- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A OnePlust akarja beelőzni a Realme
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Apple iPhone 17 - alap
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TA
friss újonc
Nos, helyzetjelentés a GPIO-relé sztorival... Találtam egy olyan leírást, ahol 2,2kOhmos ellenállással a GPIO portot (ami ugye a relé modul IN1-re van kötve) összeköti VCC lábbal.
Kipróbáltam, nem működött ez sem. A laptopomat lecsuktam, kimentem sütöttem grillen egy kis kaját, megittam pár sört, majd kellemeset aludtam. Ezt követően ma meg akartam mutatni egy ismerősömnek, hogy hogyan NEM működik a cucc, és működik...
Nem jöttem rá, hogy miért lett jó, ezért szétszedtem az egészet, és újra összeraktam az elejéről.
Relé modul VCC - Pi +5V
Relé modul GND - Pi GND
Relé modul IN1 - Pi GPIO17
Relé modul IN2 - Pi GPIO27
Jumper rajta van, tehát a relék behúzása a Pi tápjáról megy, és tökéletesen működik.Elképzelésem sincs, hogy mi változhatott, mi történt az éjszaka folyamán, amíg hozzá se nyúltam az egészhez, de örülök, hogy működik.
Ez egy prototipus, rövidesen belekerül a raktárkezelő programba ennek a vezérlése. Ha megfelelően működik, akkor másik 3-5 db szekrényt át kell alakítanom így, és összehozni a Pi-vel. Kíváncsi vagyok, azoknál hogy fog működni...
Mindenesetre köszönök minden segítséget! Ha bármi logikus magyarázatot találom a megjavulásra, le fogom írni, hátha másnak is tanulság.
Üdv.
Ádám -
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- A Synology visszatáncolt a kötelező saját márkás HDD-től
- Jövedelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- iPhone topik
- Windows 10
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- World of Warships
- További aktív témák...
- Eladó I7 10700k processzor alaplappal
- ÚJ CORE I7 12700KF GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3080TI 12GB DDR6 750W-TÁP 2ÉV GAR
- QuantaPlex T42S-2U node szerver
- AiOOO! HP EliteOne 800 G3 23.8" FHD Érintőkijelző i5-7500 16GB 512GB 1 év garancia
- Gamer Gép - GIGABYTE B760M, i5 14400F, 32GB DDR4, RTX 3070, 1TB M.2 SSD, 750W
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest