- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
Oldmobil #4339 üzenetére
Szia!
Természetesen felhasználás kérdése az egész. Persze routeren is többen seed-elnek 100-200 torrentet. Az egyidejű párhuzamos seed-ek/letöltések száma pedig pl. transmissionban beállítható. Attól, hogy egyszerre 30-at tölt valaki lefelé, nem fog hamarabb lejönni (viszonylag jól seed-elt torrentek esetén), mintha csak 2-3-at töltene egyszerre.
-
-
designREX
tag
válasz
Oldmobil #3969 üzenetére
Szia Oldmobil!
Ezt az XBMC vezérlése a GPIO-ra kötött gombokkal témát kérlek fejtsd ki részletesebben is, vagy küldj pár linket. mert nekem is kellene ez a dolog.
Igaz a party mod indítás, play stop pause nexx prev. gombokat akarom csak vezérelni. Autó műszerfalárólKöszi.
-
designREX
tag
válasz
Oldmobil #3777 üzenetére
Szia.
Sok sikert hozzá!
Én most küzdök a nyomógombokkalEz a kód a 17es gpio lábacsán lévő gomb lenyomására fut le.
Most már működik is csak az xbmc-t nem töltötte be.
Ha esetleg neked is ezt a hibát dobja ki akkor ezt telepítsd fel:
sudo apt-get install xbmc-eventclients-common
igy már nem ír ki import errort az xbmc modul betöltésére:#!/usr/bin/env python
from time import sleep
import os
import RPi.GPIO as GPIOGPIO.setmode(GPIO.BCM)
GPIO.setup(17, GPIO.IN)while True:
if ( GPIO.input(17) == False ):
os.system('xbmc.Player()')
sleep(1); -
tg44
csendes tag
válasz
Oldmobil #3762 üzenetére
Én úgy oldanám meg, hogy egy startup scriptben meghívnám ezt külön pl "/var/myscripts/btndaemon.sh &" (Azért & hogy elindítsa és el is engedje, mert ha eleve ezt írod a startupscriptbe akkor a bootupot megakasztja...), a daemonba meg inicializálnám a gombokat, és egy while ciklusban vizsgálnám hogy vannak-e tiszta élek (gombnyomásnál lefutó vagy felfutó élt szoktunk vizsgálni, itt lehet értelme a tartást is, pl h ne kelljen nyomkodni (felfutó él amikor a bemeneten 0 után 1 lesz)), ha vannak akkor wgetelni, és aztán szünetelni mondjuk 1s-et. (Van olyan gomb ami megnyomáskor 1-ből 0ba vált, és van olyan ami 0-ból 1-be, ez ne zavarjon meg, rákötöd a gombot, inicializálod és megnézed hogy 0 vagy 1 a kimenet, és hogy mikor megnyomod fordul-e, kb így a legegyszerűbb eldönteni hogy neked éppen milyen van.) Ez nem kéne hogy megakadályozzon bármit a futó folyamatok közül, 1secenként beolvas 6-8 értéket meg kiértékel ugyan ennyi elágazást, semmiség. Cront semmiképp sem használnék ilyen kis ismétlődési időre mert telefos minden logfilet
Az fm transmitter nagyon beteg, nagyon jó az ötlet.
-
designREX
tag
válasz
Oldmobil #3742 üzenetére
Szia.
Az lcdre én ezt ajánlom.
Elég kevés pint használ el.
http://www.tech-fruits.com/archives/4388
a 16x2 soros kijelzőt vaterán vettem 900 ft-ért
Most rendeletem egy 20x4 soros kijelzőt hozzá
Nekem autóba van beépítve, fm transmitterel, infra vevővel és egy tp-link usb wifi stickkel.
A wifin kommunikál az androidos appal a telon és a tableten, ha beállok a ház mellé akkor bentről még a hálózaton is látszik rendesen és tudom frissíteni a zenéket stb...
Androidos telefonról irányítom, vagy tabletről.
A távirányító is szépen működik vele.
Tervbe van még egy 5 vagy 7 colos kijelző is hogy az xbmcen filmnézés is lehetséges legyen.
Nekem a rendszer az xbian volt az elég gyors betöltése miatt. -
tg44
csendes tag
válasz
Oldmobil #3756 üzenetére
mért nem bash?
wget és kész, cat, echo, while, pause, ennyi amit ismerni kell, és teljesen tudod irányítani gpio-ról ha http req-kkal tudod vezérelni magát a programot. Esetleg a > és >> kell még amikkel fileba tudsz írni és ennyi, hamár linux akkor ne találjuk fel újra a sapnyol viaszt egy ilyen egyszerű dologra szerintem -
vzoltan
aktív tag
válasz
Oldmobil #3754 üzenetére
Hat ezt mondom,
Az ipod touchodra rakja ki annak a zenenek a cimet es adatait boritoval egyutt amelyiket eppen hallgatod.
Ezert irtam h nem kell ra kijelzot epiteni, es akkor legalabb (ha eppen nem tudnad h melyik zenedet hallgatod) a lakas barmely pontjan meg tudod nezni h mi szol eppen, csak legyen keznel az ipodod....
Raspbmcn eppen a Pandora addon (Pandora radio, pandora.com) szol, es xbmcRemote appra (hivatalos xbmc app) leloki az infot:
-
vzoltan
aktív tag
válasz
Oldmobil #3752 üzenetére
Ha raspbmc-t hasznalsz es hozza xbmc appot akkor kijelzo se kell, appon a now playing szepen kiirja es meg album boritot is kirakja...
Hangkartyat brobaltam, usbs kinai.
Nem jo sajnos a hangja pulse audioval.
Talan majd megfejlesztgetik jora... Raspbmc.com foruman sok info van hangkartya ugyben amugy ha erdekel. -
tg44
csendes tag
válasz
Oldmobil #3742 üzenetére
GPIO gombok: Alapból a gombokat illeszteni és kezelni nem nagy meló, a kérdés inkább az, hogy a lejátszóhoz hogy jut el hogy ez egy ilyen üzenet. Ha van parancssorról vezérelhető daemon a lejátszóhoz akkor sima ügy, kb 20-25 perc a szoftveres részt megírni a hardverest mondjuk én nem csináltam még, de venni kell hozzá gombokat meg esetleg ellenállásokat és annak is működnie kellene egyszerűen.
GPIO képernyő: Láttam leírásokat, lehet hogy shieldet lehet is kapni ami tudja ezt, összességében ha találsz rá tutorialt nem lesz nehéz, ha nem akkor elég sok időt lehet vele szórakozni sztem.
Szerintem az oprendszer mindegy, én raspbianhoz illesztettem ledet meg nyomógombot szoftveresen (hardveresen tőlem 60km-re volt a cucc, és skypon jött a debug h most világít vagy nem
), az abszolút nem volt bonyolult, szerintem openelec-re és raspbmc-re is megkapod ugyan azt az interface-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest