenki egyszerre futtat adatbáziskezelőt, meg mindenféle szerkesztő programot a számítógépén.. Tudod-e, hogy, ha nincs annyi memória a gépben, akkor kicsit másképp szervezkedik a windows? Ha 8GB rammal telepítesz windows-t, akkor a friss windows 1GB használattal indul, ha 2GB-al, akkor 400MB-al és nem tölti elő a felesleges dolgokat, amit én még sok ram mellett is kikapcsolok, mert minek. Magam sem vagyok átlag felhasználó, közel sem, de még a 6GB ramot sem tudom megfektetni zeneszerkesztő programokkal sem, sem játékkal, szóval komolyan nem rétem, az ilyen "kevés a nyóc gigabájt" megnyilvánulásokat. Nekem is kevés lenne kettő, de egyikünk sem átlag felhasználó, és a kolega kijelentésével szemben még mi is megegyezünk, abban, hogy a 8 GB tényleg kényelmes kikapcsolt lapozile-al, de nekem még a 6GB mellett sincs lapozófile.
-
jacint78
addikt
válasz
Wiz Khalifa #95 üzenetére
Mert ez ilyen.
De lehet azért, mert középen van a táp és menet közben is lehet majd cserélni, és előbb tápot kapjon, majd utána az adatot, vagy fordítva.
-
jacint78
addikt
válasz
KIRA\/NOVA #83 üzenetére
Nagyon értelmes gondolatmenet. Ezek nem végleges verziók, sebességmérésre adják ki őket a tesztereknek, nem csoda, ha még nincsenek készen, vagy csak nagyobb fesszel mennek.
-
jacint78
addikt
Nem, kipróbáltam BF3-al neten i5 mellett. az 1333 és az 1870 között ég és föld a különbség amikor nagy a kupleráj, de az 1600 után is lényegesen jobb amikor nagy harc van és sokan vannak. Én nem 30-40FPS-el játszok, ott nem veszed észre a lagolást, mikroakadást sem nagyon, de 80-100 mellett igen erősen. Max FPS-ben egy kockával sem lesz több, az tény! Mérni alig lehetne különbséget szerintem átlagban is, de amikor játszol, akkor érzed, hogy nem torpan meg a játék, hanem szép gördülékeny, aztán az i7 mellett, meg pláne. Nem nem dolgozik a játék több, mint 4 szálon, viszont az i5 nyélen volt játék alatt és a háttlrfolyamatok akaszthatják a játékot, a +HT épp elég arra, hogy még ez se legyen..
-
jacint78
addikt
Ha jól értem, hogy egy csatornás módban megy a géped és csoda, hogy nem lassul, ha nem fogy el a ram, de még gyorsabb is lesz, ha kiveszed a ballasztot? Mert ugye 2 rammal 2 csatornás üzemmódban megy.
Lövésed sincs az egészről, próbálj ki egy i7-et, utána mond, hogy felesleges.
-
jacint78
addikt
A gyors ram abban segít, hogy ne akadozzon, laggoljon egy játék, ha ez fontos neked, akkor tényleg megéri a pénzt a tuningram is! Max FPS-ben semmi változást nem fogsz észrevenni, de minimumban már annál inkább.
Személyeskedéssel nem tudsz meggyőzni, érvekkel igen. Ha levezeted nekem, hogy miért jó modulonként ~1W-ot spórolnom, (akár tetszőlegesen alacsony) felár mellett azzal sokat tágítanál a látókörömön.
Közel sem 1W-ról van szó és a ramoknak nem nagyon van üresjáratuk, vagyis folyamatosan kajálnak, ami az üresjárati teljesítményfelvételt igencsak megdobja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest