- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzoltan
aktív tag
-
vzoltan
aktív tag
akit erdekel a transmission melle auto-letolto cucc, annak ime.
elore beallitott feltetelek alapjan, adott torrentoldal rss feedjebol kiszedi a megfelelo torrentet es atadja transmissionnek.
igy teljes az olcso multimediaplayer
ez a cucc leszedi magatol,
este xbmc-ben elinditod,
ha kell akkor xbmc magatol behuzza ala a feliratot,
es kesz.(kiprobaltam, mukodik)
-
vzoltan
aktív tag
raspberry pi fm transmitter extra hardware nelkul
-
vzoltan
aktív tag
-Raspbmc van rajta rc5 xbmc 12b2
-fejbol nem tudomde git-en fent van a neve SiriProxy, es annak a leirasos oldalan van egy link egyeb pluginekre, es abban a listaban van ilyesmi hogy SiriProxy-Asiri o felel a guglis api-ert.
-magyar leirast nem kerestem, de az angol az eleg erthetoen van megirvaKezdj bele es ha elakadsz, konkretumokkal gyere vissza, hajra
-
vzoltan
aktív tag
válasz
Oldmobil #3754 üzenetére
Hat ezt mondom,
Az ipod touchodra rakja ki annak a zenenek a cimet es adatait boritoval egyutt amelyiket eppen hallgatod.
Ezert irtam h nem kell ra kijelzot epiteni, es akkor legalabb (ha eppen nem tudnad h melyik zenedet hallgatod) a lakas barmely pontjan meg tudod nezni h mi szol eppen, csak legyen keznel az ipodod....
Raspbmcn eppen a Pandora addon (Pandora radio, pandora.com) szol, es xbmcRemote appra (hivatalos xbmc app) leloki az infot:
-
vzoltan
aktív tag
válasz
Oldmobil #3752 üzenetére
Ha raspbmc-t hasznalsz es hozza xbmc appot akkor kijelzo se kell, appon a now playing szepen kiirja es meg album boritot is kirakja...
Hangkartyat brobaltam, usbs kinai.
Nem jo sajnos a hangja pulse audioval.
Talan majd megfejlesztgetik jora... Raspbmc.com foruman sok info van hangkartya ugyben amugy ha erdekel. -
vzoltan
aktív tag
raspberry vezerelt ledek 25. mp-tol latvanyosabb.
Es
Sirivel magyarul utasitott, raspberry altal vezerelt vilagitas(siri kis trukkel megerti a magyar kerest, de meg magyarul nem tud valaszolnipassziv a nyelvtudasa, amugy az apple serverei helyett google api-ra csatlakozik mert az tudja ertelmezni a magyar beszedet)
(Van meg par raspberry pi + led video a csatornaban, a kezdetektol a jelen allasig)
-
vzoltan
aktív tag
válasz
geopotencial #3682 üzenetére
Igen erdekel sot meg is kerlek ra!
Logitech QuickCam Express (plus) (USB ID 046d:092f)
-
vzoltan
aktív tag
válasz
geopotencial #3679 üzenetére
Milyen webkamerad van ami mukodik is es milyen modszerrel sikerult mukodesre birni melyik rendszeren?
Koszi -
vzoltan
aktív tag
Megvan a cucc hozza de 367 alatt nek tudomfuttatni a make-t
Szoval ha megvan a driver es regebbi kernelhez van beallitva a fordito cucc (nem tudom a rendes meghatarozast) akkor azt te tudod hogyan kell futtatni 3.6.7 alatt
Megneztem a listaban a kameram benne van. (Hardver azonositok is stimmelnek) -
vzoltan
aktív tag
Hali,
Usb webcam-ekkel van tapasztalatod?
Talaltam egyet ami mukodokepes linuxon 2.x-kernelhez van is hozza driver amit bele kellene forditani, de nekem is mar a 3.6.7 es van, igy nem fut le.
Lsusb kijelzi es a dmesg is az eszkozt de driver hianyaban nem jon letre a /dev/video0Tudsz ebben segiteni?
-
vzoltan
aktív tag
válasz
vzoltan #3658 üzenetére
(a filterezest meg nem , abban meg mindig segitsegre varok)
-
vzoltan
aktív tag
Vpn bontas utan elfelejti az eth0-t es nem latja tobbet a netet, viszont be tudok ra ssh-zni, erre is kellene megoldas hogy maradjon sima net utana.
Koszi. -
vzoltan
aktív tag
Vpn temarol volt mar szo?
Sikerult telepitenem vpnt (pptp) es hasznalom is rendszeresen Pandora hallgatasra es Hulu nezesre, viszont ilyenkor le kell kapcsolnom a transmissiont, mert a vpn szolgaltato tiltja (ami nem baj)
Itt jon a kerdes,
Szeretnem azt hogy az IP:9091 (transmission) mindig fixen az eth0 -an forgalmazzon (hazai netszolgaltato fele) meg akkor is ha a ppp0 aktiv (vpn)
Jelenleg ha a vpn kapcsolat letrejott akkor minden ppp0 -an megy at.Ebben tud valaki segiteni?
Koszi.
-
vzoltan
aktív tag
válasz
solti_imre #3633 üzenetére
nem is mondtam hogy 35-45 dollar. Amit en valogattam ossze csomagot az erosebbik verzioval az rogton 150usd, nekem meg igy is megeri, hiszen nem annyira limitalt az eroforras miatt mint az rpi. De meg varok vele januar vegeig. Akkortol szallitjak, addig meg barmi lehet
-
vzoltan
aktív tag
válasz
solti_imre #3630 üzenetére
mas ar es x szer nagyobb teljesitmeny es full desktop rendszer, low power es zero hang. Szerintem megeri
-
vzoltan
aktív tag
raspberry pi gyilkos lenyegeben egy 6x6x6 os kocka hozza adott hutobordaval egyutt.
Ami a legszebb az egeszben h android mellett Ubuntu 12.10is fut rajta. Ez pedig a kisteso -
vzoltan
aktív tag
válasz
solti_imre #3622 üzenetére
lovesem se volt eddig php es bashoz, most pedig csinaltam egy "webappot" phpban (6oram banta
) amin egy szinskalarol kivalasztva a szint szepen kikuldi statikus hatterfenynek a tv moge a ledekre, valamint vpnre kapcsolodik a pi ha kerem (pandora es hulu) illetve bontja a vpnt, ugyan ezzel a phpvel. Pedig en is kizarolag mediaplayernek vettem, de mar baromi sokmindent "megtanultam" a barkacsolas es sajat igenyek miatt.
-
vzoltan
aktív tag
-
vzoltan
aktív tag
Mac + XBMC + boblight addon ---> Raspberry pi + raspbmc + boblight daemon ---> eredmeny
igen, valoban nem lapos tv hanem egy regi jo nagy thomson crt, de ezt is csak szembol kell nezni
-
vzoltan
aktív tag
válasz
designREX #3533 üzenetére
Felrakod a Raspbmc legujabb verziojat,
A zeneidet felveszed forraskent zene kategoriaba
Ezek utan telepited telora az xbmc hivatalos appjat
Majd wifin kerszetul a telodon bongeszve az xbmc appon belul a felvett es rendszerezett listaban,
Valogatsz a zeneid kozott kedved szerint. -
vzoltan
aktív tag
válasz
Csarlee #3490 üzenetére
3 folott mar meghasal, de mivel a max savot osztana szet 3 fele (ahogyan a szamitogepen is) ezert arra jutottam hogy 1-esevel tokeletes es akkor maxon jon/darab. utana a seednel mar nem zavaro a 35db sem, mert maximalizaltam a kapcsolatokat ugy hogy elbirja (kicsit feljebb linkeltem a settings.json-t) . nekem az a fontos hogy lefele maxon jojjon hogy varakozas nelkul megkapjam amit szeretnek, vissza fele nem lenyeg, 48ora seedkotelezettseg van vagy 1es aranyu vissza toltes. szoval ha nem is jon ossze az 1 es arany mindig (ez ugye fugg a torrent nepszerusegeteol is) 48orat siman mehet a kutyu mivel alig eszik valamennyi aramot. -» tokeletes torrent eszkoz (nekem
)
-
vzoltan
aktív tag
válasz
vzoltan #3486 üzenetére
tudtam h ez lesz a kovetkezo hozza szolas
6 van eppen benne a downloadban, es 40 a seedben.
a kepen azt latod hogy 6 letoltendo van, es ebbol azt az egyet eppen 4,4MB/sel tolti a raspi.
------
nalam ugy van beallitva hogy 1x-re csak 1-et tolt de azt maxon, (igy azert merettol fuggoen) 3-10perc utan mar tolti is a kovetkezot. szerintem (szerintem) folosleges egyserre raereszteni 1nel tobbet, mert csak szetosztodna az az 5MB/s es nem lenne hamarabb keszen a letoltes X db eseten egyszerre mint 1-esevel, sooot. (feltoltesenel pedig ha eppen viszik, akkor hozza az osszesen 2,5MB/s-et amire elofizettem)PistiSan nekemis 5MB/s / 2,5MB/s-es a netem (40/20)
-
vzoltan
aktív tag
válasz
Csarlee #3481 üzenetére
nem tudom masoknak mi a baja raspberry pi-on valo torrentezessel,
biztosan en nem ertek valamit es rosszul allitom be
de nalam hibatlan es folymatos a torrent forgalom.transmission samba ftp xbmc amire en hasznalom es nincs gondom vele
(kiveve a dvbt, de ez nem a raspin mulik jelen esetben)(teamviewer pedig van hivatalosan winre osxre linuxra iosre androidra, de nyilvan raspira nincs az mar mas teszta)
-
vzoltan
aktív tag
Hali.
Ujra raktam a rendszer friss raspbmcvel.
Minden megy elsore, es most mar a tv annyit tud hogy megtalalja a csatornakat el is inditja, nem jelez hibat de fekete kepet ad es semmi hangot.
VISZONT
Keppel es hanggal rogziti azbadast TS-be, amit vissza is tud jatszani keppel es hanggal.
Mi lehet ennek az oka, hogyan orvosoljam h stream kozben is legyen kep es hang?
Amugy kell venni kodek licenszt tevezeshez?
Koszi.
-
vzoltan
aktív tag
itt keress ra : Resolution cap made togglable
bocs, latom kozben irtad h nem a minoseggel van bajod.amugy korabbi verziokon is kiskarakteres volt az ekezetes karakter.
swapot pedig ahogyan irja is a srac: fstab-ban csatolj fel egy filet swapnak es kesz.
anyone who actually wants one can create one as a file and add it to fstab easily. -
vzoltan
aktív tag
válasz
moli.hu #3397 üzenetére
nalam vigan szalad a torrent hatterben, transmissiont hasznalok. igy nez ki a settings.json .
(egyzerre 1 aktiv letoltes es igy tutira nem fagy ki szerencsetlen pi. 40/20as net van, es maximumon tud letolteni illetve maximumon bir seedelni. (jelenleg is 7 aktiv van a 31 futo seedbol es ez a het eppen 1.96MB/s-el megy fel)ezt meg hozza kellett adnom:
vm.min_free_kbytes = 32768
ide: sudo nano /etc/sysctl.conf
-
vzoltan
aktív tag
válasz
sztanozs #3369 üzenetére
Sztanozs, ahogy irtam van ipad toltom, es amugy jelenleg usb hubrol usb porton oeresztul kapja az aramot.
Azbest: azusbhub lehet nem adja a rairt 5/2-t de az ipad 5.1/2.1bol tuti kijon az5/2 amugy ezen kivul van meg egy kulso 3.5os vinyohaz tapja ami 12v es 5v ot ad valamint 2A-t, ezen ki lett merve melyik er adja melyiket,
(bevittem boltba mikor a ledekhez kellettek cuccok dirket h tudjam melyiken jon ami a lednek kell, nehogy elsuljon) 4.9-5.3 at mertek feszkonak az 5V-os eren.
mivel ezt szetvagtam es ez adja az energiat a ledsoromnak mikor rakotom (nincs rajta tv teszt kozben) es ezzel tudom gpio-n keresztul is taplalni, tehat ez is tuti h ad 5/2-t.Koszonom a leirast, amint lesz muszerem kimerem, de nem hiszem h a tapokkal barmi baj lenne.
-
vzoltan
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #3363 üzenetére
a legujabb 512-es van, es az usb hub 5/2-es van masik 5/2es tapom majd gpion ratolom es megnezem hub nelkul is. (csak ugy a kulso vinyonak nem jut eleg aram, gondolom akkor a tvusbnek se fog, de egy probat meger) es van meg ipad toltom micro port felol, ami szinten 5.1/2.1 -es)
-
vzoltan
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #3332 üzenetére
Van egy swap es egy ext4 particio igy egymas utan, igazabol csak az sd fat32 hianyzik elole mert az ugye az sdn maradt
Sda1 a swap gondolom sda2 a root az sdb1 az kulso vinyo o nem "jatszik"
pi@raspbmc:~$ df -h
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/sda2 3.7G 1.3G 2.2G 37% /
/dev/mmcblk0p1 69M 4.7M 65M 7% /boot
/dev/sdb1 75G 53G 23G 70% /media/hdd
pi@raspbmc:~$pi@raspbmc:~$ cat /boot/cmdline.txt
dwc_otg.lpm_enable=0 root=/dev/sda2 rootfstype=ext4 rootwait quiet loglevel=1
pi@raspbmc:~$ -
vzoltan
aktív tag
masik ket mux ( 746 es 802) leesett nullara, ezert nem latja a kerteveket akkor.
kep es hang tovabbra sincs, epg viszont van xbmc feluleten is.
csatorna inditaskor xbmcn, ezt dobja vissza tvheadendnek terminalba -
vzoltan
aktív tag
mekkora tap lehet amit meg elbir karosodas nelkul ? mert vannak nagyobbak is keznel
-
vzoltan
aktív tag
muxok ki vannak pipalva
tvtuner 5v2a hubon van a hub a rpibe vissza tablal (alsousb porton) felsoben egy pendrive van amin van maga a raspbmc, sdrol bootol (csak boot)ramerni nem tudok, nincs muszerem.
a veget nem ertettem , minek a gombajt nyomom es mikor?
(van az xbmc felulet csatorna lista
es van a webfelulet)koszi
(hang: mai telepitgetesek ota, sehogyan sem jo a hang, tehat ha csak az ures usb kuldi az aramot pinek es semmi sincs racsatlakoztatva akkor sem
)
-
vzoltan
aktív tag
sikerult berakni az .fw-t es aktiv lett a gomb is! talalt par csatornat, viszont meg mindig ures a lista
a radio listaba bekerult mr1-2-3, a tv ures. esetleg ha van idod ebbe nezz bele.mikozben a fentit irtam, ujrainditottam es lettek csatornak a listaban
m1 m2 duna dunaworld, a ket ker tvt meg nem talaljavalamint ha kivalasztom az egyik tvt ami benne van, kepet es hangot nem ad, de "elinditja" az adast:
de a felulet mogott kozben van valami ismet....ja es a harom radio ado se ad hangot, de elindulnak.
amugy ugy erzem h nincs eleg energia a rpinek es a tvtunernek egyszerre pedig 5V2A, allandoan lefagy mint amikor a ledek szivtak el az aramot...
-
vzoltan
aktív tag
itt lehet a bibi, csak nem tudok mit kezdeni vele azon tul hogy le tudom forditani hogy mit jelent, nyilvan.
szoval ez folyik le a keprnyon mikor bekapcsol a kepernyo dim (kimelo), tehat az xbmc mogott ez zajlik mikor csatornat akar keresni a tvheadend.
xc2028 3-0061: Error: firmware xc3028-v27.fw not found.
neked esetleg vannak ilyen filejaid?
-
vzoltan
aktív tag
-
vzoltan
aktív tag
Segitseget szeretnek kerni PVR ugyben RaspBMC-n.
Van nekem egy Gigabyte U8000 tv stickem (analog es dvbt)
ezt az infot talaltam rola:
Yes, in kernel since 2.6.28 .milyen uton modon lehetne mukodesre birni?
raspbmcn az uname -a ezt adja: Linux raspbmc 3.2.27 #1 PREEMPT Sat Oct 20 13:47:57 UTC 2012 armv6l GNU/Linuxremelem akad olyan akinek van mar tapasztalata ezzel kapcsolatban,
koszi
-
vzoltan
aktív tag
koszi sracok.
szoget utottetek a fejembe, tegnap nem ertettem h total feher fenynel miert fagy meg azonnal a rpi.
nyilvan keves a feszko neki..szoval most kettotok valaszaibol uj variacio lett, koszi erte!
usb hub, adja a tapit rpi-nek
gpion ra van kotve a clock es a data valamint (wassermann) a fold es a led sajat aramot kap.
(sajat tappal rpi-fold nelkul ossze vissza ugraltak a ledek)most minden remek!
kosz!
-
vzoltan
aktív tag
válasz
sztanozs #3260 üzenetére
taltam egy scriptet, vagy igaz vagy nem:
#!/bin/bash
GOV=`cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_governor`
MIN=`cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freq`
MAX=`cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_max_freq`
echo "$GOV $MIN $MAX" | awk '{ printf "Governor: %s\nMin Freq: %4dMhz\nMax Freq: %4dMhz\n\n", $1, $2/1000, $3/1000 }'
while [ true ]; do
C=`cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_cur_freq`
T=`cat /sys/class/thermal/thermal_zone0/temp`
echo "`date +%H:%M:%S` $C $T" | awk '{ printf "%s: %4dMhz, %-.2fC\n",$1, $2/1000,$3/1000 }'
sleep 2
donemeg egy masik: (ezt valaki innen adta)
#!/bin/bash
while :
do
echo -n " Temperature: "
TEMP=`cat /sys/class/thermal/thermal_zone0/temp`
TEMP=$[ $TEMP / 1000 ]
FREQ=`cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_cur_freq`
FREQ=$[ $FREQ / 1000 ]
echo "$TEMP C, CPU Scaling: $FREQ MHz"
sleep 1 -
vzoltan
aktív tag
válasz
wassermann #3255 üzenetére
akkor marad ez:
USB Hub -> RPi -> GPiO -> LED megoldas, vegulis elbirja igy az osszes eszkozt, csak forditva nem.
(ez egy chase test, fegig fut a feny szint valtva, usbhub ad aramot) -
vzoltan
aktív tag
válasz
vzoltan #3245 üzenetére
Fene lejart az ido limit mire elolvastam moli.hu utolso ket sorat, kerdes igy targytalan
Akkor mast kerdezek, miert lehet h gpio felol nem jut eleg aram az usb hubon levo vinyonak, de az usb hub felol jut eleg a gpion levon ledeknek es meg a vinyonak is? (Ebben az esetben ertelem szeruen 1 aramforras egyszerre egyik oldalon)
-
vzoltan
aktív tag
Tegnap elfelejtettem h az aktiv hub is be van kotve (arrol szoktam hajtani) 5V2A
Es ekozben rakotottem egy masikat a GPIO ra kozosen 50db rgb leddel,
Es igy ment egy orat biztosan....Ha csak gpiorol taplalom es hubon 2.5os vinyot rakok ra akkor a ledek ugyan megkapjak az aramot, mert
Arrol a taprol veszik fel amirol a pi gpio-n keresztul, de ekkor mar a hubon (ebben az esetben nem aktiv, aram nelkuli) levo vinyo nem kap eleg kakaot.Ha forditva van, tehat az aktiv hub valoban aktiv es megkapja a sajat 5V2A-es ellatasat, akkor a vinyo is mukodik es a (ebben az esetben tap nelkuli) GPiOra kotott led is kap eleg aramot.
Erdekes szitu.
(Ha mind ket vegen be van kotve akkor is mukodik...usb hub+gpio)
------
moli.hu
Akkor igy nem teszem tonkre? (Aktiv hub+gpio tap)
-
vzoltan
aktív tag
válasz
tasiadam #3214 üzenetére
transmissiont raksz ra, es configolod a settings.json-t
igen van hogy vinyorol van hogy magarol seedel, attol fuggoen h ra van e dugva a vinyo v sem.
van ra egy scriptem hogy ha vinyot rakok ra akko a vinyon levoket seedeli
ha nincs rajta a akkor a kartyan/pendriveon levoket, es a ket
konfiguracio seedek/resumek igy nem keverednek ossze. -
vzoltan
aktív tag
válasz
Neil Watts #3174 üzenetére
sdtv_mode=2
sdtv_aspect=1
over_scan=20
disable_overscan=0nalam ezek vannak benne pluszban
es utana a
"rendszer/beallitasok/rendszer/kepkimenet/kepernyo kalibralasa"
segitsegevel kezzel allitsd be izles szerint(4:3 as crt tv)
-
vzoltan
aktív tag
nos, alapbol van samba is, csak nem indul el bootolasnal
kezzel elinditvasudo /etc/init.d/samba start
azonnal latszik a teljes halozaton az eszkoz.
tehat mar csak ezt a kettot
sudo /etc/init.d/samba start
sudo /etc/init.d/transmission-daemon startkell valahogyan auto startba raknom, es hibatlan lesz a pi.
aki ugy erzi hogy szivesen elarulja nekem hogy hogyan is kell ezt a ket dolgot megoldani, annak megkoszonom
addig pedig mint a wifivel tegnap, ezekkel is kuzdok, hatha. -
vzoltan
aktív tag
válasz
moli.hu #3165 üzenetére
moli.hu:
kerdesed folosleges, orulok h neked trivialis minden. nekem nem az.
amugy pont ide valo mivel biztos hogy masnak is van ilyen jellegu problemaja,
vagy uj tulajoknak majd lesz, es ez egy gyujto hely is egyben...
ha sehol nem kerdeznek meg az emberek akkor sehol nem lenne leiras, es foloslegesen guglizna mindenki, mivel sehol nem lenne leiras...
ha faj a kerdes, ugord at, ha nem akarsz erdemben valaszolni segiteni egy problemara akkor folosleges egyaltalan reagalnod ra.igen en panaszkodtam, viszont a kerdes elvileg ERTELMES hozzaszolast kellene h szuljon,
nem okoskodo guglizz ra jellegut.tg44 koszi nezem!
-
vzoltan
aktív tag
na jo tul optimista voltam
hogyan lehet beallitani azt hogy a transmission-daemon minden inditasnal automatikusan elinduljon?
koszi. -
vzoltan
aktív tag
Ok, kosz
Amugy en nem foglalkozom ilyen biztonsagi kerdesekkel, ez egy sajat otthoni halozat, nem kell nekem jelszo stb csak en hasznalom.
Ha a szomszed sikeresen betor a ruteremre es nem veszem eszre (kizaart) na bumm, max megnez/torol par filmet. Szoval en nem vagyok az a fajta, ez nem atomreaktor intarmet
Transmission is csak ugy hajlando a pendrivera/hddre tolteni ha a transmission-daemon fileban a usert atirom rootra, ezen sokan infarktust kapnak hogy az nem biztonsagos... De igy nem kell a useremet hozzadni csoporthoz meg mindenfele jogokat adogatni mappakra... Ez igy teljesen OKE nem lesz belole bajom, mivel ugye ez nem egy nyilt halozat.
Az pedig h tutorialok nem mindig pont ugy jok, az egyertelmu, a wifi sem ugy lett jo ahogyan o irta, de nelkule nem tudtam volna beallitani a config fileokat (azokba kellett egy kis modositas/pontositas)
-
vzoltan
aktív tag
válasz
moli.hu #3155 üzenetére
Nalam is igy van, rev2 512ramos eseteben, 5v2a usb hub taplalja.
----Ami eddig tok jo
Raspbmc
Wifi
TransmissionAmi nem ok
Samba
FtpValaki tudna nekem egy egyszerusitett leirast/linket adni samba beallitasrol?
Cel:
Lassa a szamitogepem a halozaton a raspberry adott mappajat
Lassa a raspberry a halozaton levo mas eszokzeim samba megosztasat (akar raspbmc feluleten belul is ne csak consolban)
Ftp ugyan igy.Elore is koszonom!
-
vzoltan
aktív tag
En is igy hasznalom,
Fenti usbn van egy hub amiben egy 2.5os kulso vinyo,
A hub pedig egy 5V2A dc tapon
Az also usbn pedig a wifi van.
A hub talan 6-8 portos, nem emlekszem nincs szem elott -
vzoltan
aktív tag
na keszen vagyok, lementve, es 3 kartyara kiirva, a kartyak pedig irasvedettre vannak kapcsolva,
igy mar csak nem fogja szetbxxxxxni tobbet a particiot a pi....
akkor most egy darabig nyugalmat adok mindenkinek,
es legkozelebb az AMBIPI projecttel jovok vissza amint elkeszul, videokkal fotokkal -
vzoltan
aktív tag
nagyszeru, nem lehett kikapcsolni a kikapcsolasra kifagyott (raspbmc) ezert aramtalanitas, ezutan persze Kernel panic es a rott particio ugrott, igy le se tudtam mentei. tuti h meg 1x nem fogom tudni ossze hozni
-
vzoltan
aktív tag
UUUU MEGCSINALTAM
igazabol 2 lepesnel is hibat kaptam vissza, de megis mukodik
vegre.
akit erdekel:
lefutttatam ezt:sudo apt-get install wget wireless-tools net-tools aptitude wpasupplicant firmware-realtek
utana pedig ezt vegig lepkedtem es a sajat wifimnek megfeleloen modositottam a conf fileokat:
http://anup.info/blog/2012/07/29/raspbmc-wifi
ezzel a paranccsal lehet lekerni az adatokat miket az elozo leirasban kert fileokban kell modositani:
iwlist scan
-
vzoltan
aktív tag
lehet h volt rola szo, de nekem igy kenyelmes, 16gb kartyat rengeteg ido mig lement illetve vissza ir meg ha unallocated is a java. szoval nalam ugy nez ki hogy van a boot particio 70mega aztan 122swap es utana 4gb root majd egy ujabb fat32 "cuccos"
az elso harom kozott van 2-2-2mb ures hely, raspbmc igy keszitette el.
egy masik kartyan csinaltam ugyan ilyen felosztasban particiokat, es szepen vissza kuldtem ra (az csak egy 2gbs kartya) es igy mar azon is megy a redszer.wifire valami otlet esetleg?
-
vzoltan
aktív tag
root@raspbmc:/home/pi# ifup wlan0
wpa_supplicant: /sbin/wpa_supplicant daemon failed to start
run-parts: /etc/network/if-pre-up.d/wpasupplicant exited with return code 1
Internet Systems Consortium DHCP Client 4.2.2
Copyright 2004-2011 Internet Systems Consortium.
All rights reserved.
For info, please visit https://www.isc.org/software/dhcp/
Listening on LPF/wlan0/00:1f:1f:32:5a:21
Sending on LPF/wlan0/00:1f:1f:32:5a:21
Sending on Socket/fallback
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 8
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 15
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 10
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 14
DHCPDISCOVER on wlan0 to 255.255.255.255 port 67 interval 14
No DHCPOFFERS received.
Unable to obtain a lease on first try. Exiting.
Failed to bring up wlan0.
root@raspbmc:/home/pi#meirt a 255.255.255.255 on probalkozik? ott nem fog menni csak a 255.255.255.0-an, ezt merre lehet atirni?
erzem hgy kozel vagyok, de nem megy egyeduiwlist scan-re pedig ezt adja
[M](C)Cell 03 - Address: 34:08:04:D7:B6:2E
Channel:11
Frequency:2.462 GHz (Channel 11)
Quality=70/70 Signal level=-31 dBm
Encryption key:on
ESSID:"dd-wrt"
Bit Rates:1 Mb/s; 2 Mb/s; 5.5 Mb/s; 11 Mb/s; 9 Mb/s
18 Mb/s; 36 Mb/s; 54 Mb/s
Bit Rates:6 Mb/s; 12 Mb/s; 24 Mb/s; 48 Mb/s
Mode:Master
Extra:tsf=00000149a7c0870e
Extra: Last beacon: 600ms ago
IE: Unknown: 000664642D777274
IE: Unknown: 010882848B961224486C
IE: Unknown: 03010B
IE: Unknown: 2A0100
IE: Unknown: 32040C183060
IE: Unknown: 2D1AEE1117FFFF0000010000000000000000000000000C0000000000
IE: Unknown: 3D160B000500000000000000000000000000000000000000
IE: Unknown: 3E0100
IE: IEEE 802.11i/WPA2 Version 1
Group Cipher : TKIP
Pairwise Ciphers (2) : TKIP CCMP
Authentication Suites (1) : PSK
IE: Unknown: DD180050F2020101000003A4000027A4000042435E0062322F00
IE: Unknown: 0B0503002F127A
IE: Unknown: 4A0E14000A002C01C800140005001900
IE: Unknown: 7F0101
IE: Unknown: DD07000C4304000000
IE: Unknown: 0706444520010D10(/C)[/M] -
vzoltan
aktív tag
na kezdem feladni, pedig nem szeretnem ujra eladni
valaki esetleg megcsinalna nekem a wifit raspbmc-n?
meghalalnam
mondjuk teamvieweren keresztul?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest