- Fotók, videók mobillal
- A Royal Philharmonic Orchestra játssza a Samsung új csengőhangját
- Galaxy Buds4/Buds4 Pro: demómodelleken az új szárkialakítás
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Honor Magic5 Lite - fiatalít az új ruhám?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Vedd szemügyre a Poco X8-akat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Jester01
üzenetére
Értem, csak azért írtam dd-t, mert a Krusader-el a szimpla fájlmásolás nem működött nekem, folyton leállt néhány giga átmásolása után. A terminálos módszert pedig még nem ismerem, de akkor utána nézek. Mondjuk lehetséges (sőt tuti), hogy azért állt le folyton, mert nem read only volt mountolva a partíció.

A read only mount-hoz is biztosan találok vmi terminálos parancsot, mert gui alól csak simán megy talán.
Egyébként rájöttem, hogy a leírás alapján elvileg már most ott kéne tartanom, hogy az md0-ról fel kéne állnia a rendszernek és szabad lenne az sda, de vmiért még mindig sda1-ről bootol, pedig már a GRUB-ot is átírtam a leírás szerint. No akkor fájlmásolás következik, hátha akkor menni fog a boot rendesen... Hogy miért hagyták ki ezt a lépést a leírásból, nem is értem...

Még egy gondom volna: a leírás szerint mindhárom partíciómat sda és sdb-ről hozzá kellene adnom a tömbhöz, de az extendedre azt mondta, hogy azt nem lehet, mert foglalt, a Linux swap-re úgyszintén. Azt írta, hogy előbb töröljem ezeket. Na most én töröltem sda1-ről és sdb1-ről is. Így csak az sdb1 lett a tömbhöz adva és csak egy sda1 létezik. Viszont műxik minden, legalább is úgy tűnik. Azt szeretném még kérdezni, hogy ez maradhat-e így, nem lesz-e ebből gond, vagy most csak látszólag működik a rendszer így, de kezdjem inkább elölről az egészet (van backup), mert fontos az a két partíció is?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 M.2. NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Kingston A2000 500GB M2 NVMe PCIe Gen3 x4 SSD 100/95
- Samsung 840 Evo / 850 Evo / CM871a / 250GB Sata SSD
- Sandisk SSD PLUS 1 TB SATA SSD - 100%, 2 darab!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! VALVE Steam Deck LCD 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD 1 év garancia
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest