- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robb202
tag
válasz
christprhrdv #4381 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásokat LGluke-nak és neked is.
Vista frissen telepítve gyorsan betöltődik, bár van olyan időszak mikor örökösen kerregteti a meghajtót. Amit lehet kikapcsoltam, előtöltő alkalmazás, indexelés.
A programok ahogy rákerülnek egyre lassabban kezdhetem meg a munkát, rengeteget tölt a rendszer hiába látom az asztalt meg mindent, a HDD úgy dolgozik mint állat, és amíg nem fejezi be szinte dolgozni sem lehet. Persze miután minden betöltődött már nincs gond. Szóval sok idő míg elkezdhetek dolgozni. Nagyobb programok is nehezen töltődnek be. Érdekes mert linux alatt meg gyors minden. Kétlem hogy a hardverrel lenne gond.HD sentinellel megnéztem a lemez állapotát. 37 hibás szektor van ami át lett csoportosítva a tartalék területre. Kondíció: 63%. Ez gondolom nem túl jó?
Új rendszer winchestert mindenképpen szerettem volna vásárolni, mert Win, linux OSX is felkerül és annak a jelenlegi Seagate kevés lesz.
Hmm a Raid0 az veszélyes, ha egy HDD elszáll, akkor vége a bulinak? Szóval ha úgy döntenék esetleg akkor elég két hagyományos gyors HDD is? a Cheetec csak azért került szóba, mert 220 dollárért árulják a 300GB-os darabokat. 15e RPM meg nem olyan rossz, igaz némelyik használt.
Mivel túl sok pénzt nem szeretnék azért rááldozni ezért hajlok a hagyományosabb megoldásra.
Létezik olyan raid megoldás ami gyorsá teszi a rendszertöltést, program indítást de ha elszáll egy hdd akkor azért nem vesznek el az adatok. A Raid0-tól ezért félek.
A programokat egyéb dolgokat más hdd-n tartom, csak a rendszer vinyó lenne raidelve.
Mennyibe kerül olyan raid kártya ami OS független? De lehet managelni Win, Linux és OSX alól is?
Ha sima HDD-t kellene javasolni akkor melyiket javasolnátok? Én egy 750Gb-os Samut néztem ki.Elnézést a bizonytalankodásért, a további segítésget is köszönettel várom.
-
LGLuke
őstag
válasz
christprhrdv #4380 üzenetére
Szerintem egy Seagate 7200.12-es 1TB-os lemezzel jobban jársz.
100MB/s felett van az átlagos olvasási sebessége. Ráadásul ez 500GB-os tányérokkal van szerelve, így összesen 2db van. Szerintem halkabb, kevesebbet fogyaszt és kevesebbet is fűt, mint a régebbi 2,5"-os HDD-kből több.
Én inkább azt választanám.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen házat vegyek?
- OpenWRT topic
- Milyen autót vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- SSD kibeszélő
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Sorozatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged