- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
Windows alatt csak teljes lemezekből lehet tömböt létrehozni.
Igen, először konvertálni kell dinamikus lemezzé őket, utána az egyiken be kell jelölni, hogy mit szeretnél vele csinálni.
Ez egy egyirányú folyamat (a dinamikussá konvertálás), utána csak particiók törlésével állítható vissza egyszerű lemezzé.Ja, és a másik lemeznek is dinamikusnak kell már lennie a gépben (úgy emlékszem)
-
Jester01
veterán
A sebessége már már vetekedni fog az SSD vel
A szekvenciális olvasás az lehet. De a véletlen elérés az még mindig legalább tízszer lassabb lesz egy SSD-nél. Csak a forgásból adódó késleltetés (rotational latency) 4ms fölött van.
A WIn 7 boot, majdnem annyi idő mint SSD-vel.
Ez azért lehet mert a windows ha jól tudom optimalizálja a bootolást.
sellerbuyer: elvileg semmi dolog nem lesz vele, de az ubuntuból persze bármit kinézek
rigo88: amit venni tudnék az egy 30gb-s ssd, ennek az árnak csaknem feléért viszont vásárolok 2db 160as raptort
Kicsit le lehetek maradva, már 120-as SSD-t kapni 30 ezerért, akkor mennyiért osztogatják a raptorokat? -
rigo88
aktív tag
elgépeltem/elnéztem!
10k
nem "kedvelem" a ssd-ket, gyerekek gyerekbetegségekkel szvsz. tehát még várnék vele.
amit venni tudnék az egy 30gb-s ssd, ennek az árnak csaknem feléért viszont vásárolok 2db 160as raptort, ami már-már ssd sebességet produkál.
majd csinálok teszteket, és megosztom! -
Krix
őstag
Ha eleve tervezed, hogy át fogod vinni másik gépre akkor szerintem jobb a Windows+dinamikus lemezből raid5. Ezt biztos át tudod vinni másik gépre.
Nekem van egy Atom-os supermicro lapom amin ICH9R van. Amikor megvettem kipróbáltam az alaplapi riad5-öt és a win+dinamikus lemez raid5-öt is. És igencsak meglepődtem, hogy a win-es raid5 kb. 10-15%-kal gyorsabb volt olvasásban mint az inteles alaplapi. Írásban meg még nagyobb volt a különbség a win-es javára. Mindkettő szoftveres ugye, csak az alaplapi egy driveren keresztül megy, a win-es meg tisztán op. rendszer.
Aztán a vége az lett, hogy vettem egy rendes hardveres raid kártyát ami persze sokkal jobb sebességben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mini-ITX
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen széket vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Autós topik
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest