- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
- Vivo V50 5G - új is, nem is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brekkk
őstag
válasz
PH-User #5974 üzenetére
A Hitachi feature tool elődjei mindenféle HDD-vel elboldogultak. Nem tudom most mi a helyzet rég nem használtam. Én anno még akkor használtam amikor IBM feature tool volt a neve
.
Ha állítani szeretnéd a HDD tulajdonságait segíthet az alábbi proggi.
Sajnos nem sok Vezérlőt támogat, de hátha a tiedet igen. Nekem XP 32 bit alatt ment.
A Program neve: HDD scan 3.3. Ebben lehet AAM-et, Energiatakarékos módot is állítani.
Sok sikert hozzá. Ha RAID-ben van ez a HDD akkor nem fog működni Win alól a módosítás.Csak akkor kapcsol le a seagate HDD, ha inaktív 10 percig?
HD sentinel, mit mond rá? -
troly
tag
válasz
PH-User #5974 üzenetére
Megcsináltam újra a tesztet 4.6-al.
Igen mostani egy tányéros WD blue van két darab.
Nekem samsung vinyónál jelentkezett ugyan olyan hiba mint neked a seagetenél.
Ezért is váltottam át WD-re.Sajnos más tippem nincsn nem volt nagyon seagate vinyóm.El Kebir : Ahogy a kolléga is mondja használd ki teljesen a vinyókat és azután nézd meg mit tudnak.Amúgy így nézve szép eredmény.Csak a 80 GB az nem sok.
-
troly
tag
válasz
PH-User #5969 üzenetére
Akkor jó ha te érzed hogy gyorsabb a gép.
A win 7 meg csak az ssd-re ad több pontot.
Én se kapok többet.Most nézem amugy nekem a visszaíró gyorsítótár be sincs kapcsolva.
Bekapcsolom én is és linkelek egy képet.
Örülök hogy megy.Szerintem próbálj meg a 4.00-val is egy tesztet. -
brd
nagyúr
válasz
PH-User #5963 üzenetére
Az nem is vonatkozhat az egész tömb sebességére, mert csak az egyes HDD-k elméleti átviteli maximumát jelenti. A vezérlő-gép közötti sebesség a mai alaplapokon minimum 1x-es PCI-e kapcsolat (így kapcsolódik pl. a JMicron vezérlő a chipsethez), ami 250 MB/s-t jelent, de a chipsetbe épített vezérlők ennél jóval gyorsabb kapcsolaton keresztül kommunikálnak a gép többi részével.
-
El Kebir
őstag
válasz
PH-User #5963 üzenetére
"Intel SATA RAID/AHCI Driver" ebbe van benne, most néztem meg a giga honlapon, "Intel Matrix Storage Manager" néven, az intel oldalán letöltheted a legújabb verziót "Intel® Rapid Storage Technology" (ez fut nálam is, a tiednél régebbi alaplappal)
ez a windows alatti manager: "Intel(R) Rapid Storage Technology"
ez meg, értelemszerűen, csak az telepítéskor szükséges driver "Intel® RST Driver Files for F6 Install" -
Brekkk
őstag
válasz
PH-User #5957 üzenetére
Igaz a Hita HDD-n nincs SATA / SATA 2 jumper.
A Hitachi feature tool nevű progival lehet állítani a HDD összes paraméterét.
Abban kéne megnézni mik is vannak a HDD-re beállítva. Lehet a visszafele kompatibilitás miatt a gyári beállítás SATA mód, nem SATA 2. Ezzel a progival nézd meg a valóságot.
Az Intel oldalról pegid szedd le a legfrissebb Chipset drivert azzal tuti mennie kell.
Nekem a Jmicron vezérlőn volt ilyen korlát régebbi driverrel. Olvasási sebesség Max 60 Mb/s volt. Amióta az új driver fent van azóta a HDD-m végre teljes sebességen üzemel. Most már 100 Mb/s sebességgel is tud olvasni.
A drivert a most fentévő rendszereden is tudod frissíten, nem kell reinstall.
BIOS-ban nem kell semmi mást beállítani, azon kívül amit eddig tettél.A RAID 0 majdnem annyira biztonságos, mintha csak 1 HDD van. Otthoni használatra nem sok kockázatot rejt. Max Újratelepítesz, ha szétesik a RAID 0. Bár ilyet én még az elmúlt 5 év óta amióta használom nem tapasztaltam. Már 1 éves lesz a WIN 7 telepítésem RAID0-án és nincs vele gond, Előtte WIN Vista futott 2 évi, hiba mentesen.
Természetesen én nem tuningolok semmilyen alkatrészt. Nem emelek feszültséget.Ha az adatbiztonság is lényeg, akkor úgysem csak azon az 1 HDD-n fogsz fontos adatot tárolni. Akkor kiírod CD-re ami kell. USB kulcsra Stb Stb. Több másolat nagyobb biztonság. És természetesen nem egy helyen kell ezeket fizikailag sem tárolni. (Tűz, földrengés)
-
El Kebir
őstag
válasz
PH-User #5957 üzenetére
A hd tune AAM kijelzése számomra nem teljesen kerek, most mennyinél is van? (mert eleve nincs bepipálva az "enable")
Most akkor "current" mire vonatkozik? (csúszka álláson, vagy default-on vannak a hdd-k?)aztán lehet, hogy tényleg csak annyit tudnak azok a hdd-k, csak akkor soványak egy wd greenhez képest is...
-
-
Brekkk
őstag
válasz
PH-User #5952 üzenetére
Szia,
Melyik vezérlőt is használod akkor az Intelt v Jmicront? A kettő nem ugyanaz.
A hivatalos honlapokrol Gigabyte, Asus sohasem tudod leszedni a legfrissebb Drivert. Egyszerűen nem frissítik. Nekem ASUS p5k Premium lapom van és ahhoz a legfrissebb Driver 2 évvel ezelötti, a hivatalos honlapon. A Legfrissebb Driver-eket a chipset és vezérlő gyártó honlapjáról lehet letölteni. Esetedben az INTEL v a JMICRON honlapjárol. Az alaplapgyártó driver-eivel ne foglalkozz, úgysem a legfrissebb lesz fent.
Egyébként az eredmény olyan mintha csak sima SATA módban futna a RAID 0. Annak olyan 130 MB/sec a vége, mint nálad is. Nem lehet, hogy valamelyik HDD rajta maradt egy jumper ami korlátozza a HDD-t sima SATA módra? Az Accustic management a szekvenciális olvasásra nem igazán hat max 1-2 % lehet , csak a Seek time lesz lassabb.
Én nálad Driver problémára gondolok, vagy HDD hardveres tiltásra a SATA 2 elérésnél.Üdv
Brekkk -
El Kebir
őstag
válasz
PH-User #5952 üzenetére
hmmm, érdekes eredmények, emlékeztet az ősöreg 250-es p120-as samsungokra, azok mentek átlag 110-zel...
A jelenlegi 640-es wd green-ek többet tudnak. (144MB/s átlag igaz raid10-ben, kb ennyi lehet 0-ban is)Bekapcsoltad a kötetszintű visszaíró gyorsítótárat? (write-back cache)
Az kb 50% plusszt jelent, érzésre is valamennyit, nem csak a tesztekben.
(csak az áramszünetekkel vigyázni kell, szünetmentes ajánlott hozzá)Az egylemez eredmények is érdekesek, túl nagy az elérési idő, az a 19ms irtó sok, a green-ek, amik lassúak elérésben, 15ms-ot tudnak raidben. Ráadásul nálam mégrégebbi a chipset ich8r...
Nem lehet az, hogy az "akusztika menedzsment", vagy valami hasonló, fogja ennyire vissza a teljesítményt? Milyen állásban vannak a lemezek? (hdsentinel megmondja) -
troly
tag
válasz
PH-User #5950 üzenetére
Most már értem.
Tehát nem az inteles vezérlőt használod hanem a gigabyte vezérlőjét?
Nekem is az x58-as lapomon van inteles és a gigabytenak saját vezérlője.
Próbáld inkább az intelét és nem a gyártóét.
Ha jól értem amit mondasz.
A 128KB helyett inkább használj 64-et.
Amúgy én nem szoktam telepítésnél megadni drivert.
Felmegy a Win7 és utána telepítem fel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest