Hirdetés
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szerényebb kivitelben is elérhető a Realme GT 8 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Jester01
üzenetére
Értem, csak azért írtam dd-t, mert a Krusader-el a szimpla fájlmásolás nem működött nekem, folyton leállt néhány giga átmásolása után. A terminálos módszert pedig még nem ismerem, de akkor utána nézek. Mondjuk lehetséges (sőt tuti), hogy azért állt le folyton, mert nem read only volt mountolva a partíció.

A read only mount-hoz is biztosan találok vmi terminálos parancsot, mert gui alól csak simán megy talán.
Egyébként rájöttem, hogy a leírás alapján elvileg már most ott kéne tartanom, hogy az md0-ról fel kéne állnia a rendszernek és szabad lenne az sda, de vmiért még mindig sda1-ről bootol, pedig már a GRUB-ot is átírtam a leírás szerint. No akkor fájlmásolás következik, hátha akkor menni fog a boot rendesen... Hogy miért hagyták ki ezt a lépést a leírásból, nem is értem...

Még egy gondom volna: a leírás szerint mindhárom partíciómat sda és sdb-ről hozzá kellene adnom a tömbhöz, de az extendedre azt mondta, hogy azt nem lehet, mert foglalt, a Linux swap-re úgyszintén. Azt írta, hogy előbb töröljem ezeket. Na most én töröltem sda1-ről és sdb1-ről is. Így csak az sdb1 lett a tömbhöz adva és csak egy sda1 létezik. Viszont műxik minden, legalább is úgy tűnik. Azt szeretném még kérdezni, hogy ez maradhat-e így, nem lesz-e ebből gond, vagy most csak látszólag működik a rendszer így, de kezdjem inkább elölről az egészet (van backup), mert fontos az a két partíció is?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO 2,5" SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 500GB HDD -K (WD) 16MB cache
- HPE Smart array P440 PCIe3 x8 SAS Controller (749797-001)
- Akció! Bontatlan Sandisk SSD Plus 2TB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 85%
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest