- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Mobil flották
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Netfone
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
Volumio 1 és 2 inkább középorientált hangú, de amúgy kellemes. MoOde meg természetes, kiegyenlített.
(#27939) Csicsóka:
Megerősítem. Én Raspberry 2-ön és Cubox-i2eX-en sőt még x86 PC-n is ezt tapasztaltam a Volumio 2-vel.
Most már tudom az okát is. Köszi!
A Volumio 1 (meg RuneAudio) akkor ezért fut gyorsabban Pi-n meg a kockán.
Csak nem értem, hogy a mai világban, amikor egyre olcsóbbak a nagyobb SD kártyák, mi értelme van azon görcsölni, hogy kisebb legyen az OS. Volumio 1 emlékeim szerint 1 GB sem volt, Volumio 2 is 1-2 GB között rémlik.
És ezt gondolom nem lehet megváltoztatni.
-
Csicsóka
őstag
A Volumio, zerón egy rettenet!! Rettenetesen lassú, több másodperccel később reagál bármilyen vezérlő parancsra, egy track váltás esetén, vagy hangerő módosításnál pld. Az egész root fájlrendszer, squashfs-en van, azóta ilyen lomha. A régebbi verziók még jók voltak, de ez gyakorlatilag használhatatlan. A moode is elkezdte már ezt a technikát használni, csökkentve ezzel az egész OS méretét az SD-n, de itt még "csak" a /var/www alá tették, ami nem lassítja a rendszert.
root@moode ~ # mount | grep squas
/var/local/moode.sqsh on /var/www type squashfs (ro,relatime)Hangminőségben is nekem jobban bejön a moOde, különösen a Low Latency 4.9.40-moode1 kernellel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Formula-1
- Linux Mint
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Robot fűnyírók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Google Pixel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged