Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz azbest #42722 üzenetére

Közben néztem, hogy 32 biten valamiért mégis jól meg a tavaszi raspbberry os rendszer alapból, az tölti le az imager is.
    A 64-esen ha hagyom, hogy ráfrissítésre a kézzel másolt 5.10.76-v8+ kernel helyére a legutolsó stabilat, akkor elmegy a kép :D mert úgy tűnik 5.10.63-v8 a legutolsó stabil és az se teljesen kompatibilis még.

Áh megvan, hogyan lehet másik kernel ágra váltani, a brancnek meg lehet adni, stable a sima, next a tesztelős (ahogy látom a next a master branch tartalmát szedi, 5.10.76 os verziót)
    sudo BRANCH=next rpi-update

Ha van másik 64bites pi, akkor lehet azon elő lehet ezt frissíteni a kártyán zero2be helyezés előtt.

Az rpi3 hoz való libreelecet is megpróbáltam feléleszteni zero2 w-vel. Ott az overlay mappát, dto fájlokat és bootcode.bin fixup.dat start.elf fájlokat frissítettem kézzel a master branchről.
    Így elindul, de videó indítása helyett elkressel, lehet mást is kéne piszkálni vagy muszáj újabb verziót kivárni. Az új fajta wifit, ahogy várható volt nem ismeri. Szóval usb-lan adapterrel próbáltam.

#42723 Aryes
    a cpu rész ugyanaz, de most a tetejére van integrálva a ram is. És kisebb a nyák ami szétvigye a meleget. Ja és jobban megnézve, fentebb rosszul írtam, nem a pi3A+ hanem a sima pi3A -val egyező a cpu rész, BCM2837A1 -nek írják. Az alapítványosok is úgy fogalmaztak, hogy az első pi3-mal egyező fajta. Az meg 1.2 GHz-en ment, a + -os változat (BCM2837B0) lett 1.4 GHz. A pi zerora is azt mondják, hogy 1.2 sima liba, bár hűtés nem árt. Feljebb már lutri.
    Nem tudom, hogy miért a régebbi dizájnt használták, amikor van frissített változatuk is belőle.

"uses the same Broadcom BCM2710A1 SoC die as the launch version of Raspberry Pi 3," [link]

Új hozzászólás Aktív témák