- Mobil flották
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
üszök
őstag
válasz
Peaceliker #2659 üzenetére
Nos akkor egy véleményen vagyunk az aksikkal.
Régi RC-s cimbik letámadtak,hogy minek a 90C-s aksi a világbajnokságra készülök? mondtam nem,csak ezzel megy qva jól.
Szét fog szakadni a Strada nem bírja meg ilyenekkel jöttek. mert nekik milyen jól ment a 18650-es cellából gyártott aksival. Mondtam azóta kicsit elszaladt az idő.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2652 üzenetére
Frissen aszfaltozott betonút (tapadós féle).
Kerék mondjuk egypálcás, lehet ki kellene próbálnom normálissal.
Kösz az eddigi tippeket! -
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2650 üzenetére
Bluebird BMS-621DMG plus HS szervó és Sakura XI Sport.
Próbaképp taranisba bedobom a flysky modult és meglesem, hogy azzal csinálja-e. (látom, hogy a kormány gimbalja visszatér középállásba)
Ha taranissal jó akkor még szóba jöhet a GT3-C potija is, bár nem sokat használtam.
Ha taranissal is félrehúz, akkor lehet kidobom a servo savert és anélkül lesem meg és megyek tovább.
Egyenesen csak el kellene találnia, ha nem nyomok neki nagy gázt...
20 évvel ezelőtt sem volt akkora igény ez. -
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #2647 üzenetére
Futóművet padra kéne tenni.
Neked milyen van? Mert nekem eddig a kollégám beállította mindig a kocsim, de csak jó lenne végül is magamnak csinálni...
-
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2647 üzenetére
Trim oké, nincs lötyögés a futóművön.
Egyszer bir egyenesen menni, máskor meg húz valamerre. -
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2645 üzenetére
Köszi!
Sikerült kalibrálni a gázt. BG-s mociról lévén szó és az oldalon is csönd van róla, de full gáz bekapcs, majd alap és hátra végponttal sikerült.
Akadt viszont egy kis problematika. Lehet user error lesz, de a sakura nem akar egyenesen menni.
Kerekek nem márkásak, de szerintem ettől független.
BMS-621DMG plus HS szervó van benne és írták többen is hogy a center nem épp az erőssége.
Van viszont rajt egy szervo saver, azon gondolkodom nem-e az szivat, hátha nélküle nem csinálja, de kellene valami mentőötlet, hogy milyen szervót szerezzek be tartalékba, ha mégis a szervóval van a hiba.
Mo.-i beszerzés a posta miatt drága, Hobbiking talán, vagy ebay, esetleg Ali, Banggood.
Megbízható és gyors kellene, de nem sanwa árban.
Hobbyra nem versenyre kell, csak találjon el egyenesen.
Táv miatt nem lehet? GT3-C -
üszök
őstag
válasz
Peaceliker #2636 üzenetére
Dobj már linkeket légyszi ne kelljen keresgélnem.
-
üszök
őstag
válasz
Peaceliker #2634 üzenetére
Az egyikben benne vagyok,de nem nagyon láttam még.
-
üszök
őstag
válasz
Peaceliker #2629 üzenetére
Ha tudsz ilyet használtan 25-ért rtr szólj légyszi,mert én sosem látok ilyeneket 30 alatt,ha netán előfordul 1 nap alatt eltünik.
-
zolisx4
őstag
válasz
Peaceliker #2629 üzenetére
Igy van nekem pont egy új vrx bullet 2wd buggy aksival rengeteg tartalék új alkatrésszel .
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #2618 üzenetére
Amúgy Traxxas b..zi vagyok, az Inferno csak úgy lett, magamtól e-revo vxl lett volna.
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
Peaceliker #2620 üzenetére
Akkor használt lesz belőle.
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
Peaceliker #2614 üzenetére
Nekem is jobban tetszik hogy füstöl, büdös és hangja is van, de a körülöttem lévők nem biztos hogy ugyan így lennének ezzel.
Köszi, akkor nézelődök ott.
Értékvesztése mennyire nagy ezeknek? az első postban felsorolt HPI-knek? Tehát ha nem széthajtott, jó állapotút akarok, akkor azok kb mennyiért pörögnek?
köszi
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #2616 üzenetére
Van egy infernom... de az is villannyal megy.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #2614 üzenetére
Én sem szeretem a nitrósat, mert bűdös.
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
Peaceliker #2612 üzenetére
Köszi,
ennek kb a felét értettem
Nagyon régóta szeretnék venni egy RC autót, anno nitroson gondolkoztam. A Tamiya Nitrage volt az álom, de valahogy sosem vitt rá a lélek.
A pénztárcám jelen esetben mind1, igazából nem akarok sokat rá költeni, mert tudom hogy nem használnám sokat. Nekem külsőre jobban tetszik a Vorza. Gyárilag egyébként ajánlják hozzá a 6S LiPo-t.
Egy bajom van vele, hogy 210.000 Forint + hozzá aksi + töltő: 250.000 és akkor még nem törtem rajta semmit.
250.000 el sem lenen baj, ha használnám, de tudom hogy nem fogom, max havonta 4-5 alkalommal. Vennék akár használtan is, de nem látok sehol.
Más alternatíva?
Nagyon köszi
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
Peaceliker #2608 üzenetére
Mármint a feltöltve tárolás veszélyes?
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
Peaceliker #2606 üzenetére
BL-esek.
Van csati.
Forrasszam össze őket?Szerintem az lehetett a gond akkor, hogy feltöltve tároltam őket+ először Li-po őr nélkül használtuk és valszeg jobban lemerült, mint szabadott volna.
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
Peaceliker #2601 üzenetére
Zippy 5000, 30C,7,4V 2S az akku.
Az autók, meg amikről küldtem képet. (Absima, LRP)
-
apóka
aktív tag
válasz
Peaceliker #2594 üzenetére
Az autó tolatókamerája direktbe van kötve. Meg láttam videó teszteket, azokon össze van kötve a tesztelt kamera a kijelzővel az asztalon.
-
apóka
aktív tag
válasz
Peaceliker #2592 üzenetére
Láma vagyok az elektronikában, a konverter eszembe sem jutott
Ezen a kijelzőn megjelenne a képe? -
apóka
aktív tag
válasz
Peaceliker #2588 üzenetére
Ezen állítható a fókusz távolság?...bár amint látom 5V-ról megy, nekem meg 12 van a gépben.
A nyomásmérő 8 cm átmérőjű...én a gépben lévő kijelzőre gondoltam
-
apóka
aktív tag
válasz
Peaceliker #2588 üzenetére
Legalább 4,5 col.....azon már látom is a jármű mozgása közben
-
zolisx4
őstag
válasz
Peaceliker #2569 üzenetére
Erre nekem is mondhatna valaki valami jót hogy szedjem le a festéket a karosszériáról a nitró megmarja,elvittem az egyik pajeró kemény kasznit fényező haverhoz festetni és vissza adta hogy pucoljam le
És akkor lefesti szépen. -
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2567 üzenetére
Benya van itthon meg szesz (alkonek, gyógyszertári szesz), akkor szerzek gázolajat.
-
Surci1
tag
válasz
Peaceliker #2559 üzenetére
Köszi szépen a segítséget és az infókat
Először úgy ís az eredeti beállítást feljegyzem és valszeg csak azokat fogom állítani amit ajánlottál: a punch-ot , a 50-75% féket , rükit 25%-re, a többihez nem nagyon nyúlok
Ezen a szennyezésen mit értesz? Ha a max 12%-os érteket beállítom, az mit jelent? pl: Ha 12% alá csökken a jelerősség akkor leáll az autó?
Egyébként Hobbbywing SC8 120A-s szabim van és ha tudná érzékelni a motor hőmérsékletet az jó lenne, mert ugye korábban beszéltük hogy 3670-es motor kicsi az autóba és akkor talán így nem sülne meg 4s-es akkuval.
Gondolom egy bizonyos mennyiségű forrósodás után károsodik a motor. Sejtem hogy a "megsülést" előre megjósolni nem lehet mert sok mindentől függ a bekövetkezése, de a folyamat szépen lassan következik be vagy egyszer csak váratlanul megáll és nem forog tovább? Azt honnan lehet tudni vagy miből lehet érezni, esetleg milyen előjelei vannak, hogy egy brushless motor a végét járja. (pl. gyengül a motor ereje? nem forog már annyira mint újkorában? égett szag jön a motorból? vagy furcsa hangot kezd hallatni a motor? ) -
Surci1
tag
válasz
Peaceliker #2535 üzenetére
Múltkor ajánlottad, hogy a motor kímélése szempontjából érdemes lenne a szabin a punch-ot alacsonyabbra állítani. Azóta kicsit olvasgattam szabi szabályzásról. Az angol tudásommal még nem is lenne baj, de amatőr rc-sként a szakzsargon értelmezésével meggyűlt a bajom, ezért ismételten segítséget, felhomályosítást szeretnék kérni. Mielőtt rendelnék ilyen programkártyát, el tudnád nekem magyarázni, hogy egyes beállítások mit jelentenek.
Egy-két beállítási lehetőséggel tisztában vagyok, de vannak erősen homályos foltok. Próbáltam utána olvasni ezeknek magyar fórumokon, több kevesebb infót sikerült is magamban szívni, de örülnék egy szájbarágósabb felhomályosításnak.
4. Punch: valahol azt olvastam hogy ez az indulás erőssége,
a level-t nagyobbra vagy éppen kisebbre kell állítani a a finom induláshoz? Ha a punchot lejjebb veszem akkor a végsebesség is kisebb lesz vagy csak a punch-nak az indulás erősségéhez van köze?
5. Brake force és 6. Reverse Force ezeknek tudom mi a jelentése, csak azt nem hogy a 25-50-75-100%-os értékeket mint takartnak, érdemes 25-ön hagyni, mert a távirányítón is tudom pl. EXP FW vagy EXP BK állítani vagy ezek teljesen mást jelentenek?
7. Initial brake force ( a mekkora legyen kezdő fékerő a fék húzásánál vagyis tolásánál? tehát ha finoman is tolom a ravaszt előre ez lesz az fékezés alap ereje? )
8. Neutral range( gondolom a távirányitó jelével távolságával van összefüggésben de hogy a %-os beállításokat hogy kell értelmezni arról halvány dunsztom sincs)
9. Timing (motor tekercseivel van kapcsolatban, magas értéknél nagyobb fordulatszám és teljesítmény de alacsonyabb hatásfok és így nagyon melegszk a motor, valahol azt javasolták hogy érdemes alacsony értékere állítani, de kérdem én a 0 az jó vagy inkább középérték?
10. Over-heat protection ( talán ez a túlmelegedés védelem a szabin?)
Bocsánat a sok kérdésért és hosszú hozzászólásért, de úgy éreztem inkább egy füst alatt megkérdezek mindent a program kártya használattal kapcsolatban. Természetesen tudom azt is, hogyha ennyi kérdésem van akkor inkább nem is kéne a programozással foglalkoznom, de az információ és "tudás" mindig jól jön. -
zoli121
aktív tag
válasz
Peaceliker #2555 üzenetére
Vagy 1db 8 cellás vagy 2db 4 cellásra gondoltam. Mah-be mekkora kellene a normális működéshez és hány C-s? Elég húzós áron vannak a nagyobbak
-
Surci1
tag
válasz
Peaceliker #2551 üzenetére
Köszi, megpróbálom az o gyűrű cserét. Tudom hogy belépőszint de annyi videó van róla yt-on, hogy egy méteres magas ugrások is símán kibír, hogy azt gondoltam kis hepehupa nem árt neki, de valszeg az extrém hideg azért bekeményített neki. Azt biztos hogy nem mentem neki semminek nem bukfenceltem vele, így a teló rúd biztos nincs el görbülve. Na mindegy akkor veszek új gyűrűket.
Szerinted jobb ha rc autókhoz való gyűrűket rendelek, vagy elég hogyha bemegyek egy tömítéstechnikai üzletbe? -
Surci1
tag
válasz
Peaceliker #2547 üzenetére
Megfogadva a tanácsod, akkor lehet nem is cserélek piniont, hanem maradok a gyári 3s-es akku használatánál. A táblázat szerint a 3s akkuval 75 a sebesség. Amikor elkezdék árulni ( kb. 1,5 évvel ezelőtt) ezt az autót, akkor gyárilag 3s-es akkuval adták. Gondolom, az passzol hozzá. Most meg már erősebbet, gyorsabbat kell árulni, forgalmazni, így ezt egy 4s akku cserével el is érhető, de valójában, ez az akku már sok ennek a konstrukciónak.
-
Surci1
tag
válasz
Peaceliker #2539 üzenetére
A manualban az összes szükséges adatot sikerült megtalálni. Ráadásul egy youtube video alatt találtam egy letöltési linket is egy excel fájlhoz, ami az adatokkal kiszámol egy-két dolgot. Mondjuk azt nem tudom mennyire valósak a kiszámított értékek, de az általam bevitt gyári adatok biztos valósak.
A kerék átmérő 140-es, de gondoltam kisebb átmérőt írok a puhasága miatt.Köszi a segítséget és a tanácsokat, lehet akkor bepróbálom az ebayről ezt a goolrc szettet.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2539 üzenetére
Kösz a tippet, jövő héten meglesem, egy tekercsért nem drága.
-
Surci1
tag
válasz
Peaceliker #2535 üzenetére
Igazad van méretét tekintve inkább 1:8 kategória. Most így a minuszokban nem melegedett nagyon, de természetesen érezhető hogy mondjuk 5 perc alatt a 3s akkuval csak langyos a motor, míg ugyanennyi idő alatt 4s akkuval már azért meleg. Nincs lézeres hőmérőm, de lehet nyárra majd beszerzek egyet akcióban, meg veszek egy a motorra felpattinthatós hőtőbordát amin van egy kis venti. Gondolom az se számít sokat, de a semminél több.
Nem szedtem még szét a gépet, ahhoz kell még bátorságot gyűjtenem, de szerintem nincs benne csúszó kuplung. A szabi állításához meg tök vagyok, így nekem nem mond semmit a punch állítás. A videókból úgy láttam hogy az enyémben a spur kerék műanyagból van, de árulnak fém kereket is. Lehet majd azt is kicserélem előbb utóbb, csak még 2 hetes gépet nem akarok szétszerelni.Most még óvatos duhaj vagyok, de ahogy érzem előbb utóbb biztos törni fog valami és akkor szerelni kell. Puding próbája az evés, lehet 5 dolcsiért bepróbálok egy 17t piniont. A gyári aksija műanyag házba csomagolt, a 4s 4200mah-s ZOP akksi amit én vettem az meg csak zsugorfóliázott.
Nagy rizikót vállalok azzal, hogy ilyen akkut használok autóba, vagy azért a zsugorfólia is véd annyit amennyi szükséges.
Szerinted csináljak hozzá műanyagból kemény tokot, vagy aliról vegyek hozzá? Attól tartok ha egyszer úgy puffan a földre, hiába a bódé könnyen megsérülhet az akku hard case nélkül. -
Surci1
tag
válasz
Peaceliker #2533 üzenetére
Vkar Bison V2 truggy a gép.Én inkább attól tartok hogy lefojtja és melegedni fog. 3670-es 2650kv brushless motor van benne 120A-es hobbywing szabályzóval. Gyárilag 3s-es akku van hozzá, de én 4s-el használom, a leirás szerint birja, de tény hogy 4s akkuval túl nagy az ereje.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #2511 üzenetére
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #2508 üzenetére
A QX95 kimaradt?
-
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #2506 üzenetére
1, Eachine Tiny QX80
2, Eachine Tiny QX90C
3, Kingkong Smart100
4, Kingkong Q100ere jutottam
bg n néztem
ezekből kéne ráböknöm vmire
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #2506 üzenetére
Gearbest-en, Hobbyking-en. Ezek ugranak be nekem.
Rcgroups micro topikjaiban. -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #2500 üzenetére
A Rambo Whoop nem egyezik az E010-zel, csak a váz és a propellerek, nézd meg a videót.
Nézz rá az Eachine QX-ekre.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Q100-nál mini vevő az akksi helyére is tehető, az akksi meg alulra postásgumival, vagy tépőzárral.
Fc-n cleanflight fut és van dsm vevő, ellenben össze kell rakni.
Eachine fc is kapható, ha szerelni szeretnél.
Cm kamerával, 8$-os lantian cf vázzal 8520-as chaoli motorral ütős lehet. Micro vevő is van, így lehet legózni mint a nagyobb racereknél.Milyen szemcsit vettél?
Tapasztalat? -
Peaceliker
addikt
válasz
Drón topic volt az ami gagyi vt.. m
-
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2494 üzenetére
Sacco amit írt kefésnek lakásba tökéletes és occónak mondható.
Van itthon Kingkong Q100 is, de nehéz az E010-hez képest és nincs propvédő gyárilag.
Igaz ezzel kompromisszumokkal, de lehet kint is csapatni és van acro mód is. -
tvamos
nagyúr
válasz
Van egy ilyen totyik: [link]
-
Saccco
nagyúr
válasz
Mennyire legyen micro az a micro? Abszolút mini kategória most a Whoop, ez lehet Inductrix (ez az eredeti) vagy lehet az Eachine E010, ez utóbbi nagyon népszerű.
Ha szemüveged van, akkor csak gép kell még kamera. (pl.: E010 + CM275T)
Vagy ennek a beteg verziója: Rambo Whoop
Ha brushless gép kell akkor is találni már apró gépeket.
-
üszök
őstag
válasz
Át nézhetsz elég aktiv a téma. Fele hsz minimum eről szól. Jópáran FPV-znek.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #2491 üzenetére
Hozzaertes is, meg ido.
Azert benzinest panelba... az komoly elvetemultseg.
-
zolisx4
őstag
válasz
Peaceliker #2476 üzenetére
Igen pont ezt akartam linkelni,hogy így mozog az igazi is .Ez az autó mármint az 1/3 méretű az nem igy mozog [link] Valami hasonlót várnák.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2456 üzenetére
Á led táp.
Ebay-en 15V-ost néztem, ami kapcsolóüzemű, igaz 9K körül mozgott.
Aztán rájöttem, hogy majd DC-DC konverterrel megoldom, csak kellene egy megbízhatót találni, ami stabilan 300-400W-al elvan.
640VA-s toroidom van itthon graetz híddal felkondizva lágy indítóval, szerintem bármihez elég lenne, csak 42V-os az a baj, no meg egy 12A-el terhelhető PC táp is TFX méretben, csak a B6 nem szeret tölteni 12V-ról 4,5A felett. 4S-el meg még nem is próbáltam mi a max.Custom firmware esélyes, hogy jó ahhoz is csak a chipet kell meglesni, mert attól függ az egész.
B6-ra is azért akarom felrakni, mert 7V-ra be lehet állítani az alsó betáp küszöbértéket és nem kapcsol le pl. 11,2V-nál ha valami miatt beesne a feszültség. 15V-os tápot is ezért néztem, de inkább fw-t frissítek majd. -
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2454 üzenetére
Ezt néztem én is, de még a b6 custom fw-t ki akarom próbálni.
Milyen tápot vettél? -
üszök
őstag
válasz
Peaceliker #2450 üzenetére
2700 van a gyári akkura írva. 20c/burst 40c
-
üszök
őstag
válasz
Peaceliker #2445 üzenetére
Csak gondoltam,hogy a CX 20 3S akksival megy. Ahhoz meg,hogy érdemben lehessen használni minimum még kettőt venni kellesz,így gondoltam jó lenne autóhoz is. De ha nem nem.
Még mindíg 1:10 a lenne a kiszemelt méret,de nem vettem semmit.
csmat
(senior tag)Van egy ilyen kisautóm, vagy 5x volt töltve ha kell viheted.
-
csmat
senior tag
válasz
Peaceliker #2445 üzenetére
Ezek tetszenének:
Great wall helikopter
Hubsan EC 145 ez tetszene a leginkább
ESKY F150 MINI ezt nem tudom mennyire könnyű irányítani..Autó:
Akkor lehet elég lenne a fű helyett a beton, murvás placc is.
Amit qqzs linkelt, elgondolkoztató, bár a bódé nem a legszebb, de mindent úgy sem lehet (olcsó is, jó is szép is)
Játék nekem egyenlőre bőven elêg -
üszök
őstag
válasz
Peaceliker #2439 üzenetére
-
üszök
őstag
válasz
Peaceliker #2437 üzenetére
Ismi kicsit lezúzta én meg megvettem.
A HK mennyiért postáz UK-ból? Nincs kedvem ezért be regelni,hogy megnézzem.
-
üszök
őstag
válasz
Peaceliker #2435 üzenetére
Nekem mindenképp ez kell,mert nincs semmim. Ha tudsz esetleg olcsón valami jót szólhatsz. Bár még a CX20-at is szoktatnom kell itthon,pedig a töredékért vettem.
-
qqzs
őstag
válasz
Peaceliker #2428 üzenetére
lesz video is.
egyebkent nem a tav kormany reverse kapcsolorol beszelek hanem a motoron levo kormany mikor balra fordul a motor jobbra kanyarodik. nem hittem amig nem lattam de igy megy , biztos van itt fizikus aki megmagyarazza
Ami erdekes meg hogy siman elindul ha csak eldolt. Kicsit neha termeszetelennes a mozgasa, szerintem a giroszkop(ami egyebkent kb fel perc alatt prog fel 12000rpm-re) meg a ellentetes kormany mozgas miatt. sulya 3.2kg -
maximilian4
addikt
válasz
Peaceliker #2420 üzenetére
Van más hobbym is, ami szintén nem olcsó. A bringám sem éppen két forint volt, ráadásul már erre is egy vagyont ráköltöttem. Ugye ha használja az ember kopnak szépen az alkatrészek, és egy minőségi darab semmiből sem olcsó. Ráadásul ha még olykor fejleszteni is akarod (új villa, könnyebb felnik, agyak stb.), akkor már százezrekről beszélünk.
Tehát nem lesz probléma. Viszont jelen helyzetben szarul állok anyagilag. Sajnos ez van,m és ebből próbálom kihozni a legjobbakat. Az alkatrészeket később is meg tudom venni, nem muszáj mindent egyszerre.De egyébként úgy néz ki tárgyatlan a téma. A drónok mellett tettem le a voksom.
-
korcsillio
addikt
válasz
Peaceliker #2407 üzenetére
Persze új,karácsonyra kapta fiam.Ha nem lesz ilyen latyak kipróbálom kint is.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2407 üzenetére
Oldalán 27Mhz vagy 40 van írva.
Nem lehet, hogy valami háztartási gép zavar be?
Mondjuk olvasgatva a fórumokat az jött le, hogy a kefés motor 27Mhz-es adóval nem egy hatótáv bajnok.
A 3m viszont tényleg gáz.Áldott, Békés Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!
-
üszök
őstag
válasz
Peaceliker #2404 üzenetére
Kösz. Akkor megjáratom.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2388 üzenetére
Ok, akkor megpróbálom azzal.
Szárny alatt a kasztnit kimerevítem még jégkrém pálcikával. -
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2386 üzenetére
Kösz, az pont nincs.
Van festék maszkoló, power tape, kereszt irányú szálerősített széles ragasztószalag.
Ezek közül talán a power tape és a maszkoló tapad a legjobban.
Jók ezek is, vagy duct tape-t szerezzek erre a célra? -
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2383 üzenetére
TT-re Sakurára rápróbáltam, tengelytáv okés, bár a kerék kivágása nem egy 20K-s kasztnié (nem annyira kicsi a kivágás hátul pl.), de legalább így lehet játszani kicsit a mérettel, ha nem annyira passzentos a roller hozzá.
Szélességre is nagyjából 190-es autókra való, de azt lehet orvosolni offset módosítással.Viszont lehet lekezelem belül valamivel, mert középen a küszöbnél gyengébben tart, mint ahol a lökhárító van, gondolom mert nagy felületen egyenes a kasztni és nincs megtörve, merevítve.
Mivel érdemes ilyenkor lekenni, ragasztani, hogy merevebb legyen? -
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2383 üzenetére
Felrakom tölteni a fényképezőgépet.
Igen az, TN szerint Észtországból jött, ami feltűnt.
Szárnyakat még nem raktam fel rá, mert könnyebb tárolni.
Készen is majd dobok fel képet. -
qqzs
őstag
válasz
Peaceliker #2371 üzenetére
Megtalaltam az aksikat, egyszerubb lenne egy 2s lipora cserelni a 6.4 V a liont, elbirja? Erdekes mert a rossz(?) aksit 7.36V-ra tolti fel. Mi lehet meg a baja?
Mit csereltel egy ilyen mini auton amitol jobb lesz neki?
-
zolisx4
őstag
válasz
Peaceliker #2359 üzenetére
Igen ez igaz de mindig várni kell,.Engem szétvág az ideg mikor rendelek valamit és sokára jön meg,lassan 2 hete rendeltem az autóm és még nem jött meg mindig.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #2346 üzenetére
eladó lesz, mégsem marad
ha vkit érdekelne -
csaabz
őstag
válasz
Peaceliker #2348 üzenetére
Köszi!
Igazából én se mentem sárba, inkább kissé nedves homokba, amiről kiderült, hogy agyagos is...
Még most is takarítom, valószínű, félig szét is kell szednem. -
csaabz
őstag
válasz
Peaceliker #2343 üzenetére
Spur: 74
Pinion: 16 -
csaabz
őstag
válasz
Peaceliker #2341 üzenetére
A spur és a pinion méretet hol nézhetem meg? A kerékátmérő 96 mm.
-
csaabz
őstag
válasz
Peaceliker #2338 üzenetére
Köszi, hogy válaszolsz!
A cél az lenne, hogy erdei túrákon jól bírjon pár emelkedőt. Azt nem mondom, hogy crawlerként kell helytállnia, mert a hasmagassága nem elég nagy.
Szóval azt mondod 35T vagy 27T? Nem akarok vele száguldozni, de ne is lépésben haladjon max sebességnél. -
zolisx4
őstag
válasz
Peaceliker #2331 üzenetére
Nagyon jól néz ki az biztos,de azért látod ezen sincs spúr védő külön kellett rendelni ami teljesen zárt,motor kell szabályzó ami kérdéses milyet vegyek ,elég nagy lesz a súlya,fém karosszéria lesz rajta az biztos ,.valami nyomatékos motor kéne,nem sok ötletem van motor terén.
Igen a 6x6 az is nagyon szép,láttam fogtam a kezembe,arra jó kasznikat lehet tenni,minden alkatrésze feszes passzos.
-
zolisx4
őstag
válasz
Peaceliker #2328 üzenetére
Elég különleges rollert rendeltem mármint a színét illetve amúgy sima scx10 .
rollerezt a kasznit keresem hozzá.
De nem találtam sehol külön még ez alakulóban van hogy mi lesz rajta. -
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #2325 üzenetére
Pont jó lenne az óutómba... 2S-sel docog...
-
zolisx4
őstag
válasz
Peaceliker #2325 üzenetére
Nem baj majd akkor elküldöm a gubát,most rendeltem egy autót,rollert orange kivitelben,abba kellett volna.
-
zolisx4
őstag
válasz
Peaceliker #2323 üzenetére
Ja szoktam látni,boltit említett a kolléga,azért linkeltem mert ők a legolcsóbbak.Ugye nem kell 1 hónapot várni.
Peaceliker
Amúgy majd hívlak telón kellene egy aksi majd még LRP aksik meghaltak,hulladék majdnem le égett a kocsim.
Meg lógok egy 500 as-al -
sinick
senior tag
válasz
Peaceliker #2318 üzenetére
A quadcopter nem tetszett a gyereknek (bár nekem se). Kintről vagy bentről rendelni "kétszerannyiért" dologgal úgy vagyok, hogy ha elromlik vagy egyszerűen nem tetszik, akkor öt perc alatt visszaviszem helybe, ha meg tetszik, akkor úgyis marad haláláig. (Persze, ha nagyban tolnám csereberével akkor valószínűleg más lenne a hozzáállásom.)
-
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2306 üzenetére
Grat!
Jól néz ki. -
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2302 üzenetére
Agyaltam sokat, végül az itthoni vevők miatt gt3c lett.
Meglátom mennyire bírja a strapát, de látom van hozzá firmware, sok-sok mod meg Alin poti is.
Ha kinövöm, akkor lehet beruházok egy futabára, vagy ha folyton széthullik.
Most jött ki a 4PV, elég jónak tűnik.
Kínából pl a sanwa is megéri mert pl az Mt-s 240$ 2 vevővel, aminek darabja ~90$. Ha elkapják, akkor úgy is fel lehet fogni, hogy kifizeted a 2. vevőt.
Szimezéshez meg jó lesz. Válaszidőt is tudom tesztelni. Pl kábellel megyek 1-2 hétig, utána egyik vevőből csinálok wifi sim adaptert.
Míg megjön neki is állok.
Holnap előkarácsony, jön a tt-hez a spur-pinion készlet, lehet légózni + az xi is beesik nap közben elvileg.
Egyik szobából kellene rc pályát csinálni. -
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2299 üzenetére
Köszi!
Futaba vs. Sanwa témában még csak tapogatózom.
Repülős, multirotoros berkekben a futabát nem kell bemutatni, de a sanwa-ról bevallom fiúsan az rc autó vásárlása után a fórumokon hallottam először.
Minőségben nem tudom melyik lehet jó, mert tapogatni még ugyanolyan árszegmensű futaba és sanwa rádiót nem tapiztam. Futaba Magnum Junior és Sanwa M12 volt a kezem között.
Repcsis távoknál írják, hogy a futaba felső kategóriája ott van a toppon és a taranis elbújhat mellette összeszerelési minőségre... hát nem tudom, az M12 csak egy műanyag játéknak tűnt, igaz nem nézegettem jobban, mert kaptam volna egy tockost a tulajtól, ha a kereket feszegetem, hogy mennyire lóghat stb. -
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2297 üzenetére
Flysky-től sem riadnék vissza elsőre, mert amire kell arra jó lenne.
Modellmemóriás, gyakorolni frankó.
Viszont ha a fináncok megfogják, akkor annyit már nem ér meg + nem látok sehol potit hozzá, ha lehalna.
Márkás távoknál gondolom jobb poti van, de azok, ha lehalnak lehet bele szerezni?
Gyártótól stb.?
Táv árához képest filléres tételről van szó. -
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2295 üzenetére
Radiolink topikban és a flysky topikban is akad panasz, hogy fél-egy év után valakinek kuka.
3PK és 4Pl megkérdezhetem milyen árban mehet használtan?
4PLS saccra 70 postával 2 vevővel.
A vevők kb 15-öt érhetnek, ha azt veszem 40 körül lenne futabám.
Még csak hangosan gondolkodom, de ha van ellenérv, akkor inkább most, mint későn.
Ismerős is járt úgy mint Te. M4-el kezdett és alig bírt végigmenni egy modellezőtárs kocsijával flysky vevővel. -
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2289 üzenetére
Kezdem körbejárni a rádiós témát.
Szerinted melyik jobb megoldás:
1 kapásból egy jobb távot venni és ha vigyáz rá az ember, pár évet kibír.
2 Kezdő modellmemóriás táv és ha leélem vagy kinővöm cserélem profibbra.Mindegyiknél buknék, ha el akarnám adni, de utóbbinál sanszos többet.
Fejlődés szempontjából nem gáz, ha normális távval kezdenék?
Gt2-vel lehet kihúzom tavaszig, akkor meg jöhetne a következő lépcsőfok.Spektrum ugyanannyi mint a futaba, ez nem tetszik benne, igaz a vevő olcsóbb.
Sanwához drága a vevő.
Futaba 4PLS olcsóbb mint a Sanwa MT4-S és két vevővel adják.
Eddig ez szimpatikusnak tűnik nekem.
Nem hinném hogy a határaimat ez a rádió visszafogná.
Mi a véleményed, véleményetek az eszmefuttatásomról? -
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #2281 üzenetére
Nem tudok olyan távot venni, hogy ne guberáljam vissza a kukából az ős régi hi-tec-et.
Mondjuk nem autós. Arra Traxxas-t használok. Van 4 TX, meg 7 RX. valahogy lettek. -
qqzs
őstag
válasz
Peaceliker #2276 üzenetére
Idomero rendszerek?
Lapsnapper jon ki legolcsobban magneses es hallottam meg ilaps es erlt-rol ami infras
Tapasztalat, ajanlas? -
qqzs
őstag
válasz
Peaceliker #2264 üzenetére
Mennyit, 64et ujert? A wraith meg csak maszo es hasznalt
na ne hangoljal le jo kis kocsi ez, de ki kell vagni azok at a franya tartooszlopokat az 5000es aksihoz.
Van neki gyari beallitasa ha erre gondolsz a kozepen
Mire jo a sensor a motorba?
-
qqzs
őstag
válasz
Peaceliker #2258 üzenetére
Az elozo kepen 2.-el jeloltem egy vekony V alaku fekete femrud.
Akkor legalabb azt mondjatok meg az ilyn puha olaj hanyas , hog ytudjam mire szamithatok a itthon levo 400-as es 600-astol
Mas. Most cserelem az alvazat VRX en es a kardantengely gyarilag mozog 5mm-t elore hatra es ha felvaz nelkul meghajlitom az alvazat akkor kiugrik de nem latok sehol allitasi lehetoseget. Ez igy jo akkor?
-
qqzs
őstag
válasz
Peaceliker #2256 üzenetére
Nem fer bele sofor nelkul sem. Igy nez ki a felepitese. Ha kivagas utan borulaskor kap egy bal felso utest talan bal odal megroggyanhat mert a kersztmerevitot es a fuggolegest is ki kell szedni, de nem latok mas megoldast esetleg a kivagott elem helyebe rakok valami leppatinthato fem lemezt.
Igen ez egy oszver climb warrior a becsuletes neve.
Most ennyit rugozik 10 centirol es 30rol ejtve [link]
Ok hogy nagyon puha de ilyen olajjal ilyen puhan ezt biztos nem tudna megcsinalni [link]Ja es a vekony femrudat az elso futomuben tudja valaki mire valo?
-
Balázs1621
senior tag
válasz
Peaceliker #2239 üzenetére
A facebook linkeket megkoszonnem!
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #2246 üzenetére
Az enyem messze van, de ilyen: [link]
(#2251) qqzs
Menj vele egyet, vagd ki, menj vele megegyet.... ha rosszabb lett, ragaszd vissza. De ugysem fogsz erezni semmit. -
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2248 üzenetére
Márkára pl. Team Asso, Losi, Mugen stb.-t értettem.
Hátha van olyan márka amihez nehezebb alkatrészt venni.
Amúgy HB Po5 70 körül van postával. -
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2241 üzenetére
Köszi!
Hot bodies pro5 vállalható kategória?
Alkatrész utánpótlást tekintve mit kell figyelni?
Hány éves széria? Milyen márka? -
qqzs
őstag
válasz
Peaceliker #2243 üzenetére
Eddig csak 75GBP volt a legolcsobb amit talaltam de most talaltam harmat 57GBP korul , akarhogy nezem csak a karroszeria fakobb kicsit de lehet a fotozas mas
-
tvamos
nagyúr
válasz
Így van, hogy a kerélnél úgy egybe van a csukló, a diffinél meg tud csúszkálni. De használtan vettem... Nem tudom, gyárilag milyen.
-
qqzs
őstag
válasz
Peaceliker #2241 üzenetére
-
szacsee
nagyúr
válasz
Mennyiért mennek ezek a top vázak használtan?
Sokan 40-50 fölött árulnak 4-5 éves trf-et, t4 100 felett mocival.
Akcióban meg néha HB és Dourango vázakat lehet elcsípni 200€ környékén, ami új és nem kell cserélni semmit.
Már sajna vettem egy tt01-et, max unokaöcsi megkapja.
Most drónos cuccokat adom elfele, ha a felesleg elmegy, akkor veszek majd csak akksit, jobb vázat, csak tudnom kellene mire számítsak anyagilag. -
Balázs1621
senior tag
válasz
Peaceliker #2227 üzenetére
Mugen MBX, Losi 8ight, Team Durango DNX8 ilyen kategóriájú autót szeretnék. Motorom, elektronikám van, csak maga az autó kellene üresen. Használt is érdekel, ha van esetleg valakinek!
-
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #2221 üzenetére
Ha már akksi. Mit ajánlatok?
Turnigy van akinek bejön van akinek puffad.
Itthon meg jóval drágábban van csak.
Sct-be kéne valami, mert a használt zippyk nem az igaziak.Parkolóba van jobb alternatíva a tt01-nél?
Szíjas gondolom felejtős oda, mást meg nem nagyon találtam kintre onroad.
Tervbe van egy losi ten sct, csak még várom, hogy valaki hirdessen egyet. 🤓 -
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #2229 üzenetére
Van, 4 is.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #2227 üzenetére
Mi az a cvd?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest