- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenand
veterán
válasz
Z.s.o.l.t.i #1690 üzenetére
Azért ha nem 4x266 hanem 4x433-as FSB-n használod 1.0 V Vcore helyett 1.18 V-on akkor nem 40 hanem 60-80W lesz de úgy is nagyon jó.
-
kenand
veterán
válasz
Z.s.o.l.t.i #1688 üzenetére
hw apron árulnak (remélem nem csesznek le linket nem adok) 5408-as Xeont 4500Ft-ért jobb, mint egy Qxxx
Simán megy 1,2V alatt 3.5 Ghz-n, ha lapot nem akarod vágni, reszeld meg a xeont tűreszelővel.
(Ugyan az a remek eladó árul 1366-osba L5638-ast (6 mag + 6 Ht) szintén jó áron, az is kiváló darab) -
Z.s.o.l.t.i
csendes tag
válasz
Z.s.o.l.t.i #1686 üzenetére
Köszönöm a választ. Akkor holnap kipróbálom, remélem lesz időm. Csak nem akartam összerakni, aztán szét, szerezni egy procit, összerakni, szétszedni, vissza a xeont.
Amúgy direkt vettem ilyen régi lapot, cpu-t rendeltem, nem figyeltem, hogy nincs nútolva - a közben rendelt drágább lapot meg nem akartam vagdosni, így az én athlon64 1 magos konfigomat lecserélném a fentire. Ezt nem sajnálom megvágni (5e volt). Külföldi oldalon vitte a hivatkozott xeont.
Másik lapba tesómnak meg megy majd egy E8*00-es.Elsőre AMD-t gondoltam, de olvasva a teszteket nem győztek meg, úgy láttam jobb egy használt 775-ös konfigot összedobni, mint egy am2, am3-as két vagy hárommagosat. A 1366-os rendszerrel szemeztem, de tényleg nagyon drágák a lapok, amit meg elérhető áron adnak, az egyből elkel. Procik viszont nagyon olcsók bele.
Core-i3 v. i5 rendszerekhez meg aránytalanul drágák a procik egyenlőre (használtban is), egy belépőszintű G-s pentium is. Így maradt a 775 xeonosítás.
Idővel a másikba is mehet, vagy ha leeseik az áruk, akkor egy Q9***-es. Szerintem ...
-
kenand
veterán
válasz
Z.s.o.l.t.i #1686 üzenetére
Arra van esély, Windows 10 szokott problémázni.
De érdemes tartani egy 500FT-os BIOS frissítős régi CoreDuot errre a célra... -
kenand
veterán
válasz
Z.s.o.l.t.i #1684 üzenetére
Szia!
Az desktop mikrokód (plat 4), 10676 Plat 2.6-nak is benn kell lennie.
Elindulhat de nem lesz tökéletes.Egy jó p35 p45 (seteleg 43) lap 8-12 ezer kürül és egy jó Xeon 5-10 000Ft körül, túlhajtva sokkal jobb, mint egy AMD. Most ez a platform éri meg a legjobban, nem kétséges. Ennél már csak a 1366 jobb, de sajna ott a lapok drágák és alig kapni. (egyből elviszik) Azok már a csúcs 8 magos AMD-nek is odavernek, kisebb fogyasztás és ár mellett (egyedül rendes SATA-3 nincs, de lehet nélküle élni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest