- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
Hi
Ha két vinyót raid0-ba köt az ember akkor a partíciók eloszlása a vinyókon pont egyforma lesz?
És az adatok mindkét vinyóra íródnak egyszerre?Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
7Heads Drago
veterán
Üdv
Régebben sokatt foglalkoztam gépek javításával, de sose kelett raid-et csinálnom. Most egy régi havernak kellene segítség. Ilyen lapja van: [link]
A rendszer partíciót kellene tükröznünk. Egy Kingston NV2 512gb van a gépben. Ha ebbe a gépbe belerakunk egy NVME m2 kártyát belerakunk és abba csatlakoztatunk egy hasonló ssd.t gondolom menni fog. Kérdés milyen kártyát nézzek bele ami jó és nem fogja vissza a teljesítményt és megbízható. Illetve a rendszert mindenféleképpen újra kell rakni vagy le lehet valami progival úgy másolni hogy utána menni fog raid-ben?
A másik meg ha jól gondolom a második meghajtó miatt lassulna az egész rendszer....?[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
7Heads Drago
veterán
válasz jerry311 #11263 üzenetére
Próbáltam. Persze csak az ingyenes verzióval. Itt nem simán a dokumentumokról van szó. Egy könyvelő szoftver bizonyos mappáját kell menteni. A onedrive-ba a böngészőn keresztül be tudtam húzni azt a bizonyos mappát viszont nem értem mikor frissíti be az adott mappát. Be raktam a mappába a legfrissebb adatokat és még 1 órával később is a neten még a régi volt fent csak. A könyvelésnek az a lényege hogy minden adat meglegyen, nem csak néhány és az mindig a friss legyen. Ez meg elvileg 2 óránként frissít és manuálisan nem tudok ráfrissíteni. Az előző ssd nem tudni miért de behalt. 91.000-ért mentették róla az adatokat. A gépben csak ez ment tönkre. Kicseréltük az egész gépet.
Viszont azon gondolkoztam hogy ez a könyvelő programot, meg a doku mappát át lehet rakni másik meghajtóra is amit raidben könnyű tükrözni. És nem kellene az egész gépet újra rakni.
[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
válasz 7Heads Drago #11259 üzenetére
Most nézem hogy az ilyen olcsó lapokban nem is opció az NVME raid üzem módja. Én legalábbis úgy értelmeztem a leírásokat. Ezt azért mondhattátok volna.
[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
Mitől tilthatja le a létrehozást?
A két vinyó elvileg egyforma de 1 év eltéréssel lett vásárolva. Toshiba pc P300 A lemezkezelő szerint más a típusszámuk, de egyforma méretűek. HDWD220 és HDWD120
Mindkettő GPT rendszerű.
Azt nem tudom hogy a csatlakozósás mindegy-e a lapon hogy hova.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
7Heads Drago
veterán
válasz 7Heads Drago #11273 üzenetére
Kábelt cseréltem, meg lehúztam a 3-ik vinyót és így már sikerült is a buli. A kettő közül az egyik lehetet a ludas. Pedig elvileg úgyis minden kaffa volt, de valami mégse tetszett neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs