- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Szőrös #37385 üzenetére
Próbáld meg még ezt:
hdmi_enable_4kp60=1
És csekkolt ezt a linket:
https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?t=269749Meg ezt a hivatalos dokumentációt a HDMI beállításhoz:
https://www.raspberrypi.org/documentation/configuration/hdmi-config.mdAz biztos, hogy csak az egyik HDMI kimenet ad hangot, ha jól értelmezem mások írását, szóval próbáld meg átdugni a másikba.
-
válasz
nihill #37339 üzenetére
E videó szerint ez csak egy hekkelt megoldás, mely jár néhány általad is említett hiányossággal:
Only 1gb ram at the moment
No WiFi
No Bluetooth
No usb support apart from using otgSzóval szerintem ne erőltesd, nem való Windows 10 Raspberry-re, nem támogatott, nincs rá driver, nem működik megfelelően, problémás, stb.
Raspbian Desktop tökéletesen működik, az való rá.
-
válasz
ztoldy #36548 üzenetére
Ajánlom a Flirc Raspberry Pi 4 Case-t.
Jelenleg én is ezt használom a Pi4-emhez, amin KODI, folyamatos torrent és 2.5-es külső HDD van.
Nagyon sok tesztet lehet találni, és néha még az aktív hűtésű házakat is veri.
50-60 fok fölé nem nagyon ment fullos terhelés mellett.Nekem fontos volt, hogy passzív legyen. Nem akartam berregő mini ventilátort.
Jó teljesítményű passzív hűtésű Pi4 ház még a Aluminium Armour - Heatsink Case for Raspberry Pi 4
Hűtőborda önmagában kevés a folyamatos nagy terheléshez. Pi3-hoz elég volt, de a 4 már eléggé melegszik.
-
válasz
syler123 #35915 üzenetére
Egy konnektor helyet szeretnék megspórolni, mert az már nem nagyon van
Illetve úgy olvastam, hogy nagyon kényes a tápra. Nem biztos, hogy minden adapter jó lesz hozzá. Persze egy Zero-ról van szó, ami alig fogyaszt... Valószínűleg, ha letiltanám a HDMI-t és minden egyéb portot, amit nem tervezek használni, akkor még biztosabban működne.Nem tudom Te mire használod a Pi 4-edet, de nagyjából a Pi-hole felrak néhány szoftvert, és egy web szervert.
Én ezt a guide-ot fogom követni.(#35916) Savageboy:
Sajnos az RT-AC56U routert már nem támogatja az Asuswrt-Merlin, és csak egy régebbi firmware-t tudnék feltenni, míg az Asus még az előző hónapban is adott ki hozzá frissítést.
Egyébként tök jó ötlet! Biztos ezt választottam volna, ha mondjuk AC66U_B1-em lenne. -
Mit gondoltok, egy Raspberry Pi Zero 1.3 üzemeltethető egy Asus RT-AC56U USB 3-as portjáról?
Próbáltam rákeresni, és a leghasznosabb fórum a témában ez volt: Asus RT-N66U - USB power
Itt azt írják, hogy elvileg működhet, de hosszú távon nem ajánlják, és inkább jobb egy dedikált tápegység.
Én pont ezt a dedikált tápegységet szeretném megspórolni. Mi baj lehet, ha képes működtetni? Nekem tökéletes lenne, hogy a routerrel együtt üzemel, hiszen úgyis összefügg a tevékenységük.
Egy usb-LAN átalakítót majd vennék hozzá, ami esetleg még fogyaszthat további áramot az alapon kívül.Valakinek tapasztalat ezzel kapcsolatban? Pi-hole-ként üzemeltetném a Zero-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest