Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 15 Pro+ - több plusz, mint mínusz
- Mobil flották
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- One mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
OddMan
őstag
brd: Köszi a sok segítséget!

Lenne még egy problémám. A MediaShield BIOS hibásnak (error) látja a RAID1 tömbömet. Persze az is, mivel csak egy HDD van jelenleg a tömbben, mivel a másik bad sector-os lett. A rossz HDD-t garban kicseréltettem, de hiába raktam vissza az új HDD-t a gépbe, egyszerűen nem lehet se Windows alól se BIOS menüből beilleszteni a hibás RAID1 tömbbe, hogy végre (rebuild) újraépítési állapotba kerüljön a tömb. Egyszerűen semmit nem lehet vele kezdeni.
Valamilyen trükkel nem lehetne kiszedni ezt a HDD-t úgy a RAID1 tömbből, hogy az adatok megmaradjanak rajta?.
Aztán utána már Windows alól meg tudnám azt csinálni, hogy törlés nélkül hozza létre az új RAID1 tömböt.
Azt nem tudom, hogy honnan tudja az alaplapom, hogy az adott HDD egy RAID1 tömb része volt. Gondolom vagy a BIOS-ban van ez valahol eltárolva, vagy a HDD első sector-ában egy bizonyos byte jelezheti talán, hogy ez a HDD egy RAID1 tömb része.
Ha tudnám, akkor esetleg egy BIOS reset-tel vagy a HDD-n lévő byte módosításával elérhetném, hogy az alaplap BIOS-a úgy vegye, hogy az adott HDD semmilyen RAID tömbhöz nem tartozik, így az adatok is megmaradnának rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Sandisk Extreme Portable V2 külső SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 4500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1650 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Új HP Omen 16 FHD+ 144Hz Ryzen9 8940HX 16mag 32GB 1TB SSD Nvidia RTX 5070 8GB GDDR7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest