- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- iGO Primo
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zebu
addikt
válasz
wassermann #27064 üzenetére
ah akkor megvan.... RASPI 3 elbírná?
mivel menne egyáltalán vajh? -
Zebu
addikt
Csináltam 2 felvételt hátha van valami ötlet, mert roppant furcsa.
1. BLURAY, nincs lag, pedig a bitráta felmegy 40Mb/s-re is LAN-on
2. 1080 60 FPS, LAN saját felvétel: akad mint állat...
Szerintem valami beállítás bejom lesz, csak nem tudom mi lehet...
-
Zebu
addikt
Kipróbálom pendriveról
-
Zebu
addikt
válasz
envagyok #26902 üzenetére
Hardvert nem gondolnám, bár a fene tudja.
Mondjuk nem pörög a proci 100%-on. Wifi-n hibátlanul megy PC-ről, míg a RASPI LANr-ól akad. Tehát nem hálózat.
A formátum MPEG4, FFMPEG-gel kódoltam. 1280x720, 239 FPS, 36432 kb/s ír a windows adatsebességnek. Hang 48Khz, sztereó, 364kb/s bitráta.
Driver alatt mire gondolsz?
-
Zebu
addikt
Skacok, tanácsra lenne szükségem. Van egy PI2 libreelec 7.03-mal, Kodi 16.1 ha jól rémlik. Minden szuper egészen addig, amig nem próbálok 120 FPS vagy 240 FPS-el rögzített felvételeket nézni amiket mondjuk akció kamerával vettem fel.
PC-n természetesen hibátlan, az eszközön nincs hang, elkezd irdatlan módon akadni, kb nézhetetlen. De ha nézem a CPU terhelést, az lejátszás közben nem megy a RASPI-n sem 40% fölé. Mi a túró lehet?Van valami tippetek?
-
Zebu
addikt
válasz
crissprivat #16484 üzenetére
Nekem sincs bajom a passtrough-val. Erős0tő szépen megkap mindent. Nekem Yamaha van rajta
361-et cseréltem, ég is Föld a különbség...
-
Zebu
addikt
Kodi 15.2-ben ki lehet kapcsolni valahogy a next chapter funkciót? egyes filmeknél restart-ol a kodi ha ez bent van.
-
Zebu
addikt
Noobs multiboot default oprendszer beállításra senkinek sincs ötlete?
-
Zebu
addikt
Sziasztok,
1.5 NOOBS-nan hogy lehet belőni, hogy mindig Openelec legyen a default? Néha használom a RspBMC-t is mellette.
-
Zebu
addikt
válasz
Arolotifar #15661 üzenetére
ok, megpróbálom!
-
Zebu
addikt
válasz
Arolotifar #15652 üzenetére
nulláról, vagy esetleg restore elég? csak mert lusta vagyok újrakonfigolni mindent.
-
Zebu
addikt
válasz
Arolotifar #15649 üzenetére
igen microSD. az egyik 6.0 a másik 5.0.8. És mindegyikkel csinálja.
-
Zebu
addikt
válasz
yossarian14 #15635 üzenetére
Azt hiszem visszateszem a HELIX-et, mert néhány film laggol, illetve van amit le sem játszik. Mindjárt kipróbálom a régebbi verzióval.
-
Zebu
addikt
Sziasztok,
Az mitől lehet, hogy 15.2-es kodinál időnként film lejátszás közben véletlenszerűen elmegy a kép (fekete lesz) kb 1 másodpercre, majd visszatér minden gond nélkül. HD és SD felbontású moziknál is előfordul. NAS-ról játszom le őket, LAN-on, tehát nem hinném ,hogy itt lenne baj. HDMI kábellel kötöttem össze a Raspi-t a Yamaha erősítővel, majd onnan megy tovább az egész egy Panasonic plazmába szintén HDMI-n.
-
Zebu
addikt
válasz
Celtis #15475 üzenetére
Köszi a választ.
Én is mértem egyébként fogyasztásmérővel és 1-2W-ot írt pillanatnyinak, de mellette ha mértékegységet váltottam. akkor 10VA-t is. Ez kicsit megzavart ezért kérdeztem inkább.
Nem értem miből számolta a 10VA-t egyébként...
Ez bőven kevesebb mint egyes eszközök készenléti felvétele. Most rádugtam a T-home USB-re ott nincsenek alacsony feszültség jelzések egyelőre. Az meg mivel úgyis mindig ON vagy standby így gondolom jó lesz neki.
-
Zebu
addikt
Synology NAS USB portjai vajh elegendő naftát adnának a PI2-nek? Egyébként mennyit fogyaszt ha 0/24-ben be van kapcsolva?
-
Zebu
addikt
Valami azért nem kerek. Eddig az 5.2 openelec simán indult úgy, hogy USB kábelt bekötöttem az erősítőbe. Erősítő bekapcs, Raspi indult. Na ez most nem megy. Ki kell húznom a kábelt és bedugni ahhoz, hogy menjen.
Igaz korábban NOOBS volt fent, boot menüvel és abból indult az openelec 5.2. Lehet azért volt jó? Nem értem....
-
Zebu
addikt
-
Zebu
addikt
15.2-es Isengard mikorra várható RasPIre? Egyelőre ha jól látom a 14.2 a legújabb amit futtatni tud. Tud erről valaki valamit?
-
Zebu
addikt
Airplay működik valakinek? Youtube felismeri az eszközt de csak a hangot teszi ki....
-
Zebu
addikt
-
Zebu
addikt
Sziasztok,
Moonlight-ot használ valaki? Nekem sikerült RaspBian-ra feltolni, megy is a game stream de vannak kérdésem.
1. 1080p-ben kilóg a kép bal oldala kicsit. Ezt hogyan lehet beállítani?
2. Nem lehet valahogy a Steam-Origin-Uplay appokat streamel-ni, hogy a Big picture mód beinduljon és kész?
Tehát kvázi a Moonlight kidobja a képernyőt és ennyi.Jelenleg úgy néz ki, hogy moonlight -1080 -60fps -stream "ipcím" -app "ide jön a játék neve" és így indítom. Nem túl jó....
-
Zebu
addikt
Sziasztok,
Az mitől lehet, hogy néha 1-1 pillanatra film nézés közben kodiban fekete képernyőt kapok?
Megy a film, pár perc múlva egy rövid feketeség, hang megy, majd minden ok.
És többször nem is csinálja. Kb. Az első boot után.Mindegy milyen film, hd, sd, bármi. Ötlet?
-
Zebu
addikt
válasz
wassermann #13408 üzenetére
igen, eddig newm volt mentés. Most majd lesz. csak kellene egy kártyaolvasó is....
-
Zebu
addikt
Ma történt egy érdekes. Indítom a Raspit és se kép se hang. Mármnt az Openelc már be sem töltődik az SD kártyáról. Mi a fityfene lehet? Hogy történhet ilyen?
Tartok tőle, reinstall lesz....
-
Zebu
addikt
Hogyan tudom beállítani, hogy az egyes mappákba automatikusan töltösön le thumbnail-eket?
-
Zebu
addikt
Harmony 650 lag mÉg mindig létező dolog. Erre nem tud valaki tanácsot adni?
Találtom olyan infokat is, hogy az USB IR miatt van, közvetlenül kellene IR-t rákötnöm és úgy lenne jobb...
-
Zebu
addikt
Az mitől lehet, hogy időnként a 24p-s filmet is 1080, 60hz-en indítja? LEgalábbis a TV ezt írja ki és nem vált 24 módba. Ilyenkor málna restart és már a TV is 24p-ben mutatja a jelet. Tudtok segíteni?
Openelec + kodi fut rajta (14.2).
-
Zebu
addikt
HP MCE USB infra vevő ment rá.
Myharmonyban Microsoft Windows Media Center-t állítottam be. Így szuperül működik.
Igaz kiírta a harmony alkalmazás, hogy kell külön infra a működéshez és az infra modell számát adjam meg, de ha azt csináltam akkor nem volt 1 gombos audio váltásra lehetőség. Kicsit más kiosztást csinált ami nem volt az igazi.
-
Zebu
addikt
kipróbálok egy 1000ms a harmony, hátha csak ez a baj.
MÁS:
Valahogy meg kellene azt oldanom, hogy a gyerekek is tudják kezelni. Sajnos a médiatárban nem jelenít meg mindent amink van, mert nem talál hozzá metaadatot. Pedig nagyon bíztam benne. Igazánól van amit rosszul is ismer fel.
A gyerekek dolgai egy külön mappában vannak. Be tudom azt állítani valahogy, hogy ez a külön mappa nyíljon meg nekik a főmenüből? Lehet olyat csinálni, hogy a mappa listában a nevek elé sorszámot tenni?
El lehet rejteni valahogy a mappa strutúrából a system és recovery mappákat?
Jól megvettem a tápot hozzá és gyönyörűen megy a router USB portjáról!
-
Zebu
addikt
Bekapcsolás nem akar menni a Harmonyval. Meg lehet csinálni ezt valahogy?
-
-
Zebu
addikt
Sziasztok,
Hol tudok HDMI passtrough-t beállítani?
Erős0tőbe kötöttem és mindenáron dekódol....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest