- Sony WF-1000XM6 – ez évi etalon?
- Elődje legnagyobb hibáját javítja az iPhone 17e
- One mobilszolgáltatások
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Reklámok kikapcsolása Xiaomi, Redmi és Poco telefonokon
- A Huawei február 26-án globálisan is bemutatja a Mate 80 Prót
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy TNT
őstag
Egy raptor nagyon gyors. Az elv az, hogy kettő még gyorsabb ugye ? Na már most kézenfekvő, hogy RAID0-ban még gyorsabb. Elvégre 2 ''hagyományos'' vincsit is megéri RAID0-ba fűzni bizonyos esetekben. Na már most szerintem két raptor lenyomja minden tekintetben a hagyományos vincsiket amik szintén RAID 0-ban vannak.
Egyébként pl: Battlefield-nél tényleg csak pár másodpercet jelent,de mégis csak számít.( a legutolsó olykor 30 másodpercet is késhet az elsőhöz képest) És ez a lényeg. Valamint másolás és egyébb művelet közben sem egy rossz dolog.
Gondolom arra gondolsz, hogy ha külön-külön lenne használva akkor jobb teljesítményt érnék el ?
Ez is csak néhány esetben igaz. És pont a RAID 0 előnyei miatt nem. (szerintem pont egymással szemben áll ez a két megoldás)
Én úgy számolom, hogy +24Mb/s a többlet átlagosan fele annyi elérési idővel. (a mostani rendszeremhez képest) de ha PCI-x ben lenne a kártyám akkor talán még több is lehet. Egyedül attól fázom, hogy nem tudom kipróbálni, hogy milyen PCI-x ben..... talán tényleg nem éri meg ?
mindenesetre nagy pofáraesés lenne, ha semmivel sem lenne jobb..

A windows boot-ot nem gyorsítja ? Én azért tettem RAID 0-ba mert megőszültem mire betöltődött. Az, hogy mennyire gyors vagy mennyire lassú a betöltés függ még a feltelepített programok méretéből/számából ( ami a boot során betöltődik) persze az inicializálás is számít.
Mint mondtam az 5 év gari ami nagyon tetszik még benne. Ami mégiscsak több mint 3
Ez egy későbbi eladhatósági szempont is egyben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Seagate FireCuda 2TB HDD 100% / BESZÁMÍTÁS OK!
- Kingston A2000 500GB M2 NVMe PCIe Gen3 x4 SSD / Beszámítás OK!
- 256GB Samsung 2,5" SSD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- 1tb Samsung 970 EVO PLUS M.2 SSD
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
- 16 GB (2x8 GB) G.SKILL AEGIS 3200 MHz
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ez is csak néhány esetben igaz. És pont a RAID 0 előnyei miatt nem. (szerintem pont egymással szemben áll ez a két megoldás)
mindenesetre nagy pofáraesés lenne, ha semmivel sem lenne jobb..