- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stopperos
senior tag
válasz
goldister #34387 üzenetére
Az owncloud-ból forkolták a nextcloud-ot, és azóta az utóbbi sokkal gyorsabban fejlődik. Én a fork óta használom, és a biztonsággal nem volt gondom. A nextcloud kliens szokott egyedül meghalni ha egy nagyobb fájl szinkronizálásánál a fájlt felülírom még mielőtt feltöltötte volna az előző verziót.
-
válasz
goldister #34270 üzenetére
No és a "másik PC" a "tökéletes PC"-re milyen sebességgel másol?
Továbbra is azt mondom, hogy a hiba nálad van. Nincs lekorlátozva tuningolva,optimalizálva,...?
Hiába van ugyanolyan hálókártya benne, ha a beállítások (vagy kábel miatt) nincs meg a sebessége.- Fizikailag cseréld fel a 2 PC-t. Ami eddig "tökéletes" volt, az új helyen is hozza a sebességet? A "másik PC" megtáltosodik az új helyen?
- Nézd át a "másik" hálózati beállításait. Milyen sebességgel kapcsolódott, Van rajta valami+ biztonsági program? Elég izmos gép(HDD), hogy tudja azt a sebességet?
Ezt inkább valamelyik hálózatos topikban kéne átbeszélni, mivel a a Pi részéről a sebesség, és a fájlmegosztás problémamentes.
-
-
válasz
goldister #34251 üzenetére
Jó jó, de a gép(ek) vezetékkel, vagy WiFi-vel kapcsolódnak? Másik gépre/ről tudja a stabil 10MB feletti sebességet? Csak a Pi-vel van sebességgondod? Milyen sebességgel csatlakozik a hálózatra? (Mind a PC mind a Pi) pl. az ethtool eth0 parancs szerint mekkora a kapcsolat sebessége(már ha vezetékes)
NFS és Samba között nincs difi, mindkettőnek ki kell hajtani azt amit az USB-s lemez tud. (Nem az USB-s csatlakozás(ház) a szűk keresztmetszet?)
Nekem most a torrent 2.6MB-val tölt fel, és ezért csak 6MB-al tudok másolni samba-n keresztül (Nekem még 100Mbites Pi2 van) Más program nem tekeri a merevlemezt, vagy a hálózatot? -
válasz
goldister #34247 üzenetére
Szívesen!
Mit, hova, mivel? Én tudom, hogy te tudod, de nekem fogalmam nincs mire gondolsz, hogy melyik eszköz mire hogyan csatlakozik.aryes
Hogy, hogy mi értelme? A béjeggyűjtésnek vagy a pimpelt desktopnak(cicis háttérkép, 3D gyorsítós képernyővédő,...) mi értelme? Miközben a Pi "unatkozik", csinál valami értelmeset. De futtathatsz rajt BOINC klienst, amivel elég sok tudományos projekt részesévé válhatsz. Sok kicsi sokra megy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Gumi és felni topik
- Tőzsde és gazdaság
- Subaru topik
- Windows 7
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- MSI Z590-A PRO Alaplap + Intel Core i5-10600KF
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged