Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
-
zoltanz
nagyúr
Van egy programzó ismerősöm ő már állított vissza sérűlt adatbázist, úgy hogy nem ismerte a program forráskódját, és írt egy alkalmazást ami összefésülte a dolgokat majd újra haszálható lett, elég nagy multiknak is dolgozik. Ez sem volt ám kis meló, amúgy rajta kívűl nem sok ilyen profi van a földön, aki neki ugrana egy ilyenek ekkora kaliberű adatálománynál.
-
brd
nagyúr
Ok. De vajon hol? PCI busz kizárva, mert nem is azon lóg, akkor nem lehetne a RAID0 sebessége már 130 MB/s sem, a CPU meg pár nagyságrenddel feljebb van, és ha több HDD fut egyszerre, az sem lesz limitált (csináltam régen ilyen tesztet is az alaplappal, hogy változik-e egy biz. HDD átvitele, ha mellette másik 3 is teljes sebességgel olvasott, P-ATA esetén külön csatornán természetesen; nos, nem változott...).
-
brd
nagyúr
Cáfolnám.
Ugyanis kipróbáltam úgy a cuccot, hogy a Hita HDD-t lehúztam a gépről (S-ATA lévén), és így sérülten teszteltem a Sandra-val (vagyis a RAID5 egyik member-e hiányzott). Nos, nagyjából hajszálra ugyanazt köpte ki, csak a CPU terhelése volt magasabb.
Másolási teszthez nem volt már türelmem, de majd este megcsinálom. Ha nem ugyanazt adja, mint az előbb, akkor ezt megírom.
-
brd
nagyúr
Ez a cég egyik servere volt, ahol dolgozom. A kártya ellátja a célját, ennél oda nem kell jobb (talán csak a SMART adatok hiányoznak a HDD-kről, de ezt sok, drága kártya sem tudja sajnos).
Ha lesz türelmem, csinálok itthon egy software-s RAID5-öt, Win alatt, mert kíváncsi vagyok, az mit tud.
Raid5 mondjon le. Tartom, hogy mainapság nincs jelentősége.
Ebben, a mai HDD árak mellett, egyetértek.
-
brd
nagyúr
Most mértem: Adaptec 2410SA (S-ATA), 2 db 160 GB-os Samu és egy 1 db Hita 160 GB-os HDD, RAID5-ben, Write cache kikapcsolva a tömbön. ~15 MB/s átlag jött ki egy 600 MB-os file másolása közben, és az Exchange adatbázisa is ott van a tömbön (2-3 ember használja jelenleg a levelezést). A filerendszer NTFS (Win 2003 Server van a gépen).
Mod.: természetesen a RAID5 tömbre másoltam. -
KTompi
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- E-roller topik
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged