Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BK87

senior tag

válasz Gerisz #21 üzenetére

Q9400-as szerintem jobb alternatíva, mint a Q9300. Jobban tuningolható, és ebben a tesztben majdnem azonos órajelen jobban teljesít, mint a PII 940:[link]

• twine

veterán

válasz Gerisz #21 üzenetére

Ki lehet fogni q9300-ból is jól tuningolható példányt...de tény hogy kisseb %-ban mint ahogyan egy -egy elhíresült "tuningCPU" tipusból...
    Ezt a folytonos q6600-hoz való hasonlitgatást meg egy hülyeségnek tartom mióta én cseréltem (előtte nem volt hasonlítási alapom -de jóóó hogy nem halgattam a q6600 hívőkre-)
    Mégpedig azért tartom hülyeségnek mert itt is előjön ugyan az a szituáció mint a 2mag-4 mag vitáknál...a megoldást pedig mindig az jelenti, ki mire használja....
    Nekem személy szerint a Q9300 valahogy jobban teljesit konvertálás közben (videóval foglalkozom főként, a játék csak másodlagos), mint az előd ami a gépben volt (Q6600)
    Ez nagy valószínűséggel az SSE4.1-nek köszönhető...Az viszont nem tudom minek köszönhető (és ezért lehet sokan megdobálnak tojással meg paradicsommal-bár ez utóbbi primőr, és gazdasági válság idején ilyenekkel ne dobálózzunk ha kérhetem :DDD - ) Hogy mintha ugyan azok a programok (pld Premiere CS3) jobban kihasználnák a négy magot mint a Q6600-ban... Egy szó mint száz...nekem 10 ropogót kellet rádobnom a q6600-ra, és lényegesen jobban érzem magam "rajta"....
    Tehát nekem volt alternatíva,,,,ha pedig valakinek van esze, és nem csak kedvtelésből veszi meg a 4magost, hanem mert használja is,,,akkor igen is alternativának érzem a Q9300-at...
    Üdv
    twine

Új hozzászólás Aktív témák