- Fotók, videók mobillal
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Proci85
senior tag
válasz
fgordon #10091 üzenetére
"míg RAID6 esetén mindig helyre állt 2 HDD hiba esetén."
Furcsa lett volna, ha nem
@Cerebellum
A cikket köszönöm, átnézem.
Nálam linux sw raid ill. 3ware hw raid kártya tapasztalatok vannak. Raid 5-tel sem volt komolyabb bajom. Sok vinyónál (6+) a nagy számok törvénye miatt én is inkább raid 6 vagy raid 60, de 3-4 vinyónál raid 5 simán tette a dolgát. Raid 6 rosszabb performanciát adott volna.
Az egyik (pontosabban kettő, földrajzilag máshol) 4x8TB-s backup szerverben raid5 fut és előtte 4x4 TB-s lemezekkel is az futott 4-5 évig, különösebb gond nélkül.
Persze a resync alatt bármi megeshet, ez igaz.A windows fake raid megoldásait nem ismerem. Alaplapi fake raid megoldásokat szintén kerülöm.
-
Roachy
senior tag
válasz
fgordon #10078 üzenetére
Köszi a választ!
Megnéztem a manualt és semmi releváns infót nem találtam.
A rebuildnél is csak általánosságokat írnak.
A support faq-jában találtam egy leírást, ami arról szólt hogy hogyan lehet a drive-okat adatvesztés nélkül nagyobbra cserélni Raid 5 esetében. Azt írták, egyenként cserélgetve a vinyókat, mindig újraépítve a tömböt, aztán pár kérdésre válaszolva, küld a support egy script-et, amivel már használható lesz a nagyobb kapacitás. Talán ez utalhat arra, hogy serial alapján regisztrálja a drive-okat. Lehet írok nekik a problémámról, hátha én is kapok egy scriptet amivel menni fog a klónozott vincsi is. Vagy ez hülyeség? -
Magnat
veterán
válasz
fgordon #10007 üzenetére
Szia,
ajánlásod hatására én is vettem a kollégától ilyen vezérlőket. Ami nem világos, h 2 500-as diszkből csináltam egy Raid1 kötetet, viszont ha a kezelőprogijában megnézem, RAID 1+0-nak mutatja? Ez nálad is így van? Mit jelent ez pontosan vajon? RAID10-et nem lehet 2 lemezből csinálni egyébként sem ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged