Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DonCosta

tag

válasz Yoshida #27903 üzenetére

Köszönöm a segítséget neked, Celtis és Azbest fórumtársnak is. Tegnap éjjel volt időm foglalkozni vele és sikerült megoldani a problémát. (RPi - Soundbar - Tévé összekötés) Először új HDMI kábelekkel próbáltam, majd miután nem változott a helyzet beleírtam a config.txt -be az alábbi sorokat:

hdmi_force_hotplug=1
    hdmi_drive=2
    CONFIG_HDMI_BOOST=7

Ezzel megoldódott a problémám (később kipróbáltam a boost nélkül is és megy úgy is). Köszönöm még egyszer a segítséget. :C

Más:
    Időközben feltettem a legújabb Libreelecet (8.1.2) is, mert jelenleg 7.x volt fent. Sajnálattal vettem tudomásul, hogy a 8-es verzióban az elmúlt fél év során nem javították azt a problémát, hogy ha a képeim között videók is vannak akkor a slideshow a videónál "kiakad" (háttérben megy de előtte egy sötét képernyő látszik). Ha kilépek a slideshow-ból a video folytatódik, nézhető, de mivel kiléptem a kidob a képek mappából is, ezért elég macerás így képeket/videókat nézni. Kipróbáltam az alap skinnel és Confluence-el is, sajnos ugyan ez. (azért használtam a 7.x verziót eddig is mert abban még jól működött, de sajnos néhány addon igényli a 8-as verziót)
    Ha valaki Openelec-et használ meg tudná mondani, hogy a friss (Krypton-os) verzióban jól működik-e ez a funkció?

• DonCosta

tag

válasz Yoshida #27903 üzenetére

Köszönöm a tippeket, hétvégén remélhetően lesz rá annyi időm és kipróbálom! (beszereztem két új HDMI kábelt is, hogy kizárjam a vezeték hibájából adódó hibát)
    Az előző tulaj nem RPi-vel használta a soundbart, de annyi tippet adott, hogy esetleg a felbontás és a képfrissítést nézzem meg és állítsam fixre.
    Nekem a felbontás a tévé szerint volt eddig, de elképzelhető, hogy ez kavar be, mert most így nem biztos hogy érzékeli milyen kell a tévének.
    Frissítés az viszont a film szerint szeretném (pl 24p). Na, majd kipróbálom ezeknek a hangolását.

Köszi a tanácsokat!

Új hozzászólás Aktív témák