- Reklámok kikapcsolása Xiaomi, Redmi és Poco telefonokon
- iPhone topik
- Húszmillió mobilara adta ki a Honor a tízparancsot
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Hamarosan lesz a Nothingnak mondani valója
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TA
friss újonc
Nos, helyzetjelentés a GPIO-relé sztorival... Találtam egy olyan leírást, ahol 2,2kOhmos ellenállással a GPIO portot (ami ugye a relé modul IN1-re van kötve) összeköti VCC lábbal.
Kipróbáltam, nem működött ez sem. A laptopomat lecsuktam, kimentem sütöttem grillen egy kis kaját, megittam pár sört, majd kellemeset aludtam. Ezt követően ma meg akartam mutatni egy ismerősömnek, hogy hogyan NEM működik a cucc, és működik...
Nem jöttem rá, hogy miért lett jó, ezért szétszedtem az egészet, és újra összeraktam az elejéről.
Relé modul VCC - Pi +5V
Relé modul GND - Pi GND
Relé modul IN1 - Pi GPIO17
Relé modul IN2 - Pi GPIO27
Jumper rajta van, tehát a relék behúzása a Pi tápjáról megy, és tökéletesen működik.Elképzelésem sincs, hogy mi változhatott, mi történt az éjszaka folyamán, amíg hozzá se nyúltam az egészhez, de örülök, hogy működik.
Ez egy prototipus, rövidesen belekerül a raktárkezelő programba ennek a vezérlése. Ha megfelelően működik, akkor másik 3-5 db szekrényt át kell alakítanom így, és összehozni a Pi-vel. Kíváncsi vagyok, azoknál hogy fog működni...
Mindenesetre köszönök minden segítséget! Ha bármi logikus magyarázatot találom a megjavulásra, le fogom írni, hátha másnak is tanulság.
Üdv.
Ádám -
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 26
- Házimozi belépő szinten
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- AliExpress tapasztalatok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Döbbenetesen sok energia kell az érkező Nova Lake működéséhez?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- ÚJ Gamer Ryzen 5 5600 / 16GB DDR4 / RTX 3060 12GB / 512GB SSD
- ÚJ Zalman PC / Ryzen5-5600 / 32gb ddr4 ram / 512gb NvMe ssd + 1TB hdd / windows11
- Intel i7 13700kf Asus Dual Rtx 5070 oc
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB Nvme SSD!
- Gamer PC i7-3770 / GTX 1060 6GB / 16GB RAM / 720GB SSD + 500GB HDD
- Bialetti kézi kávéőrlő
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - MÁR 13.00-S PS4 IS!
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

wassermann