Aktív témák
-
kovacsg007
csendes tag
A konfig
MSI K7V alaplap, Atholon XP 2000+, 2 x 256 mb DDR RAM, LG DVD-ROM, NEC 2500a DVD-RW
A hiba régen, csak a 3d játékoknál jelentkezett, ezért gyanakodtam melegedésre, Kicsit utánajártam a referenciaértékeknek és akkor láttam, hogy a karim túl nagy sebességen pörög. A karit 9700 non pro-nak vettem és még nem találkoztam olyannal, hogy a gyártó az olcsóbb kártyát gyorsabbnak húzza. Akkor radlinkerrel levettem a frekiket és azóta semmi gond nem volt. A fura az, hogy a hiba csak első bekapcsolás után jelentkezik. Tehát ha az XP boot képernyője után leállítom és pár másodperc múlva újraindítom a gépet akkor már jó. Néztem már én is a BIOS frissítés dolgot, de nem mertem belevégni, van valahol egy jó leírás ezzel kapcsolatban? Már leöltöttem egy HIS.9700.NP.128.hynix BIOS file-t, de nem tudom, hogy kellene kicserélni és, hogy biztosan jó-e ez a file. -
rocket
nagyúr
válasz
kovacsg007 #1 üzenetére
9700pro orajelen 3d-ben szetesik a kep ? vagy ott is csak windows betoltesenel ?
-
Calogero
addikt
Nekem van egy 9500-om 9700Pro biossal es orajellel es a4.10 catalyst folotti driverekkel mar a windows betoltokepernyonel szetesik a kep, szines csikok jellennek meg.
4.9 driverrel semmi gond, hiba nelkul uzemel. -
rocket
nagyúr
válasz
kovacsg007 #1 üzenetére
Teljes konfigodat ird meg le azert
-
rocket
nagyúr
válasz
kovacsg007 #1 üzenetére
Tehat a kartya egy sima 9700 akibe valaki 9700pro biost rakott, de 9700 pro orajeleken szemetel ezert mindig lekell venned win alatt az orajelet 9700 szintre ,ha jol ertem mait irtal.
Ha igy van ahogy irtam, es biztos hogy sima 9700 a kartya, akkor 9700 biost kene belerakni es megnezni azzal micsinal, mert amig benem tolt a win 9700pro orajeleken megy, es csak utana tudod levenni, amikor betoltott a win, ati toolsba ha beallitod ott is csak a win es a program betoltese utan rakja az orajeleket a bealitott ertekre.
Most olvasom, hogy gyarilag van 9700pro-ra huzva, akkor lehet eddig birta a kartya a 9700pro orajeleket, gari van ra vidd vissza, szerintem a driver hiba nem tul valoszinu, de azert probald meg egy regebbi driverrel 4.11 mondjuk, azzal is hasonlo hibat csinal e.
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
válasz
kovacsg007 #1 üzenetére
4.12-es catalystot akartal irni ?
Volt az ATI-nak 4.13-as szamozasu drivere, de az meg nem a mostani catalyst sorozat es tobb mint 2 eves , Bővebben: link , 2.01 drivernek felet meg meg anno
Mostani szeriaban meg nem lesz 4.13, ugy szamoz az ATI , hogy az elso szam az evet jeloli, tehat iden 5. ,a masodik szam meg a honapot, 01-tol 12-ig
[Szerkesztve] -
deadguy
aktív tag
válasz
kovacsg007 #1 üzenetére
Hát szvsz lehet driver hiba.... próbáld ki ezt: Bővebben: link
-
kovacsg007
csendes tag
Szisztok! Van egy HIS Radeon 9700 non pro kártyám. A karit gyárilag pro-nak húzták!!!, így két hét volt mire rájöttem, hogy a freki értékeket le kell venni 276/270 MHz értékekre (a 324/310-ről) , hogy ne essen szét a kép. Erre a Radlinkert használtam. Az új Catalyst óta (4.13.) a win xp bejelntkezési képernyője szétesik, de ha leállítom és kb. 1 perc múlva újraindítom a gépet akkor minden rendben. Láttatok már ilyet ? A kártya frekit most rivatuner low level tweak-kel vettem le a referencia értékekre, mert azt hittem, hogy a radlinker zavar be. Tehát a kérdésem, hogy a driver lehet hibás? vagy más tippek? Köszönöm
Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Revolut
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- További aktív témák...
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest