Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- A középkategória egyik legjobb vétele - Dreame L40 Ultra AE
- Erőpróbán a Samsung Galaxy A57, és úgy tűnik, visszatér az A70-es sorozat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Huawei Watch GT - kimerülés, nem lemerülés
- Apple iPhone 17 - alap
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abysmal
aktív tag
válasz
wassermann
üzenetére
Egy kicsit pontosítanál? Szerintem az illetőnek más problémája van mint nekem. Az illető a helyi hálózatos IP-jével próbálta elérni netről a Pi-t, ha jól látom, de nálam nem ez a helyzet. A legtöbb helyről tökéletesen el tudom érni a Pi-t, az talán kimaradt, hogy a Pi nem a koliban van, hanem otthon (gondolom innen a félreértés), így a routerhez teljes hozzáférésem van. Tehát a port forward tökéletesen megy, ha átmegyek egy barátomhoz, akkor onnan rendesen el is érek mindent, a VNC-t és az SSH-t is (jelenleg csak ezt a 2 szolgáltatást használom), de a koliban csak pár dedikált port van engedélyezve, mint az ssh, ftp, http, stb, így SSH-val el tudom érni a Pi-t, de az 5901-es portot használó VNC-vel már nem.
Tehát ahhoz kellene a segítség, hogy egy ilyen teljesen leszabályozott hálózaton is el tudjam érni a Pi-t, ami otthon van. -
Abysmal
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a Pi netes eléréséhez. Egyetemista vagyok, azon belül kollégista, és gyakorlatilag minden használható port le van tiltva a koliban. Ennek köszönhető, hogy bár SSH-val el tudom érni, de a VNC-vel, vagy bármi mással már nem, mert az nem engedélyezett portot használ. A http, ftp, stb dedikált port ha jól vettem észre nem használható erre a célra, hiába irányítom át az arra kapott forgalmat a raspberry vnc-s portjára, nem működik. Van valakinek valami ötlete, hogy hogyan tudnám tényleg bárhonnan elérni a Raspberry-t?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell OptiPlex 5050 számítógép (I5/8gb/240 NVMe SSD)
- Új i5 12400F/G.byte B760M.DS3H/32GB DDR4,3200MHz.ARGB/1TB M.2/750GOLD/RTX5070 OC 12GB DLSS4/WIN11PRO
- Eladó Ryzen 5 + RTX 2060 Super - 8 GB RAM - B450m
- 96GB DDR5/ RTX4080/ Ryzen7 8700F alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Kezdő Gamer PC / Számítógép! Csere-Beszámítás!R7 1700X /GTX 1060 6GB /16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- AKCIÓ! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB RAMPAGE Shiva Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest