- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lomha 8V
addikt
Játékosoknak szánt, azért TN. Aki nem tudja, hogy ez miért fontos, az rossz cikket olvas.
-
tehát a nagy piros helyett a nagy zöldet is 200+ ms alatt veszed észre, de egy csében a pár pixelt ennél nyilván gyorsabban
plusz az internet 20-30ms-a
és akkor a 10 helyetti 2ms a monitoron még számít?
nekem vállalható kompromisszum, hogy jó képminőségért cserébe 2-3%-al kevésbé vagyok/legyek hatékony
-
TTomax
félisten
Látod,én meg nem szoktam a monitoron filmet nézni,szerintem TVn sokkal komolyabb élmény.
Viszont attól fizikailag rosszul leszek,ha egy gyors fordulónál a monitor húzza a képet,sajnos nálam a dell húzta,ezért nézek fakóbb képet...bár egyébként hozzáteszem engem pont a ragyogó színek is zavartak,például bf3ban amikor a pofámba sütött a nap,majd lehetett vakulni...
Na mindegy az egészből annyira a lényeges,hogy nem vagyunk egyformák és azt tessék elfogadni,mindenki másra érzékeny,illetve mást preferál,szól ez leginkább annak aki "120Hz huszáros" hozzászólásokat firkál... -
Valdez
őstag
Nekem 10 bites p-ips-em van (valós 8 bit) és ugyan be sincs igazán kalibrálva, de néha most is ledöbbenek milyen képet tud adni valami jobb minőségű filmmel például.
Nem vagyok hardcore gamer, de teljesen megfelel nekem akármivel is játszom (csak single player), pl most assassins creed 4 alatt is igen szép a látvány és sosem éreztem lassúnak.
Persze el tudom azt is képzelni, hogy egy gyors online fps akármiben lassú lehet, de engem ez a része nem érint, és nem is fog érinteni. -
keIdor
titán
Én a TN-el vagyok így, amúgy múltkor volt pont egy 5v5, 24/4-ös stat jó mester?
És meg is nyertük.
Amíg 5m-en belül van mindkét fajta monitor, addig számomra ez humbug marad.
BlackSoft: Sosem tagadtam hogy nem, csak nincs nagy különbség és nem megy jobban a játék a TN-en és a képe sem tetszik annyira, ennyi. siriq-et is simán kihívnám 1v1-re ezen az IPS-en. -
-
siriq
őstag
Az embertol is fugg, valakinek jo a 60hz valakinek nem. termeszetesen valaki kitudja hasznalni a nagyobb hz elonyet mig, a masik nem. Nem humbug. Szimplan ennyi. Engem soha az eletbe nem fognak megegyszer leulteni es jatszatni 60hz panel ele. Szamomra remalom.
Ez a mindenkit ugyan ugy ellovok , majd nezd meg ha jatszol 5on5-t. Hirtelen lesz 1-10 statod.
A pub jatekot veletlenul sem kevernem ossze azzal amit ott nyujtasz. Az nem szamit semmit. En spec konkretan sz@rok a pub statomra. Okorkodesre jo. -
keIdor
titán
válasz
BlackSoft #61 üzenetére
Itt van a szomszéd szobában egy 120Hz, tudom milyen, még csak az sem volt az az olcsó TN, de nem vagyok tőle elájulva. Amivel most pont játszol, Skyrim, na ott hiányoznának a rendes színek, de kinek mi, nem vagyunk egyformák.
Multit csak példának hoztam fel, hogy hardcore gamernek kell a 3ms-al gyorsabb kép, hát ugyan nem játszom versenyszerűen de ugyanúgy bárkit lelövök.
-
BlackSoft
addikt
De én nem arról beszélek, hogy jobb leszek tőle, hanem hogy szebb, és jobb az élmény. Akkor sem lesz rosszabb statom, ha 30fps-el low-on játszok veled BF-et, de az élmény, látvány rosszabb lesz, és itt erről van szó
Nem mindenkinek számít ez, de nekem nagyon is. Mielőtt én láttam volna, hogy milyen az a 120/144hz azelőtt én is azt hittem, hogy teljesen felesleges, de aztán valakinél volt, és megmozgattam az egeret a desktopon....egyből azt mondtam, hogy nekem ez a smooth-ság kell örökre
-
Szerintem maradjunk annyiban, hogy TN-ből valóban vannak jobb darabok is, de a válaszidőn felül más előnye nincs. Ez persze csak marketingre jó, a 144Hz miatt, mivel egy mai IPS-t is meg lehetne csinálni így simán egy gyors elektronikával. Az utóbbi határozza meg a válaszidőt leginkább, hiába 1-6ms a válaszidő, ha az inputlag 20-30ms körül van. Egyébként is, IPS-nél a válaszidőt tök másképp mérik, nem igazán egyeztethető össze a TN-félével. De a régebbi IPS-ek viszont tényleg kakik válaszidőből.
-
Sinesol
veterán
válasz
Mercutio_ #53 üzenetére
Csak példa volt raadasul nem is a monitorhoz hasonlitottam....de ha 5"-en lehet jo tn-t csinalni ami 5" ips melett se nez ki rosszul akk miert ne lehetne nagyobb merteben is kivitelezni..ha ipsben megy akk tn ben se lehetetlen...ugyanazzal a technikaval nagyban is megtudnák csinalni...de lehet feleslgesen draga lenne vagy kitudja...olcso ips pls va mellett nem is érné meg...hiszen a gamer Tn is mar csak rétegigény, altalanos hasznalatra jobb az ips vagy va...
-
Sinesol
veterán
válasz
cskamacska #51 üzenetére
Igazabol tn-ben is vannak azert nagy különbsegek..lasd pl a csucs sony xperiak kijelzöjet, az is tn és szerintem egészen jó, lattam mar ips panelest telefont ami rosszabb képet ad, persze csucs ipsekkel összehasonlitva van különbseg, de nem akkora mint egy regi roszabb tn vs ips közt.
-
cskamacska
addikt
Loál. 10 év fillérbaszó TN erőltető gyártói politika után ott tartunk, hogy már a TN-nek saját kis szektája alakult, aki megmagyarázza hogy jobb az, mint a fejlettebb típusok.
9(!!) éve bújtam a fórumot, hogy mikor érkeznek már elérhető árszintre az S-PVA/P-MVA/IPS monitorok, megboldogult Racecam monitorguru már akkor az OLED-ekről álmodozott. Erre ma ott tartunk, hogy OLED sehol, P-MVA/S-PVA majd kihalt, IPS bár olcsóbb lett közel nincs eladásban a TN-hez képest. Sőt, mára egyesek nagyon erősen a TN-t preferálják..
-
Sondi1986
addikt
AMD megoldása sokkal egyszerűbb lesz és olcsóbb. AMD FreeSync egy ingyenes alternatívája az NVIDIA G-Sync
Az nvidia látszik megint csak magár gondolt. De az AMD-nek muszáj úgy terveznie hogy nvidiásoknak is jó legyen, mivel többen vannak.
-
JanR
addikt
Mi ez az eszeveszett nagy baromság, hogy az IPS panelos monitorok laggolnak, meg akadnak 60Hz-n? Nemár.. legalább azok írjanak "tényeket" akik tisztában is vannak azzal amit írnak.
-
Rasiel
senior tag
Hogy ON is legyen: 650$-os ár az elég húzós ehhez a monitorhoz. 27" képernyőméret, 1080p-s natív felbontás, TN panel, bemeneti késés ugye nem ismert. Hiába a csábító 144Hz-es képfrissítési freki plusz az Nvidia G-Sync ez így eléggé vérszegény.
(#30) Keldor papa:"Vica Versa, a 120Hz-es huszároknak is ajánlott megnézni egy IPS-t és használni azt huzamosabb ideig, utána a TN kifakult lesz."
Főleg egy jól kalibrált WCG-s monitor után.Nem tudom ki hogy van vele, de nálam a játékélményhez hozzátartozik az is, hogy a monitor színei a helyén legyenek. Persze megértem én, hogy jobb a 120, 144 Hz, ezt nem vitatom, de én 60-al is jól megvagyok, játékoknál már így is folyamatosnak érzem a képet. Multizni nem multizok, hardcore gamer finoman szólva sem vagyok. Aki a komoly gamerkedésből él, annak nem lehet rossz választás egy ilyen speckókkal rendelkező monitor, természetesen normális áron. De nem hinném, hogy egy ilyen kijelző megvétele után drasztikusan javulna valakinek a statisztikája multi játékok alatt.
Arra meg szerintem ne számítsunk, hogy majd a közeljövőben előrukkol valamelyik gyártó a cikkben felsoroltak közül egy olyan monitorral, ami mondjuk 27"-os, 1440p-s (írhatnék ide nagyobb méretet és 4k-t is, de az már szépen megdobná az árat), IPS paneles (glow nélkül-->mert ugye volt, aki ezt is nehezményezte), G-Sync, ultra alacsony input lag és válaszidő, pluszba mindezt 150k-ért hozzánk dobják.
(#22) Sinesol: Pedig az U2312HM a legjobbak között van játékban, ha az IPS-eket nézzük, biztos vagyok benne, hogy a legtöbb TN paneles monitornál is jobb. Viszont a régi LG monitorod input lagjára azért kíváncsi lennék, ha már ennyivel rosszabbnak érzed a Dell-t.
-
BlackSoft
addikt
Ezzel egyet értek, nem mindenki érzi ezt szükségesnek, én viszont pont beletartozom.
(#20) bdlackoo: 1ms
(#30) Keldor papa: Használtam már 1440-es IPS-t. Szép, jó, nagy felbontás. 3D-vel foglalkozom, látom előnyét, és nagyon jó dolgozni vele. De játszani nekem kevésbé élvezetes rajta (nyersen szóval szar rajta játszani), dolgozni viszont TN 1080p-n is gond nélkül tudok, így inkább ez.
(#32) TTomax: Miiiiiiiii?! Erről én miért nem tudok?
Ez abszolút shut up and take my money! amint kapható lesz
(#36) TTomax: +1
Hajlandó vagyok lemondani a szebb színekről a tiszta, és folyamatos játékélmény javára.
-
[CsuCsu]
őstag
2408WFP. Örök darab. Viszont örömmel látom, hogy az U2414H újra visszatért a combos alumínium állványhoz. Sokáig még abban a kategóriában is műanyaggal bohóckodtak a 2408WFP után. Prémium monitor ne úgy nézzen ki, mint egy Orion tévé. Az se baj, ha drágább miatta, szerintem sokan úgy vannak vele, hogy megér nekik egy extra összeget a minőségi kivitel. Apple-t is ezért szerettem meg laptopban, az unibody alu ház mindent ver.
-
TTomax
félisten
TN meg TN között elég nagy difik vannak,ez nem éppen a silány fajta lesz,de csak tippelek... Nem tartom valószinünek,hogy IPSben lesz gsync monitor,és föleg nem 60Hzen.... mindenki eldönti magában mi a fontosabb,a ragyogó színek,vagy a gyors synces monitor,te az elöbbit részesited elönyben,én az utóbbit...szerencsére nem vagyunk egyformák,mert akkor vagy neked ,vagy nekem nem lenne már feleségem
-
LordX
veterán
AMD FreeSync: "Using two Toshiba Satellite Click notebooks purchased at retail, without any hardware modifications, AMD demonstrated variable refresh rate technology."
-
Sinesol
veterán
Nem igazan ertem honnan ez az elkepzelés hogy a gamer igenytelen
Lehet szép az ips képe de mire meglatsz egy hardcore gameban egy enemyt, mar reg lelöttek a késés miatt, hiddel vannak olyanok akik 1-2mp alatt 2-3 fejest lönek csak ugy reflexböl ugras közben....na ott kitörölheti az ember az ipssel, de persze jo lenne ha IPSben is lenne gamer panel dehat az eizonal is inkabb VA-ban gondolkodnak az viszont tenyleg jo csak bajos az ára
Viszont Battlefield sorozatot nem probaltam, az olyan lassabbnak tünik lehet ott belefér az Ips...Visszaterve a kerdesre ahogy utanad is irta vki, én azokra gondolok akik neten csapatban versenyszerüen jatszanak...nem kell feltetlen penz is keresni vele, a lényeg a szervezett game...
-
TTomax
félisten
27" 1920X1080,650dolcsi... NEM...inkább akkor ezt 800 dolcsiért... 1440p,120Hz, Gsync,1ms,usb3
-
kromatika
veterán
Ennyiért TN panel felejtős számomra.
-
keIdor
titán
-
[CsuCsu]
őstag
S-PVA panel bezzeg senkinek eszébe sem jut már.
Pár csúcs EIZO-n kívül sehol sem látni. Pedig imádom. 6 éves Dell, le nem cserélném.
-
X Factor
addikt
Értem amit mondtok, csak ennek ellenére azért ha végig zongorázzuk a pro gamerek rigjeit, akkor azért nincs ekkora TN dominancia.
arty Ő azokra a játékosokra gondol, akik ezt akár versenyszerűen, vagy jobb esetbe szinte már pénzért játszanak.
Értsd ha én is mondjuk ötöd magammal counter strikoznék netes ligákban esténként, könnyen lehet h. mindent annak rendelnék alá pc szempontból h. jobb eredményem legyen, kelljen ehhez low graph, nagyon jó füles, más lan kártya, vagy akár egy TN 144hz-es monitor.
De nem ilyen vagyok
Belövöm én a nem tudom hány ms-s 60hz-es régi S-PVA-mal is
-
Sinesol
veterán
Ez a kommented jol mutatja hogy casual gamer vagy
Ha napi szinten jatszanal teamben fps-t akk hamar rajönnél miert is baj az ips
Anno a crt utan az lcd is elég érdekes volt...tn utan ips is hasonlo....de persze szigoruan gamer szempontbl nezve.
Minden más téren jobb az ips ezt nem vitatom, de az ips ma inkabb alatalanos dolgokra jo mig ezek a tn maradvanyok mar inkabb gamer celhardverek amig nincs eletkepes alternativa, habár ez sem igaz mert eizoban mar van jo gamer monitor ami nem tn-es csakhát sulyos árakon, láttam játék alatt és hát valami istenkirály képe van...de az ár az baj -
jozsef8
aktív tag
Azért a TN panel elég furcsa ennyiért
Jobban örülnék, ha a 4k-s modellek érai esnének. De sok sikert nekik!
-
Sinesol
veterán
válasz
waithEard #10 üzenetére
ja most is egy u2312-n nezem a forumot, megvan mar 1 eve kb
De jatekra szarabb mint a regi Lg tn-es 2ms valszidövel.
Elmegy ezen is a játék nemgáz de azert lehet érezni. Igaz mostanaban nem Fps-t tolok már hanem inkabb Moba-t és azert se fontos mar annyira a valaszidö , de még itt is erezhetö habár nemszamit sokat annyit a kategoriaban.
Viszont ha fps-t jatszanek multiba napi 4-5 orat teamben mint régen akkor azert gázos lenne...kifolyna a szemem konkretan egy ips elött -
tecsu
addikt
Egy gamernek csak hátrány az IPS. Jóval lassabb, mint a TN, a színhűség pedig, egy játéknál... lássuk be, nem sokat ér.
Sajnos az IPS nem mindenben jobb, mint a TN. Ez tény. -
BlackSoft
addikt
Azért, mert 3x simább a kép. De ezt itt a nagy IPS fanok (kinek nem inge ne vegye magára) még a büdös életben nem láttak 60-nél magasabb frissítésű TN panel-t, ezért rá vágják, hogy szar. Amióta 144hz-et használok, a 60hz-es monitoron a windows-ban még az egér is úgy laggol hogy nehéz irányítani, mintha input lag lenne... És fps játékokban V-Sync nélkül a tearing nem nagyon jellemző 120hz felett, úgy és olyan gyakran, mint 60hz-nél, ráadásul ezt a G-Sync még csak javítani is fogja.
-
27 colon TN panel, hááááát.
-
-
G-sync avagy így sózzuk rád 2014-ben TN panelt.
-
bitblueduck
senior tag
Lehet, hogy ez csak az én szegénységemet mutatja vizuális igények terén, de nekem a vsync is megfelel, eddig soha nem volt gondom vele, kis akadásokat max radeon driver miatt láttam eddig. így egy TN panel minőségét sokkal nagyobb gondnak érzem, mint amit a gsynccel megoldani próbálnak.
-
ennyiért TN panellal egy vicc
egy jó IPS-es, 3D-s, 42"-s kijelzőt (led lcd tv) kapsz az ársávban... igaz, gsync nélkül.
-
Valdez
őstag
TN panel
-
MA!rtin
tag
Nekem ez egy icipicit drága
-
AAAgold
senior tag
hmm, tetszik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AliExpress tapasztalatok
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest