-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
springfield0
tag
válasz
kovbandi82 #32060 üzenetére
Média szervernek kell. Tehát torrent letöltés, és full HD filmek tárolására, valamint az a fontos hogy 4db okos Tv-t, + 2 laptopot el tudjon látni akár (ha egyszerre van használva mondjuk a HDD-től való filmnézésre) Ez lenne a fő profilja + ftp. Tehát ahogy te is írtad: torrent, samba, ftp, dlna... ami kell.
Azért gondoltam az M2 Ultrát, hogy ne kelljen évente vagy 2 évente fejleszteni, meg az már izmos cucc. Árban meg nem nagy különbség. De a kérdésre nem válaszoltál, hogy tudsz e segíteni? -
springfield0
tag
válasz
kovbandi82 #32058 üzenetére
Én kinéztem a BPI-M2-Ultrát erre a célra, asszem meg is rendelem.
Ezt az Olimexet egy haverom tette be, de ő nem erre használja amire nekem kellene, és emiatt volt is vele szenvedés, ő sem vágja ezt annyira. Nekem meg konkrétan egy média szerver kell! Tudsz segíteni nekem majd a telepítésében? Őszinte leszek, nekem ez teljesen új "világ" -
springfield0
tag
Már külön van a winyó megtáplálva egy 2A táppal, ezt írtam...
Az Olimex-nek maradt az 1A-es táp. Ezt nem gondolnám hogy kicsi neki, mivel te is azt irod a RPI 0,75-el megy. Legfeljebb azt tudnám elképzelni hogy nem stabil ez a táp.
Nem USB-n keresztül kapcsolódik a winyó hanem SATA, mert ez nem RPI hanem Olimex, de lényegét tekintve ugyan az. -
springfield0
tag
válasz
UberMutant #32046 üzenetére
Eddig teszteltem a gépet, igénybe volt véve rendesen...
Az a helyzet hogy azóta 2x volt megint megszakadás a film lejátszás közben. A jelenség, hogy megszakad a film és kidob az alap képernyőre a Tv, azzal az üzenettel, hogy nincs lejátszható file. (most már olyan nincs, hogy szakadozik a film, vagy szétesik a kép, csak egyből kilép) A hálózatról is le esik a cucc ilyenkor, mert nem találom a listában, és el sem érem. Egy restart segít neki, ez után megint megy minden. Elképzelhető akkor hogy az a táp szarakodik amiről az Olimex megy? Vagy mitől csinálhatja még ezt? -
springfield0
tag
válasz
UberMutant #32040 üzenetére
Külön megtápláltam a winyót egy 2A táppal, így most úgy tűnik jó lesz. Még tesztelem azért...
Köszi a tippet! -
springfield0
tag
válasz
UberMutant #32031 üzenetére
Nem koszos... nem érzem melegnek se
A táp 1A-es lehet kevés neki nagyobb terhelésnél?
Gondolok itt arra hogy a winyó is rajta keresztül kap tápot... -
springfield0
tag
Sziasztok!
Tudom, hogy ez egy málna topik, de hátha tudtok segíteni vagy támpontot adni mi lehet a gond.
Nekem egy Olimex gépem van, ami lényegében ugyan az mint a málna... A probléma a következő:
Nem olyan régen lett ez a rendszer berakva hozzám, de eddig tökéletesen működött. Én főként torrentezésre a filmek hálózaton keresztüli elérésére használom. Okos TV, latop, műholdvevő, szinte minden eszközzel elérem.
A probléma az, hogy elkezdte azt csinálni film nézés közben, (mindegy hogy TV média lejátszóját használom, vagy a laptopon nézem) hogy akad a film, szétesik a kép, hang megy tovább kép nincs, vagy éppen fogja magát és kilép, mintha elvágták volna a filmet. Ez egyre gyakoribb. Van olyan, hogy utána mintha a hálózatról is leesne, mert sem a transmission, sem pedig a totalcommanderrel nincs meghajtó. Ilyenkor újraindítom csak az eszközt és minden ok. Van aki azt mondta nekem a hálózattal van gond, de a router tökéletesen működik, net van, és más hálózati problémát nem generál ez a dolog, csak az Olimex-et nem érem el adott esetben.
A winyó vadonat új, amire letöltök. A filmeknek nincs baja, mert megnéztem direktbe áthúzva a laptopra...
Az gondolom, ez valami hardveres gond lehet. Vélemény?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3416 Ft / hó áron!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest