- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
drbubo0017
kezdő
válasz
vadkörte #27402 üzenetére
Sziasztok!
Jó ötlet a régi rádióból internetes rádiót fabrikálni mp3 támogatottsággal.
A volumiot ahogy látom folyamatosan frissítik, de az a probléma, hogy nem tudsz - legalábbis a mostani verzióval - a rádió állomások között lépkedni (webes felület kivételével, de ez nekem kényelmetlen) akkor van igazi rádió hatása a dolognak ha gombokkal is működik.
A RuneAudiot pedig ahogy látom már nem fejlesztik.
Most ott tartok, hogy sem volumio, sem runeaudio hanem saját szoftver.
A rádiós rész már működik teljesen jól LCD kijelzővel és mivel az lcdproc servert is sikerült működésre bírni, így egyszerűen megjeleníthető a rádió állomás neve és az éppen lejátszott műsorszám.
Most az opcionális bluetooth speakert próbálom rávenni, hogy megszólaljon. Ez még nem sikerült. Illetve volt itthon egy használaton kívüli infra távirányító amit újrahasznosítottam, így távolról azzal vezérelhető.
Az MP3-as részt még most szándékozom csinálni.
Ha megvan minden akkor viszont már dobozolni kell és tényleg nagyon jó ötlet ez a retrós rádió dolog. Egyenlőre egy vásárolt aluminium műszerdobozban van minden benne, de ez sokkal jobb lenne. -
válasz
Pont nemrég láttam egy hasonló projektet, szerintem pont ebbe a topikba linkelte valaki, és ott az egész erősítő részt is meghagyták glimmlámpástól.
Ha működik, el kéne rajta gondolkodnod, ezek a régi csöves erősítők kincset érnek.
Szerk.: Bocs, a "tranzisztorokos" szón átsiklottam. -
válasz
Valóban nem rossz ötlet, én is gondolkodom hasonlón.
Csak kellene egy megfelelő donor készülék hozzá.Az, hogy nincs meg a hátlap, sajnos akusztikai paramétereken sokat fog rontani.
A kb. 3 W-os Tesla hangszórókat pedig kár lecserélned. Retró külsőhöz nem fog passzolni a hangzás amit bele tudsz tenni, plusz a nyitott doboz miatt még rosszabb is lesz. Kellően érzékeny hangszórót se fogsz találni ami egy kis D osztályú erősítőről elmenne kielégítő minőségben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Cyberpunk 2077
- Le Mans Ultimate
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AM4-es félkonfig, 5800X, 32gb Ram, B450, BeQuiet TF, FractalDesign Meshify C, Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest