- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rosejbli
senior tag
válasz
UberMutant #32597 üzenetére
720p nekem is hasonló, az nem igazán dolgoztatja meg. Egyébként most minden filmnél nézem ssh-n, hogy hogyan van leterhelve és fullhd is max 15%-on dolgoztatja meg, úgy hogy megy mellette a torrent is.
-
kenand
veterán
válasz
UberMutant #32491 üzenetére
SSH-n nem tudok rálépni, sőt ha meg akarom pingelni akkor sem látszik a lokál hálón ezért ez többnek tűnik, mint SSH gond....
Ha végig csinálom amit mondtál nem járok úgy, hogy kizárom magam? Mivel az egészet SSH-n kellene csinálnom....... vagy próbáljam meg monitorra rákötve addig.
Az a fura, hogy az IP címe eltűnik: 192.169.1.123, IP scanner sem találja, routeren sem látszik, de az MQTT broaker megy a PI-n és a NODRED ami másik gépen fut simán veszi az adást.
-
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz
UberMutant #32377 üzenetére
Köszönöm, már ezzel is sokat segítettél.
-
springfield0
tag
válasz
UberMutant #32046 üzenetére
Eddig teszteltem a gépet, igénybe volt véve rendesen...
Az a helyzet hogy azóta 2x volt megint megszakadás a film lejátszás közben. A jelenség, hogy megszakad a film és kidob az alap képernyőre a Tv, azzal az üzenettel, hogy nincs lejátszható file. (most már olyan nincs, hogy szakadozik a film, vagy szétesik a kép, csak egyből kilép) A hálózatról is le esik a cucc ilyenkor, mert nem találom a listában, és el sem érem. Egy restart segít neki, ez után megint megy minden. Elképzelhető akkor hogy az a táp szarakodik amiről az Olimex megy? Vagy mitől csinálhatja még ezt? -
springfield0
tag
válasz
UberMutant #32040 üzenetére
Külön megtápláltam a winyót egy 2A táppal, így most úgy tűnik jó lesz. Még tesztelem azért...
Köszi a tippet! -
válasz
UberMutant #32040 üzenetére
Eddig meg nem volt kevés az 1A? Persze megér egy próbát a táp csere is. Ez is jelzi egy kis szivárvánnyal a gyenge tápot? Nem telt meg(romlott el) a kártya? Naplófájlokat kéne átbogarászni valami furcsaság után. pl. dmesg
-
springfield0
tag
válasz
UberMutant #32031 üzenetére
Nem koszos... nem érzem melegnek se
A táp 1A-es lehet kevés neki nagyobb terhelésnél?
Gondolok itt arra hogy a winyó is rajta keresztül kap tápot... -
daninet
veterán
válasz
UberMutant #31912 üzenetére
most feléledt, de sztm valami hálózati gondom van, nem tudom pingelni. De pl a telefonomat sem tudom pingelni, szoval valami szar.
Routerben látszólag minden jó, minden eszközöm csatlakozik, van windowsos hálózatom is gépek között, de pl a másik windows gépet nem tudom ping-elni az IP-jén.
No mind1 ez itt már offtopik. Majd próbálkozok -
válasz
UberMutant #31893 üzenetére
Igen, RealVNC-vel látom is a Windows10-ről a PI-t, de gondoltam, kipróbálom ezt a TightVNC-t is, amivel viszont nem jön össze a kapcsolat.
MaCS
-
válasz
UberMutant #31891 üzenetére
Mert a Windows előtt ülök és innen szeretném kipróbálni, hogy látom vele a PI-t.
A PI felől nemigen lesz ilyesmire szükségem, meg kicsit messze is van.MaCS
-
válasz
UberMutant #31155 üzenetére
-
válasz
UberMutant #31155 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Így épül fel lassan a Linux-tudásom!
MaCS
-
DEJVID
őstag
válasz
UberMutant #31131 üzenetére
Köszi! Ha majd odajutok, segítetek a beüzemelésben? Teljesen kezdő vagyok.
-
Vodike
tag
válasz
UberMutant #31131 üzenetére
Utóbbi érdekelne, hogy hogyan? Kaptam egy pi zero w-t és ezt szeretném beüzemelni, de nincsen se monitorom, se billentyűm.
-
Archttila
veterán
válasz
UberMutant #31058 üzenetére
Nem nem, biztosan jó, eredeti táp amiből kettő is van.
Állítólag az okozza a gondot, hogy nem a legfrissebb image/firmware van a kártyán. Próbaképp egy másik kártyára felhúztam egy tiszta Lite Raspbian-t és láss csodát bootol.
Azt kellene valahogyan megoldani hogy ne kelljen újrakonfigurálni az egészet főleg, hogy minden conf.-rol van a régi kártyán backup. (fstab, transmission, ftp samba, dlna, etc)Úgy emlékszem TC alá van valami plugin ami mountolja az ext4-et, mindjárt utánanézek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged