- Apple Watch
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
OddMan
őstag
válasz
edeleny #1622 üzenetére
Nálam a HDTune és a HDTuch is kb. 49MB/s-et ír átlag sebességnek, ha nincsenek a 300GB samsung Sata-II merevlemezeim RAID-ben. Ahogy beteszem őket RAID1-be vagy RAID0-ba, mindjárt 20-25MB/s-el lassabban működnek.
Most próbálgatom a ''Striping Block'' méretét változtatni, hátha segít valamit.
Egyszerűen nem értem, hogy miért lesznek jóval lassabbak RAID-ben a SATA-II merevlemezeim.
[Szerkesztve] -
OddMan
őstag
válasz
edeleny #1618 üzenetére
Nálam biztos, hogy az nForce4 SATA RAID vezérlő lassú valami miatt, mivel ha megszüntetem a RAID tömböt és az egyik HDD-re simán feltelepítem az OS-t, akkor érezhetően gyorsabb a másolás és az OS is gyorsabban töltődik be, valamint a tesztek is sokkal jobb eredményt mutatnak ilyenkor.
Ráadásul nálam akkor is lassú a másolás, ha egy másik HDD-re másolok.
[Szerkesztve] -
Freddy TNT
őstag
válasz
edeleny #1532 üzenetére
Nekem is van egy promise kártyám és meg vagyok elégedve vele. Nem éppen high-end kategória,de azért elég drága fajta. (kb bruttó 24.000 volt)
[link]
SATA II, TCQ & NCQ raid 0 és 1 kombinációi, na meg PCI és PCI-x kompatibilis csatolófelület...
Sajnos úgy néz ki, hogy el kell adjam mert a ha váltok alaplapot (elméletileg hamarosan) akkor azon nem lesz csak 1 szabad PCI slot az meg kell a hangkarinak....... -
Ottoka
őstag
válasz
edeleny #1532 üzenetére
Hétvége óta csak kettő.
Négy 36gb-os volt, most van az újfajta 150Gb-os, abból vettem kettőt. Majd ha lesz zsé, akkor veszek hozzá még kettőt, mert durván a két 150-es tudja a 4db 36-os sebességét.
Én az Axico Kft.-nél vettem a karit, bruttó 98.000Ft most.
[link] A végfelhasználói árakat nézd az árlistában!
A Pctrade Kft-nél is van, ott viszont egy 10-15e drágább. Szerintem ők is az Axico-nál veszik, ők a disztribútor.
Ami az olcsóbb karikat illeti, adaptec kártyát nem próbáltam, 7500-os sata2 sil 3132-es chipes karit raktam be egy gépbe kb 2 hónapja, mert kevés volt az alaplapi 4 sata port.
Hát elég siralmas, még az nvraid sebességét sem tudja.
[Szerkesztve] -
Ottoka
őstag
válasz
edeleny #1530 üzenetére
Nálam pont a fordítottját hozta ki. Nálam akkor a leggyorsabb, mikor 64kb-os stripe-on megy. Én is használtam nvraid vezérlőt, és a hdtach szerint lassabb a promise kártyás megoldás, viszont nvraidet nem láttam még 100-120Mb/sec-el másolni. Tegnap pl. az egyik tömbről írtam adatokat dvd-re, közben ráindítottam egy 6,5 gb-os file másolást, és szépen átnyomta 85-90Mb/sec-el, tehát nem esett vissza az átvitel, míg egy nvraides cuccon ez elképzelhetetlen.
Én everest és sandra tesztjeiben jelentős javulást mértem az nvraid -hez képest, mikor tavaly év végén bele lett rakva a promise kártya. Egyedül a hdtach nem hozta ezt a különbséget. Battlefiled 2 pályabetöltés ugyanazon konfiggal, ugyanúgy négy raptorról több mint felére csökkent miután nem az nvraid vezérlőt használtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Apple Watch
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest