- Második bétánál jár a One UI 8
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Sokat fejlődött az Amazfit T-Rex
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
bollokcs80 #39618 üzenetére
Nagyon jó kütyü, ez van nekem is. A ventiseket érdemes elfelejteni, vagy pedig ha feltétlen muszáj, mert melegben lesz a Pi + púpon mind a 4 CPU mag, akkor egy ilyen, megspékelve szemből egy 12-centis csendes (vagy nemcsendes) ventivel.
Szobahőmérsékleten is szépen elviszi a P4-et, ha házba teszed (például én DIY "erősítő" házba fogom tenni, akkor érdemes alulfelül lyuggatni a házat, egy természetes lassú légáramlást így kap, ennyi elég is neki). Viszonylag sok fém van benne, jó a hőtehetetlensége, tehát lehet, hogy terhelt állapotban és melegebb/zártabb helyen 40-50 fok a kütyü, de hirtelen CPU terhelésnél sem történik semmi throttling, attól messze van még ilyenkor is az ember.
Nálam nagyon bevált, viszont fém mivolta miatt a wifit/BT-t kicsit árnyékolhatja, nem mindegy, hogy van forgatva a nyákon lévő antenna rész, ami egy kis résen lát ki a borda alja-teteje között lényegében.
A legtöbb átlagos felhasználásra vehető, úgy pedig mindenre is, ha meg van fújva normális külső ventivel (van ebből ventis is, de az nem ugyanaz: csoffadt kis zajos ventillátorok nem versenyeznek egy külső normálissal nyilván + a két kis venti a ventis modellen elvesz a lamellákból, ergo a hűtőfelületből).
A GPIO lyukat én reszelni fogom az enyémen szélesebbre kicsit, mert a régi IDE kábelekre hajazó 40 tűs GPIO breakout kábel széles műanyag feje nem megy át ezen a bordán, ez szerintem epic fail (sajna). De ha nem kábellel toldod meg és viszed ki a GPIO tüskéket, egyenkénti kábelekkel/erekkel rámehetsz, abban nem akadályoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Használt, karcmentes
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest