- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Yettel topik
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Külföldi SIM-ek itthon
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
Megvan a hátlap, csak használhatatlan. Elérte a falat és behulláosodott. Több rajt a hullám, mint a viharos Balatonon. Ha kellően leterhelem, hogy kisimuljon, le tudom venni a méretét, talán még a szellőző lyukak/nyílások helyét is. Új lapot vágni rá natúr bútorhátlapból, vagy vékony, rétegelt lemezből pár perc és szükség is lenne rá, mivel teljesen más csatlakozók mennének rá (HDMI, USB2.0 x2 (ha nem Pi, akkor USB3.0 is) ethernet, tápbemenet, különböző kapcsolók... (fő tápkapcsoló, erősítő tápkapcsoló, board tápkapcsolója, reset, stb...))
(#27407) Pé:
Na igen. Nekem tényleg csak a doboz kellene, az erősítő része valami őskövület, a felvett ménkü nagy része nem hang, hanem hő formályában távozhat a készülékből. Akkor már inkább valami korrektebbnek tűnő erősítő e-bay-ről. Pl.
Az előlapi potméterhelyeket felhasználva az erősítőből kivezetékelve (vajon lehet???) az egyes potmétereket egy nyákdarabig a rádió előlapjáról mehetne a hangerő és a mély/magas szabályozás. Két frekvencia-/funkcióváltó kapcsolóval meg bemenetváltás is megoldható lenne elvileg. Pi(vagy alternatívája/egyéb (pl. satbox) Rádió nekem nem kell bele, a skálát dísznek meghagynám, lefixált pozícióban LED-es háttérvilágítással (1-2db 3-as LED-szalag darab + plexicsík. A tápálás egy 12V-os ipari tápról mehetne, A linkelt erősítő 12-24V-ról üzemeltethető. A központi egység részére az 5V egy DC-DC konverterrel megoldható lehet.Egyelőre még labdázok a dologgal. A rádió még jó darabig meglesz. Kidobni nem fogják.
(#27409) DBob:
Nem audiphil cucc épülne, csak egy jobb hangú konzumer.(#27408) bally4:
Én 2,5"-ost vennék. A 3,5"-oshoz tuti kell külső táp, a 2,5-est lehet, hogy elviszi a Pi tápja. (lehet, de nem garantált) -
Pé
senior tag
Hátlapot barkácsolni neki kb 10 perc és 120 Ft.
Én is filóztam ilyesmin, de az a gond, hogy a belsejéből gyakorlatilag semmit sem éri meg felhasználni. Az erősítők ezekben általában nagyon rosszak, a rádió része szintén, a hangszóró szintén. Marad a doboz használhatatlan skálával meg sok (szintén használhatatlan) gombbal.
Egyépként itt egy hasonló project : http://imgur.com/a/mVLxp
Én meg valami ilyennek fogok nekiállni : http://crumpspot.blogspot.hu/2013/04/all-done.html
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Én amiket láttam eddig powerbankot, az UPS-nek nem jó, ha töltöd, akkor lekapcsolja a kimenetét. Nekem yoobao m20 van, ez 3-4 napot tutti elviszi a pi3-at (sacc., mert eddig 1 napokat ment, de még 75%+ mutatott). De ez is lekapcsolja a kimenetet ha töltöd. Kulcskarika??? Hátazmegmifenének?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Horgász topik
- Nintendo Switch 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- Ryzen 7 9800x3d RTX 4070 ti
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest