Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Skynet258

veterán

válasz tomimo #424 üzenetére

Felhozom a topikot egy hónapos álmából, mert lenne egy kérdésem, és hátha tudna valaki válaszolni.
    Elolvastam minden hsz-t itt, és látom, másnak is feltűnt a hasonlóság a Raidmax cég házai között, illetve a Recom cég házai között.
    Megnézegettem tüzetesen a képeket, mert én épp készülök venni egy Raidmax Sagittát.
    Semmi különbség... én nem hiszem, hogy ennyire nyíltan merne másolni egy cég, mert abból komoly pereskedések lennének...

Recom Zenith - ez lenne a Raidmax Sagitta, !csak! a felirat más!!
    Raidmax Sagita - ez pedig ugyebár az "eredeti".

Egyébként megtalálható az egész Raidmax paletta a Recom oldalán, csak minden az ő nevükön fut ugyebár.

Annyi eltérést fedeztem fel mindössze, hogy a méretek nem azonosak :F
    Ezt viszont nem értem, képek alapján nincs ennyi különbség (több centit lehet olvasni ugyanis).

A kérdés már csak az, hogy vajon ezek ugyanolyan minőséggel készülnek, mint a Raidmax házai? Csak mert a Raidmax Sagitta 16k körül mozog, a Recom Zenith viszont 12k a mustárban (egyedül náluk láttam egyébként a Recom házakat).

Találtam külföldi tesztet,ahol a Recom cuccát tesztelik, ott meg sem említik, hogy mekkora a hasonlóság a két cég házai között, mintha nekik természetes lenne... Nem mellesleg ezüstérmes lett a ház (melynek "eredetije" Raidmax Smilodon néven fut)...

Nekem ebből az jön le, hogy a két cég erősen össze van fonódva! Sőt, ha belegondolok, a Sagitta elején lévő Z betű értelmet is nyer, amit a Sagitta név miatt nem tudtam hova tenni, a Zenith miatt viszont érthető is!

Szóval gondoltam, ha valaki egy kicsit jobban benne van ezekben a dolgokban, elmondhatná, hogy is van ez, mert ha ugyanaz a minőség (talán a gyártósor is :F ), akkor bátran lehet venni a Recom házakat is olcsóér :DDD

Egyébként nem lepődnék meg, ha ugyanazon cég lenne a kettő, mert találtam még egy érdekességet:

Gondolom az Aspire X-plorer név sokaknak mond valamit.
    Na és az Apevia X-plorer?
    A két ház ugyanaz, érdekes, hogy a Aspire honlapján is Apevia néven fut a cumó...
    Szal egész jó kis összeesküvés elméletet lehetne gyártani, de engem csak az érdekel:
    megvehetem a Recom termékét, és ugyanazt kapom (a felirattól eltekintve) mintha Raidmaxot vennék 4k-val drágábban?? :F

Új hozzászólás Aktív témák