-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mirci18
addikt
válasz
wassermann #34557 üzenetére
Köszönöm a választ.
-
mirci18
addikt
zsolt_64,g.gergo,cigam
Köszönöm a válaszokat.
pi4 /4GB + hivatalos tápot itthonról vegyél
Ha torrentezni akarsz akkor kell egy külső merevlemez , ahhoz ilyen külső doboz javallott 1 TB lemez bele.
És ha vágod a linuxot akkor nem kell 16 GB os sd kárya sem , mert egy 256mb bárilyen elfekvő kártyával meg lehet oldani hogy onnan bootoljon, és az oprendszer már a merevlemezen legyen...
Csak azért írom mert nekem is ez a konfig van-3000 ft-ért nem vészes a táp. Minőségi anyagokból kint sem olcsóbb.Külső merevlemez nem érdekel mert van 64 gb-os pendriveom vagy 128 gb ha kell 1-3 db film ráfér egy ilyen pendrive-ra az nekem bőven elég. A 16 gb-os memóriakártya filléres dolog így megéri beruházni rá.
Csak a 4 gB verzióban gondolkozz. ha HD filmet akarsz nézni rajta akkor kell 512 MB ramot kijelölni a videó részére.
Akkor nem kérdés mert minimum full hd filmet szeretnék rajta nézni de lenne 4 k is ha sikerül.
Nem az a kérdés, hogy a rendszer mennyit eszik, hanem, hogy a játékok után a böngészők a legerőforrásigényesebb programok. CPU és memória kapacitásból képesek minden erőforrást lefoglalni maguknak. Szóval a "netezni" pontosan mit jelent?
Ha összeszámolod mennyi fityfenét fogsz még venni hozzá, kijön egy használt laptop ára.
Alap böngészésre érdekel mivel a munkahelyemen minden erőforrás igényesebb művelet megy,
Kb 30 e ft az alaplap,táp,doboz,hdmi kábel,stb. Szerintem ennyiért nagyon nem kapsz értelmes laptopot amit tudsz használni is.
Plusz tegyük hozzá hogy ezt pakolgatni kell. -
mirci18
addikt
válasz
atiska007 #34547 üzenetére
Köszi a választ.
A rendszer mennyit használ a memóriából?
Azért kérdem mert létezik 1 gb-os változat is.
Itthon két helyen találtam meg a kütyüt.
A többi cuccot kint akarom megvenni.
Találtam egy ilyen komplett pakkot egész jó áron:
[link]
Bár gondolkozok a noname kábelek helyett minőségi vásárlására. -
mirci18
addikt
Sziasztok.
Kezdőként érdeklődök nálatok.
Gondolkodtam egy ideje azon hogy jó lenne egy pc-t használnom.
Jelenleg laptopom van egy ősrégi modell de haldoklik.
Amit szeretnék:
Tv-re rákötve időről időre netezni egy picit,torrentezni,filmet lejátszani tv-n.
Gondolkoztam Windows 10-es mini pc-n de kétszer annyiba kerül mint egy Raspberry Pi.
Ahogy látom a 4-ik generáció most jött ki.
De nem tudom eldönteni honnan vegyem.
Külföld eu stock vagy belföld.
1-2 vagy 4 gb.
Házzal ház nélkül stb.Köszönöm szépen előre a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest