Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• shtirley

tag

válasz lanszelot #42309 üzenetére

RPi-re vannak dedikált zenelejátszó all-in-one "oprendszerek" amik lecsupaszított linux rendszerek, csak a működéshez szükséges minimál rendszerrel. Ilyen a Volumio, vagy az általam használt MoOde. Ezek, lévén alapból a RPi nem rendelkezik kijelzővel - és csak jelentősen emeli az árát egy érintőkijelző illesztése -, inkább egy webszervert futtatnak és egy erre optimalizált webfelületen keresztül kezelhetőek. Ettől kényelmesebb megoldás nem létezik, mert akárhol vagyok a lakásban a telefonomról tudom léptetni, váltani a csatornákat (rádió, én főleg webrádióra használom). Persze lehet hozzá faragni kijelzőt, hardveres gombokat, hangerő potmétert meg minden szir-szart hogy villogjon, csilingeljen, de ezek egyike sem kezdő projekt.
    Ha nincs más megoldás mint a RPi, szerintem barátkozz meg eleinte a webes felülettel hogy kipróbáld, hogy egyáltalán a lejátszó képességei megszokhatóak -e számodra. Aztán hekkelhetsz rá később kijelzőt, ha egyébként működésében, minőségében megfelel. Ha nem, egy RPi sok mindenre jó lehet, nekem négy is van itthon, de a használtpiac is eléggé pörög, könnyen el lehet adni. Egyébként a MoOde elég kis erőforrást igényel, nekem egy RPi2 van rá használatban évek óta. DAC helyett HDMI-n direktben megy az erősítőmre és a NAS-omról olvassa a zenéimet. :)

Új hozzászólás Aktív témák