-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PistiSan
addikt
Ne aggódj, ma elment vele fél napom hogy a lighttpdt és a php-t össze configoljam archlinux alatt, mondom havernak aki kicsit jobban benne van mint én, hogy nézze már meg hogy mi lehet a baja mert nem értem. Adok neki linnket, azt mondja hogy minden jól megy. Mondom az lehetetlen, na mi vol? na mi? A böngésző gyorsító tárazta az oldalt, és az első hibás próbálkozást mentette. 10x csináltam végig a telepítést törtést, és kiderült hogy jó volt az, csak egy cache ürítés híja volt.
-
PistiSan
addikt
Valakinek sikerült már Archlinux alatt, webszervert készítenie php-val?
Ez alapján csináltam de a sajnos nem jön össze a php.Ennél a résznél akadtam el, mindent felraktam sorban, de ezt az fcgi fájlt sehol nem találtam find-el kerestem, de még csak .fcgi fájlok voltak sehol.
"bin-path" => "/path/to/rails/application/public/dispatch.fcgi"
-
PistiSan
addikt
válasz
vzoltan #1499 üzenetére
Attól hogy kikapcsolod a grafikus felülete még nem lesz több ramod, a /boot ban lévő start.elf határozza meg mennyi memóriával gazdálkodhat a gpu és a rendszer. Próbáld ki úgy hogy nagyon minimális memóriát adsz csak az xbmc-nek, ha úgy is lefagy akkor továbbra is a tápot tartom gyengének.
-
PistiSan
addikt
válasz
vzoltan #1493 üzenetére
Tápolás megfelelő? Nekem egy 700ma-es mobil töltő van az rp-n, és egy aktív usb hub van egy vinyóval rádugva 1A-es, egyszer nem fagyott még le a cucc semmivel, torrent is megy szépen már több napja.
Nekem arch linux van, karakteres felületen, gondolom xbmc, raspbmc mellé másabb mivel ott sok memóriát foglal a gpu. -
PistiSan
addikt
válasz
levi.hungary #1464 üzenetére
Vedd fel ezt a sort bele, és ott lesz neked is! Ha így is lefagy javaslom hogy állítsd át a 20-at 2-re, ha úgy sem lesz jó akkor passz.
"cache-size-mb": 20,
-
PistiSan
addikt
válasz
levi.hungary #1452 üzenetére
Akkor valószínű hogy 20mb lesz az. Top alatt mit mutat? Mennyi memóriád van?
-
PistiSan
addikt
válasz
levi.hungary #1446 üzenetére
(Arch alatt így van, máshol lehet nem
)
Megnyitod: nano /etc/conf.d/transmissiond
TRANSMISSION_HOME=/home/torrent
az itt szereplő könyvtárban lesz a ".config/transmission-daemon/settings.json"
ezt megnyitod, keresd ezt.
"cache-size-mb": SZÁM!
Alapból azt hiszem 20 van megadva neki.Viszont van egy olyan sanda gyanúm hogy alapból úgy van beállítva a rendszer hogy a gpu kapjon sok memóriát, és valószínűleg azért fogyhat el neked Raspbmc alatt, ezért fagyhat ki.
Nézd meg a top-ban mennyi a maximális memória méreted. -
PistiSan
addikt
válasz
levi.hungary #1444 üzenetére
Gyorsítóttár mérete mekkora transmission-ben? Nekem ezt tegnap csinálta, beállítottam a gyorsítótárat 100mb-ra, szépen futott minden, rendszer frissítés után 122mb-re állt vissza a ram használható mérete, gyorsan elérte a memória határát, és onnantól fagyott minden.
-
PistiSan
addikt
válasz
Drótszamár #1440 üzenetére
Meghibásodott a ram modulod, gyakori jelenség.
Viccet félre téve, olvasd el ennek az alját. [link]
Valamelyik nap átállítottam maximumra, egy rendszer frissítés kapcsán meg vissza állt.Mire észre vettem párszor befagytam, érthetetlen módon.
Valaki megmondaná hogyan kell arch alatt cront használni?
crontab -e ben beírtam ezt: 5 * * * * vnstat -u
de nem csinálja meg. -
PistiSan
addikt
Új openelec tényleg már felismeri az én vinyómat is, a letöltéseimet próbáltam lejátszani, 2x 720p x264-es videót simán vitt! Sima SD Avinál volt előnézeti kép, viszont nem jelenet meg a film, csak a hangot hallom, tekerni is tudtam, de semmit több.
-
PistiSan
addikt
válasz
levi.hungary #1394 üzenetére
Én innen vettem pár hónapja, arra figyelj hogy legyen minden bedugva még boot előtt, mert különben nem ismeri fel.
-
PistiSan
addikt
Nekem az aktív hubom ha be van dugva az usb-be, akkor világít a piros led az rp-n de nem bootol, viszont ha a hubbot összekötöm az rp tápcsatijával, akkor gond nélkül betölti a rendszert. Jelenleg egy 700ma-es töltőről megy a tápolás, az aktív hubomon pedig egy usb vinyó csücsül. Arch linuxot használok rajta, most ismerkedek csak vele, de egyre jobban tetszik. Nekem jelenleg samba, transmission és ftp megy a pi-n. Videó lejátszással még mem boldogultam, de láttam este itt a topicban egy egyszerű openelec leírást, ma kipróbálom azt is.
-
PistiSan
addikt
Asztali számítógépemen, hátul van olyan usb port ami a gép kikapcsolt állapotában is ad áramot! A kérdés a következő, kikapcsolt gépnél az rp okoz akkor terhelést hogy gond lehessen belőle? Nyilván ilyenkor a táp passzívan hűti csak magát.
-
PistiSan
addikt
válasz
Drótszamár #1320 üzenetére
Hogy állítom be debianon magyarra a billentyűzetet?
Egy ideje már bajlódom vele.... -
PistiSan
addikt
válasz
tupacamaru #1302 üzenetére
Nekem is ヅ Ebédszünetben tesztelés lesz xd
-
PistiSan
addikt
Valaki megkapta már az rp-t azok közül akinek erre a hétre volt ígérve? Nekem nem jött semmi, a nyomon követésnél az van hogy teljesítve.
-
PistiSan
addikt
Az kemény! Nekem pár hónapja volt, hogy egy ilyen postán küldött külföldről érkező küldeményt begyömöszöltek, el is tört szépen! Panaszt is tettem, kivizsgálták, megállapították hogy a kézbesítő hibázott, kártérítést nem adtak! Szóval óvatosan, az anyagi része is kellemetlen, de ha bele törnék a pi-t a ládába.... akkor este a hírekben benne lenne! Csak viccelek
.
Azóta viszont akármi jön a postás megkeres akár a munkahelyemen is, helyben dolgozom így nem nagy fáradság. -
PistiSan
addikt
válasz
Neil Watts #1250 üzenetére
Nézd meg a 29.-i hozzászólásokat, volt erről szó!
-
PistiSan
addikt
válasz
Neil Watts #1245 üzenetére
Én már december óra ácsingózok egyre
A héten vagy jövőhéten jön meg, csak kibírod te is már ezt a pár hónapot.
-
PistiSan
addikt
Akinek még soha nem szállt el a Pi, az írja már meg milyen töltőt/tápot használ hozzá.
Köszi. -
PistiSan
addikt
22:27: Vásárlás külföldi kereskedőnél, 12301FT.
Nem örültem még soha ennyire pénz kiadásnak.
Emailt továbbra sem kaptam, viszont a pénz levonás már egyértelműen a szállítást jelzi.
Remélhetőleg még a héten megkapom. -
PistiSan
addikt
Nekem elvileg jövőhéten jön az Rpi, de még most sem vonták le az összeget a számlámról, van itt olyan aki jövőhéten kapja, és történt már levonás?
Mi a helyzet azokkal akik már 2. hete nyúzzák a vasat? Ki milyen rendszert használ rajta, grafikus felület mennyire használható, megbántátok-e esetleg a vásárlást? Minden érdekelne, magyaroktól nagyon jól jönne egy kis tapasztalat.
Köszi. -
PistiSan
addikt
Akinek már megjött az rp, mikor vonta le a pénz a számláról a farnell? Már csak 10-12 nap (bele számolva 1-2 nap póstai késést) és elvileg a kezemben van a kütyü, de még nem vontak egy forintot sem, kezdjek aggódni?
Mozgalmas hétvége elé nézünk, remélem lesz bőven tapasztalat megosztva a kütyüről, engem pl nagyon érdekelne hogy torrent letöltése közben milyen sebesség mellett mekkora loadot produkál. Nekem 5mb-es netem van, szóval nem hiszem hogy aggódnom kéne, de azért csak fúrja az oldalamat a kíváncsiság.Van itt Törökszentmiklósi számítástechnika tanár a fórumon?
Egyik ismerősömnek meséltem az rp-ről, mondta hogy megkérdezte a tanárát és neki van már egy. Kérdeztem hogy mi a neve a tanárnak, erre azt mondta hogy nem tudja. Tehát tisztelt tanár úr, jövőhéten kérem írasson egy dolgozatot Hollo Alex-el.
Ha valaki magára ismer írja meg, köszi. -
-
PistiSan
addikt
Valaki lemérte már milyen sebességgel másol sambaval, rpi-ra kötött vinyoról vagy pendriveról a cucc? Egy load is érdekelne hozzá a másolás végeztével.
Ugyan az transmission alatt is érdekelne, letöltés közben mennyivel jön és milyen loaddal.
Köszi. -
PistiSan
addikt
Nem igazán fordítgattam eddig, egyszer próbálkoztam vele, jó sokáig tartott, de szerencsére lefagyott a gép és nem sikerült
.
Ha tényleg működik az egyszerre több géppel való fordítás akkor utána járok ennek, van 9 gép 4 magos intel procival, 1gb rammal egyenként, ebből általában szabad 4-5 egész napSzóval ha összejön fordítgatok majd amit kell.
-
PistiSan
addikt
válasz
szabi__memo #1000 üzenetére
Nálam is az egyik szempont lesz a média lejátszás, nagyon remélem hogy ez a licensz majd meg fog oldódni teljes mértékben, de azért még sok más felhasználási cél lebeg a szemem előtt.
Jó vételnek tűnik a másik kütyü is, de ahogy a másik topicban írták, mire ideér az a 70dollás 70 euró lesz kb.
azbest
Nettó és az a modell amit még csak terveznek árulni. A valóban létező változat nettó 35, de szállítással bruttó 55 dolcsi is (~ 12ezer huf). -
PistiSan
addikt
válasz
szabi__memo #998 üzenetére
Előbb olvastam én is, nagy a kísértés
.
Kár hogy annyi szarakodás van az RP-vel hogy megjelenik egy rakás klón, és már nagyobb teljesítményű lapok is.
Talán azért jobb választás az rp még most is, mert nagy közösség alakult köré, és biztos lesz támogatás hozzá egy darabig. -
PistiSan
addikt
Van aki már megkapta az RP-t remélem nekem is lesz minél hamarabb.
[link] -
PistiSan
addikt
6 hét??? Én ingyen postával rendelem a cuccaim nagy részét, még soha nem kellett ennyit várnom semmire.
Most jött meg a memória kártyám a mai napon, 8 nap alatt ért ide, ha megjön a kártyaolvasóm akkor majd csinálok én is egy tesztet.
Nekem már van is egy infrás távirányítóm, direkt a raspberryhez szereztem be egyet, azóta már használatba vettem, nekem szabványos billenytűzet/egérnek ismeri fel a win és a linux is, gondolom simán menni fog az rp-vel is majd.
ilyen távirányítóm van. -
PistiSan
addikt
Igazad lehet, millió dologra lehet majd használni.
Már látom a lelki szemeim előtt, emberek járkálnak az utcán, hallgatják az iphon-ról, mp3/4 lejátszójukról a zenét, és akkor jövök én! Raspberry felvarrva a kabátomra, közvetlen alatt a 4 elemes tápellátás, az SD kártyán ott a zene, az usb-n egy egér fog lógni, ball klikk előző szám, jobb klikk következő szám, görgővel hangerőt állítok.
-
PistiSan
addikt
De jó látni a képeket róla ^^ még jobb lenne a kezemben tartani
Remélem nem teljesülnek be a félelmeitek.
-
PistiSan
addikt
-
PistiSan
addikt
Sziasztok,
Farnellnél ahonnan az rp-t rendeltem, nincsenek valami jó árban a memória kártyák, mivel még bőven lehet várni az rp-re sajnos, ezért ebay-ről veszek közben hozzávalókat.
Valaki ajánlotta hogy érdemes microsd kártyát venni hozzá, adapterrel, ez ugye tuti működni fog vele így is?
Kinéztem [ezt] a kártyát magamnak.
Kártya olvasóm sincs, [ez] elég jó vételnek tűnik.
Már csak 1 valamire lenne szükségem, valakinek sikerült már jó microusb töltőt találnia? -
PistiSan
addikt
Remélem azért még december előtt kapok egyet :S
Annyira lassú ez a projekt:S kiadás, 2011 december, 2012 február, május eleje, vége, június... vajon meddig húzzák még :S. -
PistiSan
addikt
Ezt olvassátok el
A srácok is látnak fantáziát a cuccban.
[link] -
PistiSan
addikt
Talán én vagyok itt az egyedüli, akit igazán nem érdekel az hogy milyen dobozban lesz, csak jöjjön már meg, és hagy tudjam kipróbálni!
Tudomásom szerint az első 10000-ből még senki sem kapott, nem értem akkor mire is volt jó nekik ez a 29.-i dátum. -
PistiSan
addikt
válasz
tupacamaru #669 üzenetére
Fura, mert én megkaptam a visszaigazolást is, a pdf-ben ott van hogy vissza van igazolva a megrendelésem, mindeközben ott van a webshopban is a megrendelésem, ugyan azon a Rendelési kódon, csak a szállítás nő egyfolytában
1 ft-ot nem fontak még le a számlámról!
-
-
PistiSan
addikt
válasz
Fooler89 #578 üzenetére
Az lan egy usb-lan porton van, ami integrálva van rajta. Szóval összesen van 480mb sebesség amivel gazdálkodni tud a cucc, lan!+usb. Engem azért érdekelne hogy egy teljes sebességgel való másolás usb-n mennyire terheli le a processzort, remélem 0,5 alatt van az a load!
-
PistiSan
addikt
válasz
Drótszamár #555 üzenetére
Sokkal sokkal sokkal sokkal sokkal sokkal sokkal sokkal jobb hír ez, mert tudod hogy ez már a tiéd lesz biztosan.
-
PistiSan
addikt
Nekem is megjött, a várható szállítási idő Április 16.
Nem sikerült kifogni az első szállítmányt, viszont nézzük a jó oldalát, belátható időn belül kapni fogunk mi is raspberryt, továbbá ehhez valószínűleg kapunk dobozt is -
PistiSan
addikt
Én utánad rendeltem 2-3 perccel, vissza is igazolták a megrendelést, a számlámról viszont még nem vettek le pénzt.
(#509) n00n Szerintem azért még az Április 16 messze van, aki időben előrendelt az ott körül fogja majd megkapni, sajnos még nem írtak a kiszállításról semmit.
-
-
PistiSan
addikt
Szerintem amikor a webshopot csinálták, még nem tudták hogy ekkora kereslet lesz rá, hamar rájöttek hogy össze omlik a szerverük ha ők árulják, ezét átpasszolták két másik értékesítőnek, persze az ő weboldaluk, szervereik sem bírták 1 percnél tovább.
Email-t én sem kaptam, viszont sejteni lehetett hogy ez lesz, nem véletlen célozgattak az ébresztő órára. Engem az jobban zavar hogy két külsős oldalra rakták ki a Raspberryket, így oda előbb be kellett (volna ha tudsz) regisztálni a vásárláshoz, egyértelmű előnyt élvezett itt a Brit lakosság azon része aki használja vásárlásra a megadott oldalak valamelyikét.Nincs mit tenni, ez van, nem volt szép tőlük.
Az előrendelési lehetőségnek örülök, azt írták a webshopban hogy 30 napon belül érkezik új tétel neki, ha érkezési sorrendben fogjuk megkapni akkor még jó hogy most rendeltem egy darabot magamnak. Viszont a shopban nem csak 1-et hanem akár 100-at is vehettél ha akarsz, remélem azért vannak páran akik 10-et rendeltek azon nyomban, talán az oldal közli velük hogy bocs de csak 1-et lehet, és a maradékot szétszórják azok között akik elő rendelték, tudom ennek baromi kicsi az esélye, de a remény hal meg utoljára. -
PistiSan
addikt
Mit írjak cég névhez? gyorsan egy tanácsot valaki... a szállítás egyébként 1400ft azt írja nekem a végén.
Magánszemély vagyok. -
PistiSan
addikt
Nekem sikerült regelni a hu-s oldalra, ott van már a rp is a listán, most tartok a megrendelénél, meg kell adni a bankkártya adataidat!
mit a francot írjak a cégnézvehz? azt írja kötelező megadni!
Magánszemély az jó lehet oda? vagy a saját nevem? semmi segítséget nem látom ott. -
PistiSan
addikt
A FAQ-ban volt: Első körben 10000 B modell, majd utána 10000 A modellt gyártanak le, legalábbis így volt régen, de nem tudom azóta változott-e valami.
www.uk.rs-online.com -on a Raspberry Pi-nél, a termék alatt a Your Details-nél én kitöltöttem az adataimat az első percben, majd rányomtam a Submitra, nem tudom ez számít-e valamit, hát ha igen.
Egyébként próbáltam regelni az uk-osra, ahol nem engedte a country-t változtatni, kizárólag UK volt ott, a hu-n engedett volna regisztrálni, de ott meg a Raspberry Pi nem volt bent a webshopban.
Kiváló Worldwide értékesítésnek lehettünk szemtanúi(#467) Kommy Visszajelzés nem volt, de remélem csak az maradt el, egyelőre.
-
PistiSan
addikt
Az a durva hogy kb 1 percre láttam az elején az egyik webshopot, utána már nem töltött be semmit.
A legnagyobb gond azzal van hogy most az A Modell gyártás jön, és az azután B Modell, december óta itt várom mikor jelenik már meg a cucc, és most hiába ültem itt, esélyem sem volt vásárolni -
-
PistiSan
addikt
válasz
tupacamaru #451 üzenetére
Egy ember, egy bankkártya, rajtad kívül más nem tud venni még egyet!
10-ig itthon vagyok, addigra remélem eljutunk odáig hogy tudok regelni és venni egyet.(#453) deneee Akkor azt az oldalt nem is frissítgetem, köszi
-
PistiSan
addikt
-
-
PistiSan
addikt
Nekem is meg fordult ez a fejemben, viszont ha tényleg nem lesz vásárlási lehetőség, csak egy új hír, akkor biztosan jó sok embert felbosszantanak amiért felkelt hajnalban, vagy le sem feküdt! (Van olyan aki szabadságot vesz ki erre a napra, mert másképp nem tudna itt lenni. A hozzászólásokban olvastam)
Nagyon nem lenne szép ha így történne, az email feliratkozásra sem jött még semmi, ez lehet a másik ok ami rossz érzéssel tölt el.
Nagyon remélem nem egy olyan hír miatt kelnek majd világszerte, amiből az kiderül hogy 1 hét múlva lehet vásárolni.Nem tudjátok, a raspberry pi-re ha rádugok aktív usb hubot, onnan megy vajon a cucc, vagy mindenképpen kell neki a micro usb töltő?
Csak azért kérdezem mert van egy rotuerem, amin van usb is, és az pl megy úgy ha kihúzom a tápkábelt a routerből, de az aktív usb hub még be van dugva. -
PistiSan
addikt
Igazad van, 7 kor, de jó hogy beírtam
mondjuk max korábban kelek ha nem teszem.
Mit szólnál ha bejelentenék azt hogy 1 hét múlva kezdődik az árusítás.#430 Szerintem már fél órával előtte vége lesz a szervernek, bár azt írták hogy fel vannak készülve a terhelésre, ettől függetlenül láttam ma is többször elhasalni az oldalukat 1-2 percre.
-
PistiSan
addikt
Mi GTM+1-ben vagyunk, tehát szerdán nálunk 6 órakor kell itt ülni.
Biztosra veszem hogy így van, de a biztonság kedvéért beírom ide, hát ha valamit nem jól értelmezek.
Ha nem így van, javítsatok ki nyugodtanNagy Fail lenne egy ilyenen elbukni az esélyt.
-
PistiSan
addikt
Készítsétek az ébresztőórákat.
http://www.raspberrypi.org/archives/716Végre
-
PistiSan
addikt
válasz
DarkByte #407 üzenetére
Lehet a postázás napján már elkezdik árulni, de tényleg nem tudom, szerintem minősíthetetlen ami a tájékoztatással kapcsolatban folyik.
Elvileg szólnak időben a feliratkozottaknak, ha előző nap küldenek egy üzenetet hogy mikortól lehet vásárolni az korrekt lenne, de azok utána ami eddig ment, nem tudom hogy ebben higgyek e vagy sem. -
PistiSan
addikt
Valaki tud valamit?
A főoldalon semmi hír a mai napról, fórumon nem olvasott valaki valami hírt?
-
PistiSan
addikt
Érdekes, néhol ellentmondó információk vannak.
What will I get when I buy one?
A Raspberry Pi. Leads, a power supply or SD cards are not included but can be purchased at the same time from the store. You will be able to buy preloaded SD cards too.
Nagyon remélem hogy egy időben az RP megjelenésével lehet majd rendelni ezeket is, így lenne ésszerű.
Néztem a csomagokat, debian alatt pl a transmission is egy nagyon régi verziója fut, ahol még nem lehet megadni a max egyidejű letöltések számát sem, szóval ahogy elnézem lesz pár csomag amit magamnak kell beforgatni, tegnap próbálkoztam vele, elsőre elbuktam.
-
PistiSan
addikt
Köszi a helyre igazítást, örülök a kevesebb ÁFA-nak.
SD kártyám fölösleges nincs, ezért is gondoltam rá ha már úgy is ki kell fizetni a postát akkor miért ne küldjenek azt is, persze csak akkor ha normális áron lesz, de nem hinném hogy ezeken szeretnének nyerészkedni, eddig sem tették.
Aktív hubom van, és ahogy nézem lehet kapni usb to micro usb kábelt, szóval erről a problémámról ennyit. -
PistiSan
addikt
válasz
DarkByte #362 üzenetére
Ma délután olvasgattam a faq-ot, és akkor szembesültem vele hogy micro és nem mini usb megy rá
Még jó hogy van 2 mini usb-s adapterem is.
A rapsihez lehet majd rendelni tápot és sd kártyát is egy időben, szóval ha valami hiányzik, akkor rendelj onnan. Eddig csak sd-t akartam, de most már onnan fogok tápot is.Szintén ma szembesültem ezzel.
How much will it cost?
The Model A will cost $25 and the Model B $35, plus local taxes.Tehát 27% áfát is fizetni kell ha minden igaz
Kíváncsi leszek mennyi lesz a végösszeg. (RP+SD+TÁP+ÁFA)
-
PistiSan
addikt
A hír szerint, ha minden jól megy csütörtökön véget ér a tesztelés, és elkezdik szállítani, azt nem írják hogy ekkor lehet-e már vásárolni vagy sem.
[link] -
PistiSan
addikt
Az elkövetkező napokban ki lesz nagyon sokat gép közelben?
Szívesen megegyezek 2-3 emberrel, ha valaki meglátja hogy lehet kapni raspberry-t akkor küldjön sms-t, persze ha éppen én látom meg akkor én is küldök nekik. Lehet túlzásnak tűnik a részemről, de én sem vagyok itt egész nap, viszont ha kapok értesítést hogy lehet vásárolni akkor nagyon hamar oda ülnék egy gép elé!
Ha valaki csatlakozna a riadólánchoz az pm-ben jelezze, köszi. -
PistiSan
addikt
Letölthető az előre bekonfigurált Debian Squeeze oprendszer a raspberryhez, grafikus felülettel, böngészővel, és egyéb eszközökkel felszerelve.
[link] -
PistiSan
addikt
Néztem lehet venni már 2-3000ft-ért usb-irda távirányítót, állítólag megy linuxon és windowson is, és nem kell telepíteni sem. Van valakinek tapasztalat ilyen cuccokkal? Ha szépen menni fognak a filmek xmbc-vel akkor venni akarok hozzá majd egy távirányítót.
Már csak 1 hét ^^.... közeledik. -
PistiSan
addikt
válasz
Csicsóka #315 üzenetére
A wikiben azt írják amikor a cuccot lehet rendelni, lesz olyan opció hogy veszel hozzá sd kártyát is előre telepített rendszerrel, de külön adni fognak egy szoftvert amivel te is tudsz ilyet csinálni.
Ha nem lesz lényegesen drágább mint egy sima sd kari, akkor rendelni fogok azt is hozzá, mivel nincs itthon fölös sd karim. -
PistiSan
addikt
Nagyjából 100-an már +1 ezték, nem tudom mennyi lesz pontosan a posta, ha 900ft körüli összeg amit fentebb írtam honnan van, akkor az igen jó lenne, még kicsit drágábban is belefér. Közös rendeléssel nem tudom mi lesz, hogyan ellenőrzik azt hogy tényleg valós emberek akarnak többen rendelni egyszerre. Ugyanakkor amilyen érdeklődés van rá, szerintem 20-a környékén sokat leszek gép közelben ^^ nem akarok lemaradni róla.
-
PistiSan
addikt
Ennek nagyon örülök, szétnéztem a Raspberry Pi Shop-ban, a szállításnál ez van megadva.
Royal Mail (International Airmail Packets) £2.48 ~900Ft
Az egyik matricára kattintottam vásárlásnál, és ott mentem el addig amíg kiírta a szállítási költséget.
Ennyi lesz vajon a cuccra tényleg a posta? Nekem nagyon kedvezőnek tűnik, ha itthon rendelek valamit általában az 1000ft de van ahol 2-3000ft is a szállítás. -
PistiSan
addikt
Ebay-ről szokott vásárolni egyik ismerős innen onnan, ő mondta hogy nehézkes a posta, mondjuk ő amcsiból rendel általában. Remélem úgy lesz ahogy mondtad és hamar megjön, nagyon örülnék neki.
Vásárlásra én is fel vagyok készülve, azt hiszem az a pár óra reális lehet, kíváncsi lennék hányan vannak feliratkozva email értesítésre a vásárlásról.
Csak győzze majd a szerverük a támadást ^^ -
PistiSan
addikt
De ahhoz is kell egy sd kártya hogy rá tudd tenni a grubot ^^
Érdekes dolog ez az sd kártya, routeremen linux van, viszont ezekben a körökben mindenki azt javasolja hogy flash tárolóra ne rakjunk oprendszert, főleg ne swapeljünk rá, az Raspberry-t meg pont SD-kártyával kell majd használni.
Lassan már jöhetne a cucc, főleg hogy már minden meg van a paypalomhoz ^^szerk:
Arról nem is beszélve hogy összesen 1db sd kártyám van, az is fényképezőmben, olvastam hogy oprendszerrel előre telepített sd kártyát is lehet majd venni a shopban, ha lehet a cuccal egyszerre rendelni akkor úgy fogom kérni. -
PistiSan
addikt
-
PistiSan
addikt
Nem, még 1-2 hét ha minden jól megy.
-
PistiSan
addikt
válasz
DarkByte #214 üzenetére
Hogy fog ez működni pontosan? Az xmbc (rasbpbmc) nagyon szimpatikus multimédia szempontjából, viszont egy alap debiant is szeretnék felrakni egyéb szolgáltatások miatt.
Gondolom dualboottal lehet majd megoldani a két rendszer közötti váltást.Végre megjött a Visa kártyám, paypal belőve, most már csak azt várom hogy kezdjék el árusítani
-
PistiSan
addikt
Aki hiányolta a videó formátumokkal kapcsolatos információkat, annak itt van egy szép leírás, és persze a kommentekben szépen kitárgyalva.
[link]
Az én angol tudom már kevés ide. -
PistiSan
addikt
Linuxra tud valaki bluetooth távirányítót? Nekem winre van egy progim, felrakom a gépre és a telóra, fél perc alatt csatlakozik és onnan tudom vezérelni a Potplayert
Nekem vagy java vagy symbian client lenne jó telefonhoz.
Egyszerűbb lenne a kezelés az biztos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Classic / Xbox 360
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- VR topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Villanyszerelés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest