Hirdetés
- A Gemini húzza ki a Sirit a csávából
- Még nincs is Vivo X300 Ultra, de már a nemzetközi kameratrónra pályázik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hombember
csendes tag
Sziasztok, új vagyok még ebben a topicban (ill. eddig csak olvastam), de látva, hogy itt milyen összetartó kközösség alakult ki, lenne egy kérdésem: látom, hogy akik barkácsolgatnak, azok a legtöbb esetben a GPIO lábakon keresztül vezérelnek külső eszközöket.
Hasonlót szeretnék, de nekem ez kevés lesz: hobbiprojektnek szabadidőmben szeretnék egy minél teljesebb intelligens otthon vezérlést összehozni, itt pl. csak a kerti öntözésnél 8db mégnesszelepet kell vezérelni és akkor még sehol nincs a világítás, fűtés, kapu, kertvilágítás.... :-)
Találtam ilyet: http://www.ebay.com/itm/USB-8-RELAY-CARD-BOARD-MODULE-DIGITAL-INPUTS-ANALOG-INPUTS-DS1820-INPUT-/260881091798?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cbdb98cd6
Kommunikáció USB-n, táp 5V USB-n vagy külső tápról, 8db 10A-os relé, 6 digitális és három analóg input és egy hőmérő input. Természetesen ebből több lenne, aktív USB hub-ra kötve.
A hosszú távú terv szerint (ahogy lesz rá időm és pénzem) egy kéne az öntözésre, egy a kapu + kertvilágítás automatizálására és a lakásban helyiségenként egy (fűtés, világítás, redőny). Szóval nem lesz rövid projekt :-)
Idén annak is örülök, ha az öntözést és a kert + kapu dolgot meg tudom oldani.Kérdésem:
1.) Mivel a relékártya linuxról is programozható (még példakódot is adnak mellé), ezzel együtt tud működni a Raspberry?
2.) Tudtok esetleg más alternatívát, amivel meg lehetne oldani egy családi ház vezérlését és nem kell hozzá sok ilyen kártya? Lehet, hogy van egyszerűbb megoldás is, ami nem jut eszembe?Előre is köszönöm a segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
- A Gemini húzza ki a Sirit a csávából
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tesla topik
- Még nincs is Vivo X300 Ultra, de már a nemzetközi kameratrónra pályázik
- ASUS RT-AC68U
- World of Tanks - MMO
- AliExpress tapasztalatok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Lenovo ThinkStation P3 Tiny MINI PC/i7-14700T vPro/32GB/512GB SSD/Nvidia T400 4GB/Új
- Új Gamer Gép - ASRock B760M, Intel I5 14400F, 32GB DDR5, RTX 3080, 1 TB M.2 SSD, 750W
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RTX 3060Ti/3080 +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3060Ti / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G2 AL - i7-1185G7 I 16GB I 1TSSD I 14" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- CORSAIR K100 AIR
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
wassermann