- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Feleslegessé vált otthon egy RPi, és gondolkodom egy hordozható internet rádió építésén. A felállás a következő lenne:
- adott az RPi, rajta egy Volumio distro
- az RPi-t egy USB-s power bankról hajtanám meg, így hordozható is lenne, de a bank-ot tölteni is lehet. Zömében egy helyen lenne a cucc, az usb bank inkább az RPi folyamatos futását biztosítaná, hogy ne kelljen a bootolást megvárni
- az RPi sima jack-es hangkimenetéről venném le a hangot.Itt jönnek a problémák: milyen hangszórót kellene vennem, hogy megszólaljon ezen a 3,5 jack-en úgy, hogy az áramot az USB power bankról kapja? Esetleg egy sima USB-s hangszóró (pl Genius, vagy Logitech) működne vele? Az egész vezérlésére egy beépített android-os telót gondoltam, amit szintén a power bankról kapná az áramot, és futtatnám a volumio android-os appját a vezérlésre. Vagy van erre jobb és nem nehezebben kivitelezhető megoldás? Nekem jó az LCD kijelző + gombok kombó is, csak valami értelmes leírás kellene hozzá. Ha nagyon tovább álmodnék, akkor egy olyan megoldás kellene, aminél egy tekerő gombbal tudom az előre beállított csatornákat váltogatni (folyamatosan tekerem, mitn a régi rádiókon, és egyik preset-ről a másikra ugrik), a másik gomb meg hangerő. De ekkor kilövöm a Volumio lehetőségét, hogy NAS-on lévő fileokat játszak le.
első körben a hangszórós részre lenne jü egy ötlet, de ha valakinek van működő LCD/gombos megvalósítása, az sem rossz. -
schferenc77
aktív tag
válasz
schferenc77 #8747 üzenetére
Sziasztok!
Pozítiv meglepetés, hogy a B-s RPi-n elkészített OpenELEC szépen elindult a B+-on is, hiba nélkül.
Az eredeti B-s verzió az a NOOBS 2014 Edition-ból telepített Openelec 4.0.5 volt, ami megfrissült 4.0.7-re.Érdekesség, hogy a B+-ra ugyanez a NOOBS-ban lévő Openelec nem ment fel (leállt a telepítés 55%-on), az openelec.tv-ről letöltött image alapú telepítő szépen felment, elindult, de nem működött a CEC (pedig a cec-client azt írta, hogy ott van az RPI port).
Így fogtam a B-s image-t és ráraktam egy microSD-re, és szépen elindult, és a CEC is ment hiba nélkül. A következő lépés a saját keymapping lesz, mert szeretném, ha egy két gomb máshogy működne az LG távon.
-
schferenc77
aktív tag
Igen openelec.
és az megoldás lehet, hogy a \var alatt lévő xbmc mappából a \storage alatt lévő userdata mappába másolom (ahol az xbmc felületről telepített egyéb skin-ek is kerülnek) a teljes skin.confluence mappát és ott zserkesztem? Figyelembe fogja venni ezt? Egyáltalán a userdata mappában lévő dolgok felüleírják az eredeti mappában lévő dolgokat? Pl remote.xml-t szeretném kicsit módosítani, hogy tudja az LG távom spec gombjait kezelni...Btw, egy raspbmc vagy xbian jobb lehet, mint az openelec? Sebesség, testreszabhatóság. Itt van pár olyan skin/mod/add-on, amit nem enged telepíteni (pl függőség hiba, vagy nem kompatibilis azt mondja). Vagy ez a nem telepíthetőség azért van, mert gyenge a hw?
-
schferenc77
aktív tag
válasz
schferenc77 #8742 üzenetére
Mégiscsak megvan a confluence skin folder, csak nem a storage mappában, hanem a /var alatt. De érdekes módon nme tudom szerkeszteni, hibát dob a winscp. Roo-ként ssh-ztam be, de nem megy. Az az érzésem, hogy fogja az xbmc-de hiába próbáltam leállítani nem megy. Ötlet arra, hogyan tudom a futó xbmc alatt szerkeszteni a home.xml fájlt?
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg van egy B-s RPi-m, és B+-ra váltok. Mivel tudom a mostani sima SD kártya tartalmát a micorSD-ra átkopizni úgy, hogy el is indul szépen?
Vagy érdemesebb xbmc-ből export, és a másik RPi-n import?
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Openelec-et használok a RPi-n, és az alpa Confluence skint. Kicsit átalakítanám, de nem találom a skin.confluence mappát, márpedig a leírás szerint abban kellene lennie a fájloknak. Van 2-3 másik skin is fent, annak szépen ott van a skin.skinneve folder. Ötlet? Konkrétan a home.xml fájlt keresném. -
schferenc77
aktív tag
Sziasztok! Próbáltam a keresőt, de nem találtam rá egyértelmű választ: ha usb-re kötök egy usb dvd meghajtót, akkor az openelec-ben lévő xbmc autoplay-jel le fogja játszani gond nélkül? Elindul-e egyáltalán az usb drive?
A hdmi cec támogatás úgy tűnik működik, de azért megksözönöm, ha megerősítitek
-
schferenc77
aktív tag
válasz
schferenc77 #7480 üzenetére
Valaki HDMI/5.1/PI viszonylatra valami okosat?
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
visszaolvastam a fórumban, de nem találtam egyértelmű leírást arról, hogy végül is működik (és milyen felállásban) a hdmi-n/koaxon az 5.1-es hang a PI-n? Van egy Philips soundbar, HDMI bemenetekkel, és 5.1-es nagot szeretnék kicsikarni a PI-ből ezen keresztül
-
schferenc77
aktív tag
válasz
Peter789 #6964 üzenetére
Az FM rádióról közben lemondtam, minden megvan internetes rádióban is, ami kellhet.
Igaz, nem Raspberry, de találtam olyan lapot (radxy rock), amin fut Android is, ott meg már gondolom nem akkor gond egy xbmc-t vezérelni.
Egy usb-s slim slot-in-es CD-t rádugva a PI látja nem? Kérdés, hogy kell-e valami extra, hogy tudjak lépkedni a zeneszámok között, vagy sem?
Érintő panel: soha nem fogtam még ilyet a kezemben, de a képeket nézve külön van az LCD megjelenítő, és előtte egy rétegben az érintőpanel? Milyen minőségű képet ad egy ilyen panel? Nekem csak a kezelőfelület miatt kellene, reményeim szerint egyszerűbb, mint külön fizikai gombokkal szenvedni.
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Teljesen kezdo vagyok PI-ben, de mar regota elo-elo jon bizonyos temaknal. Szeretnek egy olyan zenelejatszot epiteni, ami:
- lejatszik sima es mp3 cd-ket
- lejatszik nasrol mp3akat
- lejatszik internetes radiokat
- sajat erintokepernyoje van, amivel lehet vezerelni ( valasztas a fentiek kozul, hangero etc)
- extrakent fm radiokat is lehet vele fogniTisztan elmeletben egy xbmc-re epulo disztro-ban gondolkodtam, kulso usb-s hangkartyaval, arra egy normalis hangfalpar (2.1 eleg) kotve (esetleg BT-s hangszorok). Lattam letezik pi-re erintopanel is. Az egeszet pedig egy fa vagy fem egyedi hazba pakolnam.
Gyakorlatban merre induljak el? Esetleg valaki tud ebben segiteni? A hattere az egesznek az, hogy van otthon egy Philips MCI298-as galozati zenelejatszo, ami tok jol szol, de doglodik, egy uj megy 100+ arban van. Ehhez kepest a pi szerintem felebol megallna es csereszabatos alkatreszekbol osszehozhato.
Otlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- AI tervezheti az Apple chipeket
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- OLED TV topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest