- iPhone topik
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gliskard
senior tag
válasz
old_artist #26 üzenetére
tudom, sajnos a CG széria nem olcsó... amugy meg köszi!
-
gliskard
senior tag
válasz
old_artist #24 üzenetére
köszi "sajnos" tisztában vagyok vele és tudom, hogy kénytelen vagyok a 300e+ paletta fölött választani monitort, mert elég sokszor kell képet beállitani és a mai világban a tisztelt ügyfél nem akar proof-ra (se analóg se digit) költeni. Ezért is van még CRT-m...
Próbáltam már egy-két "olcsóbb" nem TN+film paneles monitort, de kalibrálás után is akadtak a szinhüséggel problémáim. Ráadásul amikor nagy szinterü képeket kellett beállitani, vagy a sötétebb, vagy a fehér/világos részeknél tüntek el a monitoron a texturák, pedig a kalibrált CRT-n és proof-on látszódnak.
Persze ez elvileg nem akkora gond, mert CMYK-ban mérés alapján is beállitgatom a képeket, de azért van amikor zavaró tud lenni.
Föleg annak a tudatában, hogy amikor kaptam kölcsön egy EIZO CG241W-est egy hétre szinte semmi problémám nem volt vele. Nagyon nehezemre esett vissza adni. De a netto 425e nekem most sok...
Most egy NEC 2190UXp szeretnék kipróbálni. Esetleg van tapasztalatod? -
gliskard
senior tag
én még mindig CRT-használok otthon a munka miatt (dtp, retus) lassan viszont csórikámat kénytelen leszek lecserélni. A jelek szerint az Eizo CG szériából kell választani a színhüség miatt, mindezek ellenére kiváncsi leszek majd ennek a Philips-nek a tesztjeire és a hazai árára. Sajnos sem az overdrive, sem pedig a dinamikus kontraszt nem azt vetiti elöre, hogy ha nem is profi de fél professzionális munkára szánnák. SZVSZ a jelek szerint ez csak egy nagyon jó "amatör" monitor lesz azoknak aki "unják" a TN+film paneleket... Ne legyen igazam!
Új hozzászólás Aktív témák
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged