- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Külföldi SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kvazár
őstag
válasz
tomcsi72 #6332 üzenetére
Igazából megfogtál.
Ha külön-külön sem kezeli a két terrásokat, akkor passz. Eltérés a két my book között akkor tuti van, ha nem is elektronika szinten, de szoftver szinten tuti.Particionálás szempontjából meg biztos van valami nyílt szabvány amit kezel és kész. Nem hinném, hogy az MS-től megvették volna az NTFS partíció kezeléshez szükséges engedélyeket. (A Linksys NAS-ok esetén is így van.) Viszont PC-be áttéve a Total Commander Ultimate-tel nagy eséllyel tudod majd írni/olvasni, de csak simán a win-nel nem.
Bár a RAW ebben az esetben azt jelenti, hogy formázatlan. Így annak nem kéne működnie.
Esetleg, talán:
A vinyókat megparticionálva teszed bele? Próbáld meg azt, hogy particionálatlanul teszel bele csak 1 db 2 terrásat, és megnézned azzal mit kezd. Várd meg míg minden dologgal míg végez és csak utána nyúlj hozzá.Öhöm:
Elméletben úgy van ahogy mondod. De még sosem próbáltam, mert amikor a 3 terrás raid5-ömre nem tudtam wint rakni, akkor feladtam az ilyen több terrás raid próbálkozásokat.
A második kérdésedre is igen a válasz. Tehát egy tömböt úgy particionálsz, ahogy a kedved tartja. (Bár az értelme esetenként megkérdőjelezendő.)
-
Kvazár
őstag
válasz
tomcsi72 #6325 üzenetére
Gondolom a vezérlő része nem a hagyományos hanem az újféle, amit a 3 terrási vinyóikhoz adnak és úgy oldják meg a 4 vagy annál nagyobb tömbök létrehozását.
Ha nem raid-eled össze őket, akkor nem látod külön-külön a két vinyót?BlackPriest:
Csak egy tipp:
Az alaplapi raidvezérlők esetén, az alaplap biosában a vezérlők működését külön lehet állítani. Ha ide, vagy ahci (?, vagy valami hasonló) módban van, akkor a raid vezérlő biosába nem lehet belépni, mert meg sem jelenik bootolás közben.Vagy:
Bizonyos raid vezérlők esetén, azok biosa külön frissíthető, és akkor megoldható, hogy olyan bios kerüljön rá, hogy az csak ide módban működjön. Lehet, hogy a tiéd is átesett egy ilyen frissítésen. (Bios frissítést csak a legvégső esetben csinálj, amikor már minden mindegy. Ha ott valami gebasz lesz, akkor vége a dalnak.)
Anno egy sata1-es vezérlőn én is cseréltem biost. Akkor pl. pont ide-s bios változatot tettem fel, mert csak az kellett, hogy a sata2-es terrás vinyókat kezelje. Raid funkció meg nem kellett. -
Kvazár
őstag
válasz
tomcsi72 #6321 üzenetére
A gond az, hogy a hagyományos biosok nem kezelnek 4 terrás tömböket, sőt a 3 terrásról sem tud semmi sem bebootolni. Ezért sajna ez így nem fog menni.
(A WD a 3 terrás vinyóihoz, adja külön a pci-e-es vezérlőt is.)Tehát vagy nem lesz raided, vagy csak raid1-ed lesz. Más lehetőséged nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged