- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
Még egyszer átolvasva a hozzászólásodat: az a fő kérdés, hogy RAID1-nél normálisak-e ezek az értékek?
Igen, RAID1-től ne várj írás/olvasási sebesség növekedést.
Elérési út ideje csökkenhet (de az általad használt program nem mér ilyet).Az, hogy miért lett fele annyi? Jó kérdés.
Mindenesetre ne tekints erre hardveres RAID-ként. Egy alaplapi RAID vezérlő csak szoftveresnek felel meg mivel nincs dedikált processzora.
-
Hát ez így nehéz lesz...
A dinamikus konverzió során nem vesznek el az adatok így a win még mindig írja hogy rajta vannak.
Valami baja van azzal a lemezzel.
Picit nézz bele ki kéne írnia, hogy mi a baja.Esetleg nyomj egy jobbos gombot alul a winyon és nézd meg lehet-e minden törölni róla.
Nem vagyok halál biztos benne, de kéne lennie egy lemez inicializálása dolognak -
cozmo
őstag
A hibaüzenetre már nem emlékszem... valami olyasmi hogy "... nem sikerült..."
Amit azért nem értek mert most dinamikus mindkettő és látszólag mindkettőn ugyanúgy rajta vannak az adataim.Mielött megkérdeznéd...
Azért ghostoltam ,hogy tuti ne legyen adatvesztésem.
A cél az lett volna hogy mindkét lemez dinamikussá váljon adatvesztés nélkül.
Ezt követően töröltem volna az egyiket, aztán a leírás szerint tettem volna raid 1-be őket. -
Nem nagyon értem mi a baj azzal ha a win másolja át.
Nézd én amellett vagyok inkább, hogy lehetőleg szabványos dolgokat használjunk. Azokat már jó-páran kitesztelték, és használják több éve. Nem mondom, hogy az EZ backupod nem jó, de a win szarni fog rá nagy ívben ha beállítod a szinkronizációt. Ha végignézted a képeket láthattad, hogy a winben a kialakítás úgy kezdődik, hogy a második winyon semmilyen adat sincs. /Még csak meg sincs formázva az a winyó, sem partíciók nincsenek létrehozva.
A win 7 es RAID 1 komplett partíciókat tükröz, nem érdekli mi van a másik winyon.
Az "EZ-Backup" egyik vinyó tartalmát a másikra másolja tükrözi.
Ezt utána egyből raid egybe tudnám tenni, vagy ez nem ilyen egyszerű?
Esetleg ír egy mondjuk raid azonosítot nem is tudom az MBR-be vagy akárhová. így mivel az nem lesz rajta a két tükrözött tár közül egyiken sem ezért nem fog menni raid 1 ben?
Ezt inkább ki sem bogozom, hogy mi akar lenni... -
brd
nagyúr
A SW RAID 0/1 nem lassabb. Ami lassabb, az a RAID 5 (legalábbis Wines esetén), de az is inkább csak írásban lassú, és az igazi HW-es vezérlőhöz képest lassabb. Ami lehet még, hogy egy régi leírásban olvastad, mert a régi gépeket (~5+ év) még észrevehetően lassította az ehhez szükséges XOR számítás.
-
Adatvesztés nem fordulhat elő, hiszen winyo winyo másolás történik. Persze csak ha mindent úgy csinálsz ahogy kell....
A szoftveres raid meg jelentősen lassítaná a rendszeremet, tehát az is ugrott.
Hát ez nagy butaság....Még annyi, hogy az alaplapom tud egy olyat hogy ASUS EZ-Backup ez gyakorlatilag a bios segítségével a biosba itegrált kis tool-al egy az egyben lemásolja a vinyot!
És mi lenne ha ezek után egyből betolnám raidbe?Azért azt megnézném, hogy hova másol neked az a kis utility 500Gigát. Hát a másik winyóra. Kb pont ugyanazt csinálja mint a raid 1.
Elméletileg nem fordulhat elő adatvesztés Vagy mégis?
Hibák mindig voltak vannak és lesznek is. Én személy szerint a win7es raid 1-et javaslom neked. -
Helló
Ha Hardveres RAID 1-et szeretnél akkor a winyók tartalmát el kell mentened, vagy elveszik.
Lement --- RAID 1 --- visszamásol. Nem kell wint újratelepíteni, de nézd meg, hogy RAID módban melyik portok működnek sima SATAként.Ha viszont hagyod, hogy a windows 7ed kezelje a RAID 1-et akkor csak pár katt és kész.
Itt egy képsorozat, mit kell csinálni. Nem egy nehéz dolog.A RAID 1 egyszerű implementálni, nyugodtan rá lehet bízni a win7re a kezelését.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED monitor topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- Futás, futópályák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest