Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• TA

friss újonc

válasz dew28 #37151 üzenetére

Nos, helyzetjelentés a GPIO-relé sztorival... Találtam egy olyan leírást, ahol 2,2kOhmos ellenállással a GPIO portot (ami ugye a relé modul IN1-re van kötve) összeköti VCC lábbal.
    Kipróbáltam, nem működött ez sem. A laptopomat lecsuktam, kimentem sütöttem grillen egy kis kaját, megittam pár sört, majd kellemeset aludtam. Ezt követően ma meg akartam mutatni egy ismerősömnek, hogy hogyan NEM működik a cucc, és működik...
    Nem jöttem rá, hogy miért lett jó, ezért szétszedtem az egészet, és újra összeraktam az elejéről.
    Relé modul VCC - Pi +5V
    Relé modul GND - Pi GND
    Relé modul IN1 - Pi GPIO17
    Relé modul IN2 - Pi GPIO27
    Jumper rajta van, tehát a relék behúzása a Pi tápjáról megy, és tökéletesen működik.

Elképzelésem sincs, hogy mi változhatott, mi történt az éjszaka folyamán, amíg hozzá se nyúltam az egészhez, de örülök, hogy működik.

Ez egy prototipus, rövidesen belekerül a raktárkezelő programba ennek a vezérlése. Ha megfelelően működik, akkor másik 3-5 db szekrényt át kell alakítanom így, és összehozni a Pi-vel. Kíváncsi vagyok, azoknál hogy fog működni...

Mindenesetre köszönök minden segítséget! Ha bármi logikus magyarázatot találom a megjavulásra, le fogom írni, hátha másnak is tanulság.

Üdv.
    Ádám

• pube111

senior tag

válasz dew28 #37151 üzenetére

"az IN-t osszekotheted GND-vel" Ez biztos? Ahogy kiadod a 3,3 voltot, rögtön csinálsz egy zárlatot.
    A jd-vcc arra való, hogy ha nem tudsz elég tápot adni a pi ről, akkor a külső táplálást kötöd a jd-vcc re, és az ahhoz tartozó GND-re. Így:

Új hozzászólás Aktív témák