- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darko
senior tag
qbittorrent kb. dupla sebességgel (27-28MByte Max. 30MB volt amit eddig láttam) tölt mint a transmission futott valaha is, nagyon tetszik. Windows alól böngészőből sikerül elérnem, a windows-os qbittorrent alkalmazással viszont nem akar kapcsolódni. Egyelőre nem érzem hiányát ennek, így is jól kezelhető. A sebességnek szerintem a hdd szab határt, egy régi laptop hdd van rákötve egy olcsó usb3-as házban. Széthajtani ez is jó lesz, évek alatt sajnos "megettem" már pár HDD-t (routerre kötött 3.5" hdd-vel ment a torrent), valószínűleg nem a megfelelő merevlemezt használtam a folymatos használatra.
-
Darko
senior tag
Feltettem a qbittorrentet, és átlag 26-27MB-al töltött a Pi, de volt hogy 30 fölé is ment. Köszönöm az ötletet!
A kérdésem viszont az lenne, hogy grafikus felületen értem el a qbittorentet, hogy tudom PC-ről irányítani, hozzáférni a Pi-n futó klienshez. Az hogy grafikus felületen futtattam és bezártam gondolom a háttérben ilyenkor még nem fut, vagy igen? -
Darko
senior tag
válasz
duffbeer #36466 üzenetére
Az 50-60MB szép sebesség, nekem 20-30MB elég lenne, lehet megpróbálozom az qbittorent-el. Nyilván 15MB/s sebességel is lejön hamar egy film, de nagy méretnél előfordulhat hogy az is sok idő nekem, ez akkor fordulha elő amikor hirtelen néznénk valamit, csak épp nincs a gépen.
A másik kérdést nem letöltött YT videóra értettem hanem raspbian alatt PI-re kötött monitoron bőngészőből elindítva. Melyik verzió képes lejátszani folyamatosan?
-
Darko
senior tag
válasz
golya87 #36462 üzenetére
Pi4 és megabyte-ot értettem. Olvastam hogy rtorrent-el 30+ és qbittorenttel is 20+ MB-al tudnak tölteni. Itt az lenne az érdekes ha valaki több klienst is kipróbált, és össze tudta hasonlítani a sebességeket az adott konfigurációban.
Másik kérdésem lenne, hogy mi az a minimális Pi típus ami képes youtube videók akadásmentes lejátszására fhd illetve hd felbontásban?
-
Darko
senior tag
Olvastam hogy többféle torrent klienst használtok, nekem transmission fut, 15MB fölé nem nagyon megy, sambán 26-27MB szokott lenni a sebesség. Ilyen sebességekbeli különbségek vannak a torrent kliensek között?
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Windows 10
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AM5 FULL GARIS gamer gép
- 1080p modern Gamer gép, Garanciás
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest