- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz
szabi__memo #5317 üzenetére
Mondjuk azert ez egy olyan problema, ami a gyakorlatban csak egeszen kevesse letezik.
-
dabadab
titán
válasz
vzoltan #5261 üzenetére
Igen, azt az URL-t neztem, es csak odaig jutottam, hogy Arduino
, aztan most vettem eszre, hogy "okos" LED-eket hasznaltal. Igazan azert erdekel a tema, mert egy hasonlot akarok epiteni, meg is vannak az alkatreszek, csak en "buta" ledeket meg egy (illetve ket) PWM driver chipet hasznalok es egy kicsit abban remenykedek, hogy hatha valaki mas is csinal ilyet es megirja hozza a szoftvert, de ez eddig meg nem tortent meg
-
dabadab
titán
válasz
sanchomuzax #5229 üzenetére
Az attól függ, hogy mit akarsz
Az autoremove leszedi azokat a csomagokat, amik már nem kellenek, mert csak azért kerültek fel a rendszerre, mert valamelyik - már eltávolított - csomag azoktól fügött.
Az autoclean meg a cache-t tartja rendben, hogy eltávolítja onnan azokat a letöltött .deb-eket, amik már nincsenek meg a repositoryban, de ennek csak akkor van értelme, ha több gép közösen használ egy cache-t, egyébként csak sima clean kell neked, az teljesen kipucolja a cache-t.
-
dabadab
titán
válasz
sanchomuzax #5207 üzenetére
Akkor a ket sorbol csak a masodikat ird bele
-
dabadab
titán
Valoszinuleg az SD kartyaval lesz valami gubanc.
Akkor torold es hozd letre ujra, itt a tartalma:/.
/usr
/usr/share
/usr/share/fonts
/usr/share/fonts/truetype
/usr/share/fonts/truetype/freefont
/usr/share/fonts/truetype/freefont/FreeSansBold.ttf
/usr/share/fonts/truetype/freefont/FreeMonoBold.ttf
/usr/share/fonts/truetype/freefont/FreeSerifBold.ttf
/usr/share/fonts/truetype/freefont/FreeMonoBoldOblique.ttf
/usr/share/fonts/truetype/freefont/FreeSerifBoldItalic.ttf
/usr/share/fonts/truetype/freefont/FreeSerifItalic.ttf
/usr/share/fonts/truetype/freefont/FreeSerif.ttf
/usr/share/fonts/truetype/freefont/FreeSansBoldOblique.ttf
/usr/share/fonts/truetype/freefont/FreeSansOblique.ttf
/usr/share/fonts/truetype/freefont/FreeMonoOblique.ttf
/usr/share/fonts/truetype/freefont/FreeSans.ttf
/usr/share/fonts/truetype/freefont/FreeMono.ttf
/usr/share/doc
/usr/share/doc/fonts-freefont-ttf
/usr/share/doc/fonts-freefont-ttf/AUTHORS.gz
/usr/share/doc/fonts-freefont-ttf/changelog.gz
/usr/share/doc/fonts-freefont-ttf/changelog.Debian.gz
/usr/share/doc/fonts-freefont-ttf/copyright
/usr/share/doc/fonts-freefont-ttf/README.gz -
dabadab
titán
válasz
sanchomuzax #4606 üzenetére
Ez nem médialejátszó, hanem NAS, ez magától nem fog semmit lejátszani.
(#4607) n00n: ez akkor menne, ha lenne a TV-ben beépített médialejátszó (ráadásul olyan, ami rendesen használható is) és csak az lenne a kérdés, hogy honnan játssza le a tartalmakat
-
dabadab
titán
válasz
sanchomuzax #4554 üzenetére
Ahogy elnéztem a Gertboardot (erről tényleg nincs semmi leírás vagy csak én nem találtam?), az pont nem jó hangulatfényhez, mert ahhoz valami megahertzes PWM jel kellene, olyat meg pont nem láttam rajta. A RasPinek ugyan alapból van egy darab PWM-je, de neked gondolom színes LED kell, ahhoz meg három kell.
Én is hasonló cipőben jártam, Gertboard helyett inkább egy Texas Instruments TLC5940 PWM LED drivert szereztem be (már csak össze kellene rakni).
-
dabadab
titán
"próbált már valaki raspbian alatt wine-t működtetni?"
Egyaltalan nem megy, mert az erosen epit arra, hogy maga a kod fut a processzoron, az ARM-os RasPi eseten meg ez nem igaz.
Egyebkent USB-s drivereket nem olyan nehez irni, simat megcsinalhatod, hogy sima asztali Linuxon VirtualBoxba telepitett Windows-zal debuggolod a protokollt, megirod a drivert, aztan az mar mehet RasPire is.szerk: ja, hogy nem tudsz programozni. Ugy nehezebb
-
dabadab
titán
válasz
fenergie84 #4406 üzenetére
Kerdes, hogy amit kapsz, az van-e olyan jo. Egyebkent meg szerintem olyan nagyon sok cucc nem kell hozza, raadasul egy csomo cucc azert sok haztartasban eleve van (pl. USB-s tap meg elfekvo SD kartya) vagy amugy is meg kell venni pluszban a lejatszohoz is (HDD pl)
-
dabadab
titán
válasz
graffin #3945 üzenetére
Nem, akkor se lenne olcsobb, ha otot rendelsz, akkor 5x6 dollar a szallitasi koltseg (nepszeru ebayes trukk az, hogy leviszik az arat es helyette teljesen irrealis szallitasi koltseget kernek).
Ja, es a fotok termeszetesen fotosoppoltak, valojaban messze nem ilyen jo a kepe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujitsu Esprimo D738 Megbízható asztali számítógép irodai és otthoni felhasználásra
- Lenovo ThinkCentre M700 - i5-6400-3.3GHz, 8GB DDR3, SSD 250GB, HDD 200GB eladó!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest