- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nortonor
tag
Köszönöm, jó lett. A feliratot is aktualizáltam.
Viszont valamit nem értek, bár még csak most ismerkedem jóformán az egész rendszerrel. Ugye itt a kijelzőn is 44/880 GB-ot mutat, de egy darab fájlt még nem másoltam az SSD-re. A fájlkezelőben is hasonló a helyzet, a 879,1-ből 834,4 Gb szabad, szóval itt is kijön kb. a 44
Viszont a GParted-ben 15,13 Gb-ot jelez foglalt tárhelyként, ami még mindig fura, tekintettel arra, hogy tényleg semmit nem másoltam még a meghajtóra.
A partícionálásnál szúrtam el valamit? -
Nortonor
tag
Sziasztok!
A múlt héten összeraktam egy Rpi 4 NAS szervert, amihez vettem egy kis 1.3"-as OLED kijelzőt is status monitornak. Összeraktam, konfigoltam, a githubon pedig találtam egy jó kis kódot hozzá ami majdhogynem tökéletes.
A problémám ezzel viszont csupán annyi, hogy nekem nincs szükségem az SD kártya tárhely státuszára, sokkal inkább a Pi-re csatolt és mount-olt SSD-jére, ami a NAS szerverem tárhelye.A kódban megtaláltam az ide vonatkozó sort, ami így néz ki:
# Getting Disk Utilization Data
cmd = "df -h | awk '$NF==\"/\"{printf \"%d / %dGB \", $3,$2}'"
Disk = subprocess.check_output( cmd , shell = True )Hogyan módosítsam a középső sort, ahhoz, hogy a disk info csak az SSD felhasznált/teljes tárhelyét jelenítse meg?
A partícióim:
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
udev 658M 0 658M 0% /dev
tmpfs 185M 3.2M 182M 2% /run
/dev/mmcblk0p2 29G 6.5G 21G 24% /
tmpfs 925M 240K 924M 1% /dev/shm
tmpfs 5.0M 16K 5.0M 1% /run/lock
/dev/mmcblk0p1 510M 73M 438M 15% /boot/firmware
tmpfs 185M 36K 185M 1% /run/user/1000
/dev/sda1 880G 40K 835G 1% /mnt/nas
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyaralás topik
- Vicces képek
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Delta Force (2024)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest