- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Poco F7 – bajnokesélyes
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hombember
csendes tag
válasz
vzoltan
üzenetére
Ezzel még én is most kezdek el foglalkozni a gyakorlatban, de szívesen segítek, kisérletezzünk együtt.
Mivel programozó vagyok, így ez a része reméljük nem fog gondot okozni :-)Hogy el ne vesszen, idemásolok pár linket, amivel el tudunk majd indulni.
Itt a legegyszerűbb módon kapcsolják össze az RPi-t az RF adóval és vevővel:
http://ninjablocks.com/blogs/how-to/7506204-adding-433-to-your-raspberry-piEbből a projektből első blikkre szerintem más nem is kell nekünk (a többi része azzal foglalkozik, hogy egy sniffer programmal leszedik a jelet egy meglevő távirányítóról, hogy aztán azt a géppel is ki tudják küldeni, így vezéreljék az RF-es konnektorokat.
Itt pl. látható egy kis Python nyelvű kód, ezzel szintén konnektort kapcsolgatnak:
http://wiki.tinyclr.com/index.php?title=FEZ_RF433Itt egy másik, hasonló célú kód található:
http://pastebin.com/aRipYrZ6Szóval mindent összevetve szerintem meg fogjuk tudni oldani :-)
Engem is nagyon érdekel ez a dolog, mert ezzel talán vezetékelés nélkül tudnám a garázsból vezérelni az egy emelettel feljebb levő fogyasztókat. A vasbeton födémtől kicsit tartok ugyan, de ha azt nézem, hogy most a lakásból nyitom távirányítóval a kaput (a vevő a garázsban van), akkor végülis működnie kell... Ha mégsem, akkor max. nem költözik le az RPi a garázsba :-)
Helyileg merre vagy? Ha nem lakunk túl távol egymástól, akkor rendelhetnénk közösen is, így megoszlik a szállítási költség. Én Pest megyében lakom, de sokat járok Pestre.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ CORE I5 12400 GAMER MAX PC 32GB DDR4 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 2060 6GB DDR6 2ÉV GAR!
- PRÉMIUM WHITE PC - 9800X3D / 9070 XT Hellhound Spectral White OC / ASRock X670E Taichi Carrara (L)
- Eladó Konfig Ryzen 5 5500 32GB DDR4 1TB SSD RX5700XT 8GB!
- ÚJ ASUS CORE I5 14400F Gamer MAX PC 10X4.0GHz 32GB DDR5 512GB SSD RTX 3060TI 8GB DDR6 600W 2ÉV GAR!
- ÚJ ASUS CORE I5 14400F Gamer MAX PC 10X4.6GHz 32GB DDR5 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3060TI 8GB DDR6 2ÉV GAR
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad L13 Yoga i5-10210U 16GB 512GB 13.3", Touch gyári magyar világítós bill 360 Gar.: 1év
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 8400F / 32GB DDR5 / RX 7800XT 16Gb / 1TB SSD!
- iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3430, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

wassermann