Hirdetés
- iPhone topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- VoLTE/VoWiFi
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
Azért ilyen gyors, mert a merevlemeznek csak azt a részét használja, ami a leggyorsabb (az első szektorok).
Számottevő különbség szerintem nincs alaplapi vezérlők között. Úgyis a HDD lesz a szűk keresztmetszet.HUfantom: Rosszul számoltad. 3x500GB-60GB.
Merevlemezenként 20GB használtam az 500GB-ból. -
Azt jelenti hogy 440GB-ot nem használ
Az üresen van. particionálatlanul.szelesjanos
A RAID 5 sebessége nagyban függ a hardver implementációtól. Ahol lassú mert szarul valósították meg ott az írásban nagyon lassú a tömb, a paritás számolgatása miatt.
Az SSD-ből rengeteget kellene vegyek, hogy a sok adatom elférjen.
Ezért mondom hogy okosabb szervezés kell. Ami nem kell azonnal azt lehet kitenni SATA-s winyóra és csak a munkához szükséges fájlokat és a rendszert rakni 128as vagy 256 SSD-re.Annyi aggályt had vessünk fel hogy a RAID 5 elvileg 1 winyó elszállását túléli de mindig kell backupolni a fontos adatokat
-
radi8tor
MODERÁTOR
Azt jelenti, hogy nem 1.5 TB-os RAID tömböt hoztam létre, hanem 60 GB-osat.
Gyorsaság a tárhely rovására. RAID tömb létrehozásakor mindig a lemez elején jön létre.
OS telepítése után bármilyen Defragmentáló (töredezettségmentesítő) programmal még jobban össze tudod rendezni az adatokat rajta.SSD-vel fürgébb a rendszer még mindig, de akkor olcsóbb volt a 3db HDD.
szelesjanos: Alaplapi Intel RAID vezérlőt használtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston A2000 250GB NVMe SSD
- Western Digital 2TB HDD-k (WD20EURS)
- Samsung 970 Evo 500GB (28-30k) / 1TB (40-42k) NVMe SSD - több db is - 99-100%-os kondíciók
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - 1 év garancia - 7200-6600 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 980 500GB M.2 NVME PCI-E 3.0 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- 2000GB NVMe SSD, 1 év gar
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest